MUSIC & MORE

Θριάμβευσε ο Αβρανάς στην Βενετία

Γράφει: Bizznews.gr

Βραβείο σκηνοθεσίας και ανδρικής ερμηνείας για την ταινία «Miss Violence».


Η ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά η οποία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας απέσπασε το Σάββατο το βράδυ το Βραβείο Σκηνοθεσίας καθώς και αυτό της Ανδρικής Ερμηνείας με τον Θέμη Πάνου.

Η ταινία που περιγράφει με δύναμη, ρεαλισμό και μαύρη ατμόσφαιρα την ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, δεν είναι παρά μια αλληγορία για την Ελλάδα της ύφεσης και την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

Η εξαιρετική πορεία του Αλέξανδρου Αβρανά στο σημαντικό φεστιβάλ είχε φανεί ήδη από χθες όταν ο Ελληνας σκηνοθέτης κέρδισε τα βραβεία Arca Cinema Giovani Καλύτερης ταινίας καθώς και το βραβείο Fedeora. Το βραβείο Arca CinemaGiovani θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή παράλληλα βραβεία του φεστιβάλ Βενετίας, απονέμεται φέτος για δωδέκατη χρόνια και η επιτροπή που το απονέμει αποτελείται από 70 νέους, μεταξύ 18 και 26 χρονών, από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1977. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ και στην UdK του Βερολίνου. Με την πρώτη του ταινία «Without» κέρδισε επτά βραβεία στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσαλονίκης και προτάθηκε για το βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου.


Miss Violence :Την ημέρα των γενεθλίων της, η εντεκάχρονη Αγγελική πηδάει απο το μπαλκόνι και πέφτει στο κενό χαμογελώντας. Ενώ η αστυνομία και η κοινωνική πρόνοια προσπαθούν να καταλάβουν ποιος ήταν ο λόγος της πιθανής αυτοκτονίας, η οικογένειά της υποστηρίζει σθεναρά πως ήταν ατύχημα. Ποιο είναι το μυστικό που πήρε μαζί της η μικρή Αγγελική; Γιατί η οικογένεια προσπαθεί πεισματικά να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της; Αυτές τις απαντήσεις αναζητά η κοινωνική πρόνοια όταν τους επισκέπτεται στο πλήρως τακτοποιημένο τους σπίτι. Ο πατέρας έχει φροντίσει να μην λείπει τίποτα κι όλα να βρίσκονται στη θέση τους. Φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει. Όμως ο μικρότερος αδερφός της Αγγελικής θα δώσει άθελα του στοιχεία που σταδιακά θα θρυμματίσουν τον καλογυαλισμένο κόσμο της οικογένειας αναγκάζοντας τους να έρθουν αντιμέτωποι με ό,τι τόσα χρόνια κρύβουν ή δεν αντέχουν να δουν. Ένας ένας θα λυγίσει, μέχρι που η βία θα δώσει και πάλι τη λύση κρατώντας την οικογένεια ενωμένη και το μυστικό ασφαλές.

Συμμετέχουν: ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΡΕΝΗ ΠΙΤΤΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΡΟΥΣΣΙΝΟΥ ,ΣΙΣΣΥ ΤΟΥΜΑΣΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΖΩΝΤΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΧΛΟΗ ΜΠΟΛΩΤΑ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ, ΒΑΣΩ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΥΤΣΑΦΤΙΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΓΙΩΤΑ ΦΕΣΤΑ, ΜΑΡΘΑ ΜΠΟΥΖΙΟΥΡΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΑΛΑΝΙ ,ΡΑΦΙΚΑ ΣΑΟΥΙΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΝΑΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΟΥΛΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

ΗΧΟΛΗΨΙΑ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ :ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΕΥΑ ΜΑΝΙΔΑΚΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ :ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ APOLLONIA B.

ΜΟΝΤΑΖ :ΝΙΚΟΣ ΧΕΛΙΔΟΝΙΔΗΣ

ΜΙΞΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΠΙΩΤΗΣ

POST PRODUCTION 2|35 ΠΑΡΑΓΩΓΗ

EXECUTIVE PRODUCER :ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ :ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΝΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ FALIRO HOUSE PRODU PLAYS2PLACE PRODUCTIONS