Victor Victoria – Μια υπερπαραγωγή στο Θέατρο Πάνθεον [βίντεο]

Το διάσημο και απολαυστικό μιούζικαλ Βίκτωρ Βικτώρια είναι η δεύτερη μεγάλη παραγωγή που φιλοξενείται από τον Ιανουάριο στο Θέατρο Πάνθεον.


Η ιστορία της πάμφτωχης σοπράνο Βικτόρια Γκραντ που μεταμφιέζεται σε ομοφυλόφιλο άντρα και θριαμβεύει στα μεγάλα κλαμπ του μεσοπολεμικού Παρισιού ως κόμης Βίκτορ Γκραζίσκι, θα ξετυλιχτεί με μια ιδιαίτερη αισθητική ματιά από τον νέο σκηνοθέτη Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Η αμερικάνικη υπερπαραγωγή του Μπλέηκ Έντουαρντς, που αποτελεί ένα σπιρτόζικο «σχόλιο» πάνω στη σεξουαλική ταυτότητα αλλά και στον κόσμο του θεάματος με τις ψευδαισθήσεις του, έγινε διάσημο από την ερμηνεία της Τζούλι ΄Αντριους κερδίζοντας μια υποψηφιότητα στα Βραβεία Τόνι και βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία του 1982. Για την ίδια ταινία ο Χένρι Μαντσίνι απέσπασε βραβείο Όσκαρ για τη μουσική του. Συνέχισε την θριαμβευτική πορεία του στο Μπρόντγουεϊ το 1986 με πρωταγωνίστρια πάλι την Τζούλι Αντριους, την οποία διαδέχθηκαν η Λίζα Μινέλι και η Ράκελ Γουέλτς.

Στο ελληνικό κοινό μας συστήθηκε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1983. Ανέβηκε στο θέατρο Αλίκη με την ίδια, τον Βλάση Μπονάτσο και τον Ηλία Λογοθέτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Γιώργου Παυριανού. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη ελληνική παράσταση, παρουσιάστηκε στο θέατρο Ιλίσια με τη Μιμή Ντενίση, τον Απόστολο Γκλέτσο και τον Γιάννη Μποστατζόγλου.

Στην τρίτη μεταφορά του στην ελληνική θεατρική σκηνή τη διασκευή έχει αναλάβει η σεναριογράφος/στιχουργός Μυρτώ Κοντοβά που υπογράφει και την προσαρμογή των τραγουδιών στα ελληνικά.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοπράνο που για να επιβιώσει οικονομικά παριστάνει τον άνδρα που παριστάνει τη γυναίκα θα ερμηνεύσει η Εβελίνα Παπούλια.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης θα είναι ο γκέι ιμπρεσσάριος φίλος της ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου θα ερμηνεύσει τον αμερικανό γκάνγκστερ που θα κερδίσει την καρδιά της.

Η υπόθεση

Στο Παρίσι του μεσοπολέμου, η Βικτώρια Γκραντ, μια σοπράνο με οικονομικά προβλήματα προκειμένου να βρει δουλειά ως τραγουδίστρια, αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε άνδρα, ύστερα από υπόδειξη του ιμπρεσάριου Τόντι. Σύντομα θα γίνει διάσημη ως Βίκτωρ, μέχρι τη στιγμή που ο έρωτας θα μπει στη ζωή της με το πρόσωπο ενός Αμερικανού γκάνγκστερ.

Οι συντελεστές

Απόδοση κειμένου-απόδοση στίχων: Μυρτώ Κοντοβά
Σκηνοθεσία: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Ενορχήστρωση- Διεύθυνση Ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Διαμαντοπούλου

Στο ρόλο του Βίκτωρ – Βικτόρια η Εβελίνα Παπούλια.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώργος Σουξές, Γιώργος Κοψιδάς.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!