Στέλιος Διονυσίου: Είμαι από τους ανθρώπους που μαθαίνω από τα λάθη μου και γίνομαι καλύτερος

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, εδώ και δύο δεκαετίες διαγράφει την προσωπική του διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, μέσα από εξαιρετικές συνεργασίες, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία που θέλει το μήλο να «πέφτει» κάτω απ’ την μηλιά.


Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, εδώ και δύο δεκαετίες διαγράφει την προσωπική του διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, μέσα από εξαιρετικές συνεργασίες, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία που θέλει το μήλο να «πέφτει» κάτω απ’ την μηλιά.
Προικισμένος με γνήσια λαϊκή φωνή κι σπάνιο ήθος, ο Στέλιος Διονυσίου το τρίτο παιδί του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου, άξιος συνεχιστής του πατέρα του, σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του. Απολαύστε τον σε μια μοναδική συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα και το www.bizznews.gr !! 
  
 IMG_5221 copy
 
Σε είδαμε να κάνεις μια επιστροφή στην δημοσιότητα με το «Just the 2 of us». Άκουσες πολλά αρνητικά σχόλια και θα ήθελα να ξεκινήσουμε με αυτό. Θα το ξανά έκανες; Και τελικά σου έδωσε ότι περίμενες;
Για μένα ήταν ένα παιχνίδι και μόνο σε μια περίοδο που είχα ελεύθερο χρόνο να το κάνω και έτσι πήρα την απόφαση. Αν κάνουμε μια αποτίμηση μετά από  2 χρόνια σου λέω ότι μου έκανε καλό γιατί κατάφερα και μπήκα σε όλα τα σπίτια της Ελλάδος με είδαν με ξανά θυμήθηκαν.
 
   
Ήταν ένα comeback αρκετά μακριά από την ιδιοσυγκρασία σου. Πως το αποφάσισες;
 Αν είχα ελεύθερο χρόνο θα το ξαναέκανα φυσικά. Σημαντικό πολύ σε όλο αυτό που έζησα είναι ότι γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους.
 
Πιστεύεις πως σου έκανε κακό η αποχή σου από τα media και απ’ όλο το παιχνίδι του lifestyle;
Κοίταξε να δεις εννοείται ότι μου έκανε κακό ειδικά όταν εγώ δεν είμαι ο καλλιτέχνης που βγάζω κάθε χρόνο  cd. Ήμουν απών και από την τηλεόραση και τελικά αποδείχτηκε πως όλο αυτό ναι μου έκανε κακό.
 
Είχες δηλώσει πως κάποιοι σε έβαλαν στο συρτάρι τους για κάποια χρόνια; Γιατί το πιστεύεις αυτό;
Δεν θα ήθελα να δώσω συνεχεία αυτή την ερώτηση. Δυστυχώς είναι μεγάλη  ιστορία όλο αυτόείναι μεγάλη ιστορία δυστυχώς υπάρχει ζήλια και μεγάλη κακιά.
  
Έχει αλλάξει ο Στέλιος τώρα; Κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν. Αν ναι τι έχεις αλλάξει;
Τώρα πια  με ενδιαφέρει περισσότερο η δουλειά μου και ασχολούμαι με το πώς θα γίνω καλύτερος. Φυσικά και κάνω μόνο πράγματα που με ευχαριστούν πλέον στην ζωή μου.
  
Ποια ήταν τα λάθη που έκανες τότε; 
Λάθη πολλά έχω κάνει σαν άνθρωπος και εγώ. Αλλά ευτυχώς είμαι από αυτούς που μαθαίνω από τα λάθη μου και γίνομαι ακόμα καλύτερος.
 
Τελικά είναι ατού για την πορεία ενός καλλιτέχνη να έχει έναν πατέρα με μεγάλη ιστορία όπως ο δικός σου; 
Είναι φυσικά και είναι .. Στην αρχή λόγο ονόματος, αλλά στην συνέχεια θέλει μεγάλη προσπάθεια και δουλειά για να φύγεις κάτω απο την ομπρέλα αυτού του ονόματος. Και αντί να είσαι ο γιός του Στράτου να είσαι ο Στέλιος Διονυσίου.
 
Ετοιμάζεις κάτι δισκογραφικά;
Κυκλοφόρησε ένα καινούργιο τραγούδι μέσω ιντερνετ λέγετε ‘’δεν σε ξέρω’’ του Νεκταρίου Μπητρου και του Τακη Αναστασοπουλου από τη lobby music και το Σεπτέμβριο θα κάνω ολοκληρωμένη δουλειά.
 
 IMG_5333 copy
 
Είσαι αρκετά χρόνια παντρεμένος και τώρα τελευταία οι φήμες λένε πως ο γάμος σου περνάει κρίση. Πιστεύεις πως όλα λύνονται όταν υπάρχει θέληση και κατανόηση;
 Απλά λέω ένα ναι δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να το σχιλιάσω περισσότερο.
 
Τα παιδιά σου, ο Στράτος και η Στέλλα, ασχολούνται με τη μουσική;
Είναι και τα δυο στη χορωδία του σχολειού και παίζουν πιάνο.
 
 Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το χώρο που κινείσαι. Τι διαφορές βλέπεις χρόνο με το χρόνο;
Τα μπουζούκια θεωρούνται είδος πολυτέλεια. Και είναι λογικό να και εμείς και η δουλειά μας να έχουμε επηρεαστεί όσο δεν φαντάζεσαι. Δουλεύαμε 5-6 ημέρες την εβδομάδα και τώρα καταντήσαμε στην 1 με το ζόρι.
 
 
Πώς νιώθεις κάθε φορά που ερμηνεύεις Στράτο Διονυσίου;
Είναι χαρά μου και τιμή μου τα νοιώθω δικά μου τραγουδια σίγουρα υπαρχει μεγάλη συγκίνηση.
 
Κατά την άποψή σου, το λαϊκό τραγούδι σήμερα σε τι φάση βρίσκεται; Υπάρχει πλέον χώρος για το λαϊκό τραγούδι; Υπάρχουν καινούρια τραγούδια που σε προσελκύουν να τα τραγουδήσεις;
Αν και το εχουν πολεμήσει οσο τίποτα αλλο το λαϊκό τραγούδι κυλαει στις φλέβες μας θα είναι για παντα στις καρδιές μας. Άλλωστε με αυτά τα τραγούδια στο φινάλε ολοι φτιαχνόμαστε. Και βέβαια υπάρχουν ωραια τραγούδια σήμερα. Το ψάχνω πολύ και προσπαθώ να ακούω συνέχεια γιατί η επιλογή είναι δύσκολη.
IMG_5352
 
Έκανες μια θεατρική εμφάνιση φέτος και πήρες καλές κριτικές. Θα το ξανά έκανες και πως το αποφάσισες αφού δεν είσαι ηθοποιός;
 
Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα γιατί το αγάπησα. Πριν το χάραμα λοιπόν στο θέατρο βεμπο ενας χειμώνας αξεχαστος γεμάτος επιτυχία. Πολλά τραγούδια αλλά και ένας μεγάλος ρόλος ηθοποιού όπου τα πηγα πολύ καλά και τα κατάφερα. Συνεχίζουμε το καλοκαίρι γιατί θα κάνουμε περιοδεία στην Ελλάδα και το χειμώνα πάλι στο Βέμπο για την ίδια παράσταση του Ρεπα και του Παπαθανασιου
 
Ο θάνατος της αδερφής σου ήταν ένα γεγονός που σε συγκλόνισε. Το έχεις ξεπεράσει; Είχες δηλώσει ότι ήταν λάθος των γιατρών, έκανες κάτι για αυτό με την δικαιοσύνη;
 Μεγάλο πλήγμα για ολη την οικογένεια αλλά οταν φεύγει ένας άνθρωπος τι να κάνεις μετά να τους κυνηγήσεις; Θα τραβήξει  χρόνια και αν βγάλεις άκρη ποτέ. Όταν φεύγει ο δικός σου άνθρωπος ότι και να κάνεις δεν γυρίζει πίσω!!
Συνέντευξη Στέλιος Διονυσίου στην Άννα Τσιάλτα – και στο περιοδικό Χαι και έγινε αναπαραγωγή 
 
Φωτογραφίες – Δήμητρα Παναγοπούλου   


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!