Stelios Kon: ”Η γυμναστική προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής!”

Ο Stelios Kon, ο νεαρός presenter του Dance Aerobic & Step, που έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως, τόσο για τη δουλειά του όσο και για την προσωπικότητά του, συστήνεται μέσα από το bizznews.gr και τον Ευτύχη Γρυφάκη!


Ο Stelios Kon, ο νεαρός presenter του Dance Aerobic & Step, που έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως, τόσο για τη δουλειά του όσο και για την προσωπικότητά του, συστήνεται μέσα από το bizznews.gr και τον Ευτύχη Γρυφάκη!

Ο Stelios Kon, ο νεαρός presenter του Dance Aerobic & Step, που έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως, τόσο για τη δουλειά του όσο και για την προσωπικότητά του, συστήνεται μέσα από το bizznews.gr και τον Ευτύχη Γρυφάκη!

Ο Stelios Kon, ο νεαρός presenter του Dance Aerobic & Step, που έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως, τόσο για τη δουλειά του όσο και για την προσωπικότητά του, συστήνεται μέσα από το bizznews.gr και τον Ευτύχη Γρυφάκη!

Ο Stelios Kon, ή αλλιώς Στέλιος Κωνσταντακόπουλος, ξεχώρισε από το πρώτο έτος, όντας, φοιτητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πάθος και η αγάπη του για τη δουλειά του, τον οδήγησαν στο εξωτερικό όπου συμμετείχε σε σεμινάρια ως presenter, μοιράζοντας τις γνώσεις του σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και την Ασία. Το 2011 επιλέχτηκε από τη ”Move Ya”, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μουσικής για fitness στον κόσμο, για να δημιουργήσει το δικό του CD με τίτλο “Dance Sensation – Stelios Kon”. Γεμάτος θετική ενέργεια και αισιοδοξία, δηλώνει έτοιμος να μοιραστεί τις γνώσεις του και να μυήσει το κοινό στον μαγικό κόσμο του Dance Aerobic & Step!
Εδώ και χρόνια ασχολείσαι με το Dance Aerobic. Τι ακριβώς περιλαμβάνει;
Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία! Το Dance Aerobic είναι μια μορφή αερόβιας άσκησης, της οποίας βασικά συστατικά είναι κινήσεις που προέρχονται από διάφορα είδη χορού, αθλητικές κινήσεις και δυνατή, κατάλληλα επιλεγμένη, μουσική.
Δηλαδή μιλάμε για έναν συνδυασμό γυμναστικής, μουσικής και χορού. Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα που διδάσκεις;
Ακριβώς! Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να περάσουν μια ευχάριστη ώρα και να γυμναστούν ταυτόχρονα. Υπάρχουν μαθήματα για διάφορα επίπεδα μαθητών: από αρχάριους μέχρι πιο προχωρημένους.
Τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει σε κάποιον η γυμναστική;
Η γυμναστική σαν σωματική άσκηση, μπορεί να αποφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής, ευρωστία και υγεία! Αποδεδειγμένα δρα προληπτικά απέναντι σε διάφορα είδη παθήσεων. Παρόλο που μπορεί να μας κουράζει την ώρα που γυμναζόμαστε, μας γεμίζει ενέργεια και μας ανεβάζει την ψυχολογία και τη διάθεση λόγω των ενδορφινών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Οι ενδορφίνες, επίσης, έχουν αντιγηραντική δράση,  διατηρούν πολλά όργανα του ανθρώπου υγιέστερα και βελτιώνουν τη μνήμη όταν παράγονται συστηματικά. Τέλος, η γυμναστική μας βοηθάει στο να διατηρήσουμε το σώμα μας όμορφο και  λειτουργικό!

Έχεις συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια ανά τον κόσμο. Πως ξεκίνησες αυτή τη διαδρομή;
Ξεκίνησα με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό για το αντικείμενο που ασχολούμαι. Στην αρχή ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, παρόλα αυτά τα κατάφερα με πολλή δουλειά. Πάντως, η διαδρομή από μόνη της ήταν μαγική, μαθαίνοντας πολλά πράγματα και γνωρίζοντας καινούργιους ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο.
Πως σε αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό;
Σίγουρα θετικά! Το κοινό είναι πάντα πολύ ενθουσιώδες και δέχομαι θετική ενέργεια! Και εγώ με τη σειρά μου, προσπαθώ να τους ανταμείψω, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου κάθε φορά.
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μουσικής για fitness, σε ένταξε στην ομάδα της με τους καλύτερους presenters στον κόσμο, δίνοντας σου τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου CD. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και τι περιλαμβάνει;
Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από κάποιες επιτυχημένες εμφανίσεις μου σε συνέδρια του εξωτερικού, οι οποίες τράβηξαν το ενδιαφέρον της εταιρίας. To cd που κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβάνει μουσική για dance aerobic & step, με δικές μου επιλογές κομματιών.
http://www.youtube.com/watch?v=cK3Xttbje80
”Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες” λέει ένα τραγούδι. Εσένα πόσο σε έχει επηρεάσει η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας;
Σίγουρα η οικονομική κατάσταση της χώρας, μας έχει επηρεάσει όλους αρνητικά. Ωστόσο συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά και να επιδιώκουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγομαι σαν πολιτικός τώρα (!) αλλά πραγματικά πιστεύω ότι το να πέσουμε σε κατάθλιψη δεν είναι η λύση.
Στις μέρες μας ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος και για πολλούς ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην προλαβαίνουν να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο! Τι τους προτείνεις;
Το γυμναστήριο δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να γυμναστεί κάποιος όπως το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, η ποδηλασία, ο χορός, η κολύμβηση, η ενασχόληση με κάποιο αγαπημένο άθλημα, η γυμναστική στο σπίτι… Σίγουρα όλοι μπορούν να βρουν μισή με μία ώρα μέσα στη μέρα, 3-4 φορές την εβδομάδα, για να γυμναστούν.
Αλλάζοντας κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες, μπορούν να αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα και τις θερμίδες που καίνε, π.χ.: Προτιμήστε τα σκαλοπάτια αντί για το ασανσέρ, περπατήστε τις μικρές αποστάσεις αντί να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο.
stelios kon4
Συμμετοχές – Εισηγήσεις σε διεθνή σεμινάρια αεροβικής, μαθήματα και CD αεροβικής. Τι άλλο να περιμένουμε;
Τις τελευταίες εβδομάδες ήμουν καλεσμένος σε σεμινάρια στο Ισραήλ, στην Αυστρία και στην Πολωνία. Μέσα στους επόμενους μήνες θα παρευρεθώ στην Τουρκία, στη Βουλγαρία, στην Πολωνία, στην Αυστρία, στο Ισραήλ και στη Γερμανία. Όσον αφορά την Ελλάδα, έχω κάποια σχέδια, τα οποία θα τα μάθετε σύντομα.
Οι αρχαίοι πρόγονοι μας, έλεγαν ”Νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Συμφωνείς;
Για να το έλεγαν, κάτι θα ήξεραν σίγουρα! Η πνευματική κατάσταση ενός ατόμου, δεν είναι άσχετη με τη σωματική του κατάσταση. Και αυτό αποδεικνύεται από πολλές έρευνες που δείχνουν, ότι όσοι ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση, δεν βελτιώνουν μόνο τη φυσική υγεία τους, αλλά και τη νοητική. Προσωπικά πιστεύω, ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία μεταξύ πνευματικής και σωματικής άσκησης!
Γυμνάζομαι γιατί..
Για να έχω ευρωστία, υγεία, καλύτερη διάθεση και σώμα. Με άλλα λόγια για καλύτερη ποιότητα ζωής!
stelios kon3
Το CD με τίτλο “Dance Sensation – Stelios Kon” κυκλοφορεί από την εταιρεία ”Move Ya”. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
www.stelioskon.com



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!