Vogue 100 – Ένας αιώνας στυλ [εικόνες]

Το περιοδικό που καθιέρωσε τη μόδα, γιορτάζει έναν αιώνα ζωής με μια στυλάτη έκθεση.


Το απόλυτο πάρτι έρχεται στη ζωή με την έκθεση «Vogue 100: Ένας αιώνας στυλ», που γίνεται στην National Portrait Gallery, με αφορμή την συμπλήρωση της εκατονταετηρίδας του περιοδικού. Η έκθεση είναι οργανωμένη σε αντίστροφη χρονολογική σειρά, με κάθε δωμάτιο να λέει την ιστορία μιας δεκαετίας του περιοδικού. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε δωμάτιο είναι μια βινιέτα Vogue που συλλαμβάνει τον ήχο εκείνης της στιγμής στις λαμπερές προσωπογραφίες που σημάδεψαν την κάθε εποχή.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα φωτογραφήθηκε με την τιάρα της, από τον Patrick Demarchelier το 1990 και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την φωτογραφία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια Μπέκαμ, που φωτογραφήθηκαν την εποχή των Spice Girl, σε ένα διάδρομο ξενοδοχείου από τον Juergen Teller το 1999. Σε ένα άλλο πορτρέτο οι Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία του 1994, με τον Χιου Γκραντ να υποδύεται τον χαρακτήρα του αυτοσαρκαζόμενου σικ Άγγλου, με το λευκό του πουκάμισο και το ασημένιο του γιλέκο και προσπαθώντας να τιθασεύσει τα μαλλιά του, ενώ από την άλλη ο 23χρονος Τζουντ Λο, δύο χρονιά μετά να ποζάρει με αναίδεια και νταηλίκι, φορώντας ένα τζιν και άφθονο τζελ στα μαλλιά του.

kasmfn3

Τα πορτρέτα των διασημοτήτων συνθέτουν τη λίστα των καλεσμένων, αλλά οι φωτογραφίες μόδας καθορίζουν την διάθεση, αναφέρει στο άρθρο της η Guardian. Από τη φωτογραφία του Νόρμαν Πάρκινσον με το μοντέλο Άνι Γκούνινγκ, να φοράει ένα ροζ μοχέρ, ζακάρ παλτό, έξω από το Σίτι Πάλας της Τζαϊπούρ, στην εποχή της αίγλης των στιζμπέργκερ, στην δεκαετία του 1980 μέχρι τα πρώτα βήματα της Κόριν Ντέι και της Κέιτ Μος.

kasmfn2kasmfn1Το διαβάσαμε στο newsbeast.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!