Τα 10 καλύτερα νησιά για να επισκεφθείτε την άνοιξη [εικόνες]

Όταν η φύση έχει κέφια φτιάχνει τις πιο όμορφες εικόνες!


Η Ανοιξη ήρθε και επίσημα και ο καιρός προστάζει βόλτα στην εξοχή. Ωστόσο υπάρχουν μέρη στον κόσμο που η ομορφιά της φύσης είναι πραγματικά ασύγκριτη.

Το National Geographic και η Λέσλι Τόμας, συγκεντρώνουν τη λίστα με τα 10 πιο όμορφα νησιά του κόσμου για να δείτε την Ανοιξη όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Nantucket – Μασαχουσέτη
Κάποτε ήταν από τα πλουσιότερα μέρη στις ΗΠΑ και στήριζε την οικονομία του κυρίως στη φαλαινοθηρία. Πλέον έχει διατηρήσει την παλιά του αίγλη, με πανέμορφα γραφικά σπιτάκια να κοσμούν το λιμάνι.

Isles of Scilly – Αγγλία
Πανέμορφα εξωτικά νησάκια, κοντά στις ακτές της Κορνουάλης, βρέχονται από τον Ατλαντικό, ωστόσο λόγω τοποθεσίας, είναι ιδιοκτησία του Δούκα της Κορνουάλης, πρίγκιπα Καρόλου της Αγγλίας.

Saba – Δυτικές Ινδίες
Ενα από τα πιο ασυνήθιστα νησιά στον κόσμο, βρίσκεται ανατολικά από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και υψώνεται στα 873 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Εχει 1.500 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έχουν το ίδιο επώνυμο: Χάσσελ.

Κανάριες Νήσοι – Ισπανία
Αποτελεί αγαπημένο καταφύγιο των Ευρωπαίων που αναζητούν λίγο ήλιο τον χειμώνα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φάλαινες, ή να επισκεφθείτε τη Γκομέρα, την τελευταία στάση του Κολόμβου πριν πάει στην Αμερική.

Fair Isle – Σκωτία
Το πιο απομονωμένο νησί της Βρετανίας, έχει μόλις 70 κατοίκους και αμέτρητα διαφορετικά είδη πουλιών. Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι κυρίως παρατηρητές πτηνών.

Lord Howe Islands – Αυστραλία
Βρίσκεται στη μέση της θάλασσας της Ταζμανίας, 2μιση ώρες πτήση από το Σίδνεϊ, μέρες με το καράβι. Ωστόσο με όποιο τρόπο κι αν φτάσετε, το θέαμα θα σας ανταμείψει. Εχοντας πάρει το όνομά του από έναν Βρετανό ναύαρχο, το Lord Howe είναι το νοτιότερο νησί κοραλλιών στον κόσμο. Εχει περίπου 350 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους, κατάγονταν από οικογένειες που εγκαταστάθηκαν εκεί τον 18ο αιώνα.

Capri – Ιταλία
Πολύχρωμα σπίτια και εντυπωσιακό τοπίο είναι τα χαρακτηριστικά του νησιού. Αν σκαρφαλώσετε στο ψηλότερο σημείο του, μπορείτε στο βάθος να δείτε τον Βεζούβιο.

Channel Islands – ΗΠΑ
Το πιο προσβάσιμο και διασημότερο είναι η Σάντα Καταλίνα, 2 ώρες με πλοίο από το Λος Αντζελες. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό, ενώ δε λείπουν και οι ανέσεις του πολιτισμένου κόσμου.

Tahiti – Γαλλική Πολυνησία
Οταν σκεφτόμαστε εξωτικό παράδεισο, η Ταϊτή είναι από τα πρώτα νησιά που μας έρχονται στο μυαλό (ίσως μετά τη Χαβάη). Εχει διεθνές αεροδρόμιο, άνετα ξενοδοχεία αλλά και εκπληκτική φύση, με κοραλλιογενείς υφάλους που αξίζει να εξερευνήσετε.

Islands of the Andaman Sea – Ταϊλάνδη
Η οικονομία τους προσπαθεί να ανακάμψει από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004. Ωστόσο είναι εκπληκτικό να δείτε πώς αλλάζουν αυτά τα νησιά με το φως του ήλιου και τα σύννεφα. Μερικά έχουν εκπληκτικές παραλίες, άλλα μικρά χωριά χτισμένα στην ακτή με δεμένα μεταξύ τους τα σπίτια. Ολα είναι τροπικοί παράδεισοι: Koh Phi Phi, Koh He, Koh Racha, Koh Surin, Koh Dok Mai, για να αναφέρουμε μερικά από τα αγαπημένα. Το Koh Phuket είναι επίσης καλό σημείο για καταδύσεις.
Πηγή: iefimerida.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!