Τέλος στις τετράγωνες φωτογραφίες και βίντεο βάζει το Instagram

“Κομμένα” κεφάλια, “λειψές” παρέες και “κουτσουρεμένα” κάδρα τέλος.


Το Instagram αποφάσισε να αφήσει πίσω ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το τετράγωνο φορμά εικόνας, ανακοινώνοντας προ ολίγου ότι ξεκινά να υποστηρίζει και φορμά φωτό και βίντεο όπως το portrait (κάθετo ορθογώνιο) και landscape (οριζόντιο ορθογώνιο) που δεν απαιτούν περεταίρω επεξεργασία ή περικοπή από το χρήστη ώστε να χωρέσουν στο… προκρούστειο τετράγωνο κάδρο του.

Το σκεπτικό του δημοφιλούς φωτογραφικού κοινωνικού δικτύου είναι ότι έτσι θα διευκολύνει τους 300 και πλέον εκατομμύρια χρήστες του να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, ακριβώς όπως τις τράβηξαν από τη συσκευή τους, διατηρώντας το σχήμα και τον προσανατολισμό τους, περιλαμβάνοντας ολόκληρο το κάδρο, χωρίς περικοπές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο που παραθέτει το Instagram στην ανακοίνωσή του ότι μια στις πέντε φωτογραφίες που ποστάρουν οι χρήστες του δεν έχει τετράγωνο σχήμα. Η αξιοσημείωτη αυτή αλλαγή, είναι διαθέσιμη από σήμερα με την τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής για συσκευές με λειτουργικό iOS ή Android και επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν οι ίδιοι το σχήμα της φωτογραφίας ή του βίντεο που επιθυμούν να ανεβάσουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η νέα αναβαθμιση του Instagram, παρέχει επίσης και μια ανανεωμένη παλέττα φίλτρων για τα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες.

Το Instagram τα εξηγεί όλα στο παρακάτω επεξηγηματικό βίντεο:



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!