Θεσσαλονίκη: Πικ νικ φεστιβάλ στη Ρωμαϊκή Αγορά -Καρό τραπεζομάντηλα, μουσική, ταινίες

Τον Αύγουστο του 2012, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης ένα φεστιβάλ, που καλούσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, να κάνουν πικ-νικ.


Να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές στο εσωτερικό ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και έκτοτε έγινε θεσμός.

Καλαθάκια και καρό τραπεζομάντιλα, μπάσα και κοντραμπάσα, τρομπέτες και τρομπόνια και πολύχρωμους ανεμιστήρες γεμίζει από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης.
Αφορμή το πέμπτο Πικ-Νικ Urban Festival.

Αυλαία την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες, ερμηνεύοντας ποπ, ροκ και κινηματογραφικά κομμάτια, πειραγμένα.
Στη συνέχεια, ανεβαίνουν στη σκηνή οι Super Stereo και η πρώτη ημέρα ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας των αδελφών Κοέν «O Brother Where Art Thou».

Η δεύτερη ημέρα του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival (2/9) ξεκινάει με τις πειραγμένες ροκ μουσικές των Penguins from Far West και συνεχίζεται με τους Rundays, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με την ταινία «Goodbye Lenin».

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, ξεκινά με τους indie-pop, minimal ήχους των Inner Sail και των BrightSide και ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας «Medianeras» (Μεσοτοιχίες).

Η αυλαία πέφτει την Κυριακή 4/9, όπου και θα παίξουν στη Ρωμαϊκή Αγορά οι Elevation Trio και οι Balloon Over Glasgow και θα προβληθεί η ταινία «Etz Limon».

Παράλληλα, κάθε μέρα, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας, θα προβάλλονται μερικές από τις ταινίες μικρού μήκους που διακρίθηκαν στη τελευταία διοργάνωση.

Το εισιτήριο για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3 ευρώ.
Διοργανώνει η Parenthesis υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: facebook @PicNicUrbanFestival



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!