Βαγγέλης Πάνου – Γωγώ Βαγενά: Μια αποκλειστική συνέντευξη για όλα όσα δεν ξέρετε

Μιλάνε για όλα σε μια συνέντευξη αποκλειστική στην Αννα Τσιάλτα για πρώτη φορά δείχνοντας σε όλους πως ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει με όποιον τρόπο !! Απολαύστε τους σε μια συνέντευξη Μοναδική !!!


Βαγγέλης Πάνου – Γωγώ Βαγενά

Και η μικρή Πόλυ Πάνου

Αποκλειστική Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

 

Εκείνος είναι ο γιος της μεγάλης μας τραγουδίστριας Πόλυς Πάνου. Εκείνη είναι η γυναίκα του Γωγώ Βαγενά η οποία ακολουθεί τα βήματα της πεθεράς της. Πόσο καρμικό και τυχαίο;

Η μικρή τους Πόλυ Πάνου που έχει το όνομα της γιαγιάς της μας χαρίζει πρώτη φορά τα χαμόγελο της και φωτογραφίζετε για όλους εσάς. Ένα ζευγάρι αγαπημένο που είναι μαζί και κάνουν κοινά βήματα ζωής.

Γωγώ Βαγενά. Τραγουδίστρια, αλλά με μια όμορφη καριέρα στο βιογραφικό σου.

Καθόλου μεγάλη, δυστυχώς και είναι το μεγάλο μου παράπονο.

Πώς ξεκίνησε για σένα το τραγούδι;

Τραγουδούσα από το σχολείο, αλλά όχι επαγγελματικά σε μαγαζιά. Ήμουν στην χορωδία και σε συναυλίες που κάναμε στο σχολείο μου. Μετά το Λύκειο, κι αφού πέρασα με τις πανελλήνιες σε κάποια σχολή, φοιτούσα και παράλληλα ψάχτηκα λιγάκι. Ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής στο ωδείο.

Ήταν όνειρο για σένα η μουσική; Το τραγούδι;

Ήταν αγάπη. Είχα το μεράκι και την πετριά από μικρή. Απλά επειδή ήμουν αρκετά φιλόδοξη, δεν μου αρκούσε να βγαίνω και να τραγουδάω κάπου τραγούδια άλλων. Ήθελα να κάνω κάτι δικό μου.

Και πώς ξεκίνησε όλο αυτό; Έχεις δισκογραφία;

Έκανα μια μικρή δισκογραφική απόπειρα στο παρελθόν που τελικά δεν έτυχε μεγάλης απήχησης. Δεν είχα και βοήθεια.

Πιστεύεις ότι χρειάζεται βοήθεια σ’ αυτόν τον χώρο;

Εννοείται. Μόνος του κανείς. Πουθενά. Εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει το πρόβλημα. Υπάρχουν στον χώρο άτομα που δεν ξέρουν από μουσική αλλά μπορούν να σε παραμυθιάσουν εύκολα. Ο λόγος που δεν προχώρησα ήταν, λυπάμαι που το λέω, αλλά πολλοί από τις δισκογραφικές, δεν αγαπούν τη μουσική και δεν ψάχνουν για φωνές και είναι κρίμα.

Δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον για την μουσική.

Εσύ όμως το παλεύεις.

Ναι, γιατί έχω πείσμα. Δεν τα παρατάω γιατί, μπορεί να ακουστεί άσχημο, αλλά πιστεύω στην αξία μου.

Ακούγεται σοβαρό και όχι αλαζονικό.

Θα κάνω ότι μπορώ με τα μέσα που διαθέτω, έντιμα και όπως ταιριάζει στην προσωπικότητά μου και αυτό που μ’ ενδιέφερε πάντα ήταν να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να γίνω μια όσο το δυνατόν καλύτερη τραγουδίστρια.

Ετοιμάζεις μια δισκογραφική δουλειά.

Έχει βγει το τραγούδι εδώ και κάποιες μέρες.

Είναι ένα καινούργιο κομμάτι, το οποίο πιστεύω πως θ’ αρχίσει να παίρνει τη σωστή ροή του. Δουλεύεις κάπου; Μπορούμε να σε δούμε κάπου;

Κάνω εμφανίσεις από 24 Μάρτη στο Room plus, στο Περιστέρι και θα συνεχίσω μέσα στο καλοκαίρι με κάποιες εμφανίσεις μου ακόμα σε όλη την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι είσαι νύφη μιας από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στην Ελλάδα, της Πόλυς Πάνου, πώς το έχεις στο μυαλό σου; Τι ήταν για σένα;

Ήταν η υπέρτατη χαρά μου, αλλά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μου αν είχα την τύχη να την γνωρίσω. Δεν την γνώρισα δυστυχώς. Και δεν σου κρύβω πως και πριν γίνω νύφη της την θαύμαζα και την αντιμετώπιζα με δέος. Θεωρούσα πως κάποια πράγματα που έκανε με τον λαιμό και την φωνή της, ήταν δύσκολα κι απροσπέλαστα. Φαντάζομαι πως θα είχε φοβερά πράγματα να μου πει.

Μυστικά της μουσικής.

Και της μουσικής και της δουλειάς και κάποια κουτσομπολιά για τους μεγάλους τραγουδιστές εκείνης της εποχής, γιατί η πεθερά μου ήταν με τις μεγαλύτερες φίρμες.

Πώς αισθάνεσαι που έχεις παντρευτεί τον γιο της;

Ο Βαγγέλης είναι ένα πάρα πολύ απλό παιδί. Αντιστάρ κι εντελώς απλός. Νιώθω περήφανη και καμαρώνω λιγάκι γιατί μου αρέσει που η πεθερά μου ήταν τραγουδίστρια.

Ήταν γυναίκα Με κύρος. Γιατί υπάρχουν και άλλες τραγουδίστριες που δεν ήταν.

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Ήταν άψογη με τους συνεργάτες της, πολύ σωστή επαγγελματίας και Κυρία. Χαίρομαι με αυτά που ακούω για εκείνη και για το γεγονός πως όταν μεγαλώσει η Πολίτσα, θα είναι περήφανη για την γιαγιά της.

Έχουμε και την μικρή Πόλυ, την Πόλυ Πάνου τζούνιορ. Δεν έχει φωτογραφηθεί ποτέ και είναι η πρώτη της  φωτογράφιση και τρώει το παπούτσι της!

Γνωρίζεις τον Βαγγέλη. Μέσω facebook;

Ναι, Τραγικό. Είναι αυτό που λένε «Ότι κοροϊδεύεις, το λούζεσαι». (γέλια πολλά)

Είναι όμως από αυτά που συμβαίνουν στη ζωή. Πολλά ζευγάρια έχουν γνωριστεί έτσι.

Έτυχε, αλλά οφείλω να πω ότι με κέρδισε με την ειλικρίνειά του. Ήταν απίστευτα ειλικρινής απέναντί μου. Όταν κάποιος άνθρωπος σου λέει κάποια πράγματα για εκείνον και το παρελθόν του και δεν σου χαϊδεύει τ’ αυτιά, με διάθεση ευθύτητας και ειλικρίνειας, ήταν αυτό που εκτίμησα.

Σπανίζουν οι άντρες που το κάνουν αυτό.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να κρύψουν πράγματα και να δείξουν τον ωραίο τους εαυτό. Αυτός ήταν χύμα και μου είπε «Να ξέρεις αυτό, κι αυτό, κι αυτό». Προχώρησε σχετικά γρήγορα η γνωριμία μας. Παντρευτήκαμε πολύ νωρίς και θύμισε λιγάκι κάτι από τα παλιά, όπως τα προξενιά ας πούμε. Πήραμε κι οι δυο μας το ρίσκο με τι λογική «Ας το δούμε, κι όπως πάει».

Έχετε κι ένα πολύ όμορφο παιδί.

Τώρα πια ναι, κι αυτό είναι πολύ ωραίο.

Είσαι ευτυχισμένη γενικά. Ως μαμά, ως γυναίκα, ως σύζυγος;

Ηρέμησα, γιατί έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά σε όλους τους τομείς. Και επαγγελματικά και προσωπικά. Χαίρομαι επίσης για το γεγονός πως διαψεύστηκα, γιατί παλιά είχα το κόλλημα πως μια σοβαρή σχέση, ένας γάμος, σε φρενάρει και σ’ απομακρύνει από τα σχέδιά σου και τα επαγγελματικά σου όνειρα. Τελικά, δεν υπάρχουν συνταγές και κανόνες.

Όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο που είναι σύντροφος ζωής και σε βοηθάει σ’ αυτό, νομίζω πως δεν κάνεις πίσω.

Τον έπεισα ή τον πείσανε οι καταστάσεις, γιατί στην αρχή ήταν λίγο αρνητικός με το θέμα τραγούδι. Γιατί ξέρει πως στην Ελλάδα και στην εποχή μας, κάποια πράγματα δεν γίνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Γνωρίζει τη νύχτα και τον χώρο. Οπότε από τη μια νομίζω πως είναι καλό που είναι δίπλα σου ένας τέτοιος άντρας. Γιατί μπορεί να σε προστατέψει από κακοτοπιές, να σε βοηθήσει.

Ναι, αλλά από την άλλη κανένας από τους δυο μας δεν παρεξηγεί καταστάσεις. Το βασικό είναι ότι μας ενδιαφέρει το τραγούδι ως τραγούδι. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά κάποιες νοοτροπίες και ιδέες ανθρώπου που είναι σε σημαντική θέση δισκογραφικής εταιρείας που πιστεύει πως μια γυναίκα που θέλει να γίνει τραγουδίστρια, θα πρέπει ή να τα σκάσει χοντρά ή να είναι βιζιτού, εμένα δε μ’ ενδιαφέρει. Εμένα μ’ ενδιαφέρει η δουλειά μου. Να παράγω τραγούδια, να τα βγάζω στον κόσμο κι εύχομαι να με βοηθήσει ο Θεός και οι συγκυρίες να φτάσουν στ’ αυτιά του κόσμου. Ο κόσμος είναι ο τελικός κριτής. Είμαι τραγουδίστρια. Αν με ενδιέφερε κάτι άλλο, θα έβγαζα κάρτα, με ένα άλλο επάγγελμα και θα έλεγα κάνω κάτι άλλο. Να παίρνω ένα μικρόφωνο και να το χρησιμοποιώ για να κάνω άλλη δουλειά, λυπάμαι, αλλά δεν με αφορά.

Θα πήγαινες σε μεγάλη πίστα; Θα δεχόσουν την πρόταση, αν γινόταν;

Βέβαια.

Θα το επεδίωκες; Γιατί αυτή τη στιγμή μας διαβάζει κόσμος.

Δεν έχω τσακωθεί με μαγαζιά, ούτε έχω πρόβλημα με μαγαζιά. Εμένα απλά με ενδιαφέρει να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Κι αν αυτό βοηθούσε ν’ ακουστούν τα τραγούδια μου, γιατί όχι;

Θα πήγαινες σε ένα talent show για να σε μάθουν;

Δεν τα πιστεύω. Στο παρελθόν είχα κάνει ένα πέρασμα, μέσω μιας κυρίας που με παρότρυνε και με πίεσε για το καλό μου να πάω μήπως και μου δοθεί μια ευκαιρία, αλλά θεωρώ ότι είναι για κατανάλωση και για τα κανάλια που αντιστοίχως προβάλλουν αυτά τα σόου. Εκτός αν κάποια δισκογραφική θελήσει να στείλει ένα παιδί για να το προωθήσει. Είναι ένα μέσο διαφήμισης που δεν πληρώνει η εταιρεία.

Κάτι τέτοιο δεν σ’ ενδιαφέρει.

Δεν μου έχει γίνει πρόταση. Αν είχα πίσω μου μια εταιρεία και μου το είχε πει, θα ήμουν ήδη εκεί.

Δεν είσαι από τους ανθρώπους που θα έκανες τα πάντα για την καριέρα σου.

Εξαρτάται. Θα πρέπει να χαλάσεις τον χαρακτήρα σου; Και για ποιον λόγο;

Είσαι μια γυναίκα που θα κράταγε την αξιοπρέπεια, το ήθος και τις αξίες της.

Νομίζω τα έχω κρατήσει. Έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια που μου μάθανε πέντε πράγματα, με τα γαλλικά και το πιάνο μου.

Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια με τρόπους και αξίες, δεν θα έμπαινες στην διαδικασία να αλλάξεις.

Δεν μου ζητήθηκε ευθέως κάτι που να ξεφεύγει των ηθικών αξιών μου σαν γυναίκα, αλλά σε δυο περιπτώσεις που βρέθηκα με δύο κυρίους υπεύθυνους εταιρειών που μη εκτιμώντας την νοητική μου ικανότητα, είπαν πως υπάρχει κρίση στον χώρο της δισκογραφίας και αυτό συνέβη πριν από δώδεκα χρόνια. Πόσοι είχαν βγει τότε; Προφανώς όμως οι άνθρωποι δεν θέλανε να μου πουν ξεκάθαρα κάποια άλλα πράγματα. Είτε αφορούσαν οικονομικά, είτε κάτι άλλο.

Έχεις διάθεση να το παλέψεις;

Αυτό κάνω, γιατί πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έρχεται στη ζωή με κάποια όνειρα. Πρέπει να παλέψουμε για τα όνειρά μας.

Ο Βαγγέλης σε στηρίζει;

Ναι. Δεν έχω παράπονο. Ευτυχώς που υπάρχει, γιατί αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Πιστεύεις ότι μπορεί να ήταν καρμική η σχέση σας; Ότι μπήκε στη ζωή σου, βοηθώντας το κάρμα να φτάσεις σε αυτό που θες;

Ναι. Τα πιστεύω αυτά. Όπως επίσης και το ότι ίσως έχω κάνει κάποιο καλό και ο Θεός θα μου το φέρει πίσω.

Έχεις δημιουργήσει, ως μάνα, την εγγονή της Πόλυς Πάνου. Πώς αισθάνεσαι;

Μεγάλη χαρά. Έχει και το όνομά της και μου φαίνεται λίγο περίεργο. Πηγαίνουμε στην φωτογραφία της και λέμε «Κοίτα, κοίτα γιαγιά, είμαι η μικρή Πόλυ Πάνου». Είναι απλά κρίμα που το παιδάκι δεν θα έχει την δυνατότητα να την γνωρίσει.

Και για εκείνη βέβαια που δεν γνώρισε την εγγονή της.

Σας έχει επηρεάσει η κρίση;

Όλους τους επηρέασε, αλλά και πριν από την κρίση ήταν περίεργα τα πράγματα στον χώρο. Αυτή τη στιγμή κάνω μόνη τις παραγωγές μου. Δεν έχω κάποια στήριξη. Αυτό όμως έχει και το καλό του, γιατί επιλέγω τι θα βγάλω στον κόσμο. Μακάρι κάποια στιγμή να έχω την δυνατότητα να βοηθηθώ. Θα ήθελα να με μάθει ο κόσμος και να δείξω ποια είμαι με την μουσική μου!

Βαγγέλης Πάνου

Βαγγέλη θέλω να μου πεις κάτι. Όταν όλος ο κόσμος αισθάνεται δέος γι’ αυτή τη γυναίκα, εσύ, που είσαι γιος της, τι συναισθήματα έχεις;

Δεν έχει καμιά διαφορά. Ο γονιός, είτε είναι επώνυμος, είτε ανώνυμος, οι προσωπικές σχέσεις δεν είναι διαφορετικές. Και καβγάδες είχαμε και καλές στιγμές είχαμε, τα πάντα είχαμε.

Έχεις γίνει μπαμπάς κι έχεις μια κόρη που εκτός του ότι σου μοιάζει πολύ.

Δεν μου μοιάζει καθόλου.

Το όνομά της είναι Πόλυ Πάνου. Πώς αισθάνεσαι;

Είναι λίγο περίεργο αυτό. Καταρχήν πρέπει να συνειδητοποιήσω ότι έχω κόρη. Ακόμα την βλέπω στο σπίτι και την κοιτάω καλά καλά, σαν να είναι ξένο κομμάτι. Όσο για το όνομα, ούτε αυτό το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Να μεγαλώσει, να βγει στον κόσμο, να καταλάβει ο κόσμος ποια είναι. Εκεί μπορεί να μου φανεί λίγο περίεργο. Ακόμα ουδέτερος. Μόνο εμείς την φωνάζουμε Πόλυ. Δεν έχει κάτι διαφορετικό από ένα άλλο παιδάκι.

Η γυναίκα σου είναι τραγουδίστρια, με μια εξαιρετική φωνή και απ’ ότι συζητήσαμε, με όνειρα και φιλοδοξίες, είναι ένας άνθρωπος με αρχές και ήθος.  Δεν θα σε ρωτήσω πώς αισθάνεσαι αλλά θα σε ρωτήσω αν πιστεύεις πως αυτή η σχέση είναι καρμική. Γιατί, στη ζωή σου μπήκε ένας άνθρωπος ίδιος.

Η γυναίκα μου ήταν λαχείο.

Τι εννοείς; Κέρδισες τον πρώτο αριθμό;

Πόσο τυχερός πρέπει να είσαι που να πεις σε μια γυναίκα που την έχεις γνωρίσει στο διαδίκτυο, να την παντρευτείς σε τρεις μέρες και να σου βγει τέτοιος άνθρωπος; Αυτό που σου λέω, είναι αλήθεια.

Μου το είπε κι εκείνη. Ελάχιστες. Μπορεί να είναι και κάρμα. Δεν είναι πάντα τύχη.

Κάρμα! Μια τρέλα είναι. Γιατί σε όποιον λογικό άνθρωπο και να το πεις, η πρώτη αντίδραση είναι μούντζα. Ότι δεν είσαι καλά. Ή πιωμένος ήσουν ή είχες κάνει οτιδήποτε άλλο.

Κεραυνοβόλος έρωτας;

Τρέλα ήταν. Είδα ότι έχω απέναντί μου έναν άνθρωπο τρελό.

Αλλά με μυαλό.

Δεν μπορούσε να μην έχει μυαλό και να είχε επιβιώσει σε όλα αυτά που έχει περάσει κι εκείνη. Συναντώντας μια γυναίκα που την γνώρισες στο facebook σαν τραγουδίστρια, το πρώτο πράγμα που θα πεις είναι «Πάμε να περάσω την ώρα μου κι άντε γεια». Στο πρώτο μας ραντεβού πήγαμε για φαγητό και συζητήσαμε δυο ώρες. Οι απαντήσεις που λάμβανα δεν ήταν ηλίθιες όπως είναι εκείνες που λαμβάνεις από τα κοριτσάκια που κυκλοφορούν σήμερα, σκέφτηκα «Τόσες βλακείες έχω κάνει στη ζωή μου. Δεν κάνω άλλη μία;» Της είπα να παντρευτούμε. Μια ώρα είναι ο γάμος, δέκα λεπτά το διαζύγιο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ρώτησα και τον δικηγόρο πόση ώρα κρατάει το διαζύγιο και μου απάντησε «Μη φοβάσαι, προχώρα. Μια υπογραφή είναι.» Έτσι ξεκίνησε η ιστορία.

Σημασία έχει ότι είστε ένα νέο ζευγάρι, με παιδί και προχωράτε έτσι. Εκείνη έχει πολλά όνειρα. Εσύ;

Ένα όνειρο έχει. Το τραγούδι. Είναι απογοητευμένη με την έννοια ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σωστή κρίση όσο αφορά τους τραγουδιστές. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες που δεν μπορούμε να πούμε γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες. Όλοι τις ξέρουν, αλλά δεν είναι ανάγκη να τις λέμε και δημόσια. Η Γωγώ θέλει να γίνει τραγουδίστρια και να προσφέρει στον κόσμο αυτό που μπορεί με τη φωνή της.

Εσύ θα είσαι δίπλα της σε όλο αυτό;

Στα δύο χρόνια τσακωθήκαμε μία και μοναδική φορά και φτάσαμε να σκοτωθούμε για να της το κόψω. Δεν έχω ανάγκη να γίνει τραγουδίστρια. Είχα για πενήντα χρόνια τη μάνα μου τραγουδίστρια νούμερο ένα και δεν έχω ανάγκη ν’ αποδείξω κάτι λέγοντας πως έχω γυναίκα φίρμα. Είχα μάνα φίρμα. Και όντως δε με νοιάζει γίνει δε γίνει φίρμα. Δε μ’ ενδιαφέρει. Δεν έχει ν’ αποδείξει κάτι σε κανένα, ούτε το κάνει από θέμα επιβίωσης. Το κάνει γιατί της αρέσει. Θεωρώ ότι άνθρωποι που δουλεύουν πάνω σ’ ένα επάγγελμα που αγαπάνε, το κάνουν πιο σωστά από τους άλλους που το κάνουν σαν αγγαρεία το να πάνε να τραγουδήσουν κάπου ας πούμε, γιατί πρέπει να πάρουν αυτά τα 100, 200 ή 1000 ευρώ.

Σε ρώτησα αν θα είσαι δίπλα της.

Θα την στηρίξω και θα την υπερασπιστώ. Το θέμα είναι ότι έχουμε κοινό ενδιαφέρον και με τα επαγγέλματα μας. Ασχολούμαι με τον ήχο, τα ηχητικά, τις συναυλίες. Κινούμαστε στον ίδιο χώρο. Αναγκαστικά είσαι κοντά. Όχι στα πόδια της, αλλά δίπλα της!!

Φωτογραφίες – Γιάννης Γκογκόπουλος

Ευχαριστούμε πολύ το Κίτρινο Γαλάζιο στην Νέα Μάκρη για την φιλοξενία και την φωτογράφηση !!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!