Στο… Χόλιγουντ ο Γιάννης Φλωρινιώτης [εικόνες]

Με λαμέ κοστούμι και τεράστιο χαμόγελο ο Γιάννης Φλωρινιώτης «ταξίδεψε» στο… Χόλιγουντ!


Ο καλλιτέχνης που λάνσαρε το λαμέ στην Ελλαδα, έκανε ακόμα μια εμφάνιση που συζητήθηκε χθες βράδυ, στην πρεμιέρα του έργου «Μάνα θα πάω στο Hollywood» και όπως ήταν φυσικό έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Φορώντας ένα λαμέ κοστούμι και κρατώντας την ανυπέρβλητη θήκη του κινητού του, η οποία είναι στολισμένη ασφυκτικά με πολύχρωμα σβαρόφσκι, πόζαρε μπροστά στο Hollywood…

 

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τα όσα έχει ακούσει όταν πρωτολάνσαρε το λαμέ στην Ελλάδα, και στη συνέχεια όλοι τον μιμήθηκαν αλλά και για το γεγονός ότι όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει δεσπότης:

«Λάνσαρα το λαμέ σε μια εποχή που η Ελλάδα ήταν κολλημένη σε συντηρητικές νόρμες. Άκουσα τα εξαμάξης γι’ αυτό, κατόπιν όμως ήρθε η εποχή που με μιμήθηκαν όλοι. Αγαπούσα το αστραφτερό, όπως οι τραγουδιστές στο Λας Βέγκας. Από παιδί έδειχνα αδυναμία σε οτιδήποτε γυάλιζε.

«Ήθελα να γίνω δεσπότης»

«Μεγάλωσα σε ορφανοτροφείο και κάθε Κυριακή που μας πήγαιναν στην εκκλησία παρατηρούσα τους παπάδες με τα χρυσά άμφια και τα πετράδια που άστραφταν και ένιωθα μαγεμένος. Ήθελα να γίνω δεσπότης. Αργότερα, όταν έπιασα κάποια καλά χρήματα στα χεριά μου, έγινα αυτό που πάντα οραματιζόμουν: ένας τραγουδιστής-υπερπαραγωγή».

Για το πως δημιουργεί τα κοστούμια του:

«Υπάρχει μια ράφτρα, η οποία υλοποιεί οτιδήποτε βάλει ο νους μου. Βρίσκω τα υφάσματα σε Ευρώπη και Αμερική, σκέφτομαι το σχέδιο και της λέω: “Φτιαξ’το”. Η έμπνευση μου έχει έρθει κατά καιρούς από σιρίτια, ασημένιες αλυσίδες μπλεγμένες με το ύφασμα, φτερά και υπερτονισμένες βάτες.

Στα διάφορα ταξίδια μου έβρισκα περίεργα γυαλιά που τους κολλούσα πάνω ό, τι μπορεί κανείς να φανταστεί, συνήθως κρύσταλλα, που είναι και τα αγαπημένα μου. Πολλοί ήταν αυτοί που διακωμωδούσαν τα σχέδια, στη συνέχεια όμως έβλεπα ότι ήθελαν να φορέσουν και εκείνοι τα ίδια. Γι’αυτό και υπήρχε μια καλλιτεχνική κατασκοπεία εις βάρος μου, όλοι ήθελαν να μάθουν ποιος με ράβει και ποιος με ντύνει. Άργησαν να καταλάβουν ότι πίσω από την εικόνα μου βρίσκομαι εγώ ο ίδιος».

Για τα διαμάντια που του έκλεψαν

«Ήμουν συλλέκτης διαμαντιών. Είχα όσα διαμάντια δεν έχουν οι κοσμικές κυρίες, μονόπετρα πολλών καρατίων που άξιζαν μια περιουσία. Με είχαν πείσει ότι τα διαμάντια είναι η καλύτερη επένδυση, γι’αυτό και έδινα εκατομμύρια για να τα αποκτήσω. Πριν μου τα κλέψουν, τολμώ να ομολογήσω ότι τα χάρηκα. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, δεν τα είχα σε θυρίδες. Τα πράγματα, όποιας αξίας κι αν είναι, μου αρέσει να τα ζω».

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!