Στάλα Κοτσιρέα: ”Πιστεύω πως ο Θεός μου έδωσε αυτή την ιδιαιτερότητα γιατί μπορούσα να τη διαχειριστώ, μου την έδωσε επειδή μου ταιριάζει!”

Απολαύστε μια Συνέντευξη Μοναδική Αληθινή όπως ακριβώς είναι η Στάλα Μας !!!!


Είναι μια Γυναίκα Ιδιαίτερη … Όχι για την ιδιαιτερότητα που έχει αλλά γιατί είναι ένας άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια όμορφα συναισθήματα καλοσύνη ευγένεια και πάνω από όλα καρδιά γεμάτη αγάπη. Η Στάλα Κοτσιρέα είναι η γυναίκα που πιστεύει στα όνειρα πιστεύει στην αγάπη θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά της σωστά στην κοινωνία.

Είναι πάνω από όλα μάνα και γυναίκα με προτερήματα πολλά. Κέρδισε με την ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ανέβασε την σημαία μας στο  πιο ψηλό σκαλί. Μπορεί να μην άκουσαν τον Εθνικό Ύμνο αλλά κατάφεραν αυτές οι Γυναίκες να δουν την Ελληνική σημαία στο ψηλό σκαλί. Είναι η Γυναίκα που έχει μότο της Κάνε την ιδιαιτερότητα σου Προτέρημα.. Τι πιο απλό τι πιο ωραίο να μιλάς μαζί της. Γιατί ναι μιλήσαμε και τα είπαμε όλα … Γιατί πιστεύουμε στα Όνειρα πιστεύουμε σε όλα αυτά που πετυχαίνουμε Μαζί όλοι όταν δεν φοβόμαστε για αυτό που είμαστε. Στάλα μου σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου την αγάπη σου και αυτή την όμορφη συζήτηση που κάναμε .. Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε και να μάθουμε μαζί σου …

Απολαύστε μια Συνέντευξη Μοναδική Αληθινή όπως ακριβώς είναι η Στάλα Μας !!!!

 

Είσαι ένας άνθρωπος με κάποια ιδιαιτερότητα. Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για αυτό να σε γνωρίσουμε καλύτερα;

Γεννήθηκα με μια ιδιαιτερότητα, την κώφωση. Οι γονείς μου το διαπίστωσαν στα 3 μου χρόνια… δεν αντιδρούσα σε κανένα ήχο! Έμαθα να ζω με αυτό με τέτοια άνεση που δεν μου δημιούργησε ποτέ δυσκολία σε όλους τους σταθμούς της ζωής μου!

Τα παιδικά σου χρόνια πως ήταν; Πέρασες δύσκολα; Πως κατάφερες να ενσωματωθείς στην ιδιαιτερότητά σου;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν εύκολα… άλλοι μου τα κάνανε δύσκολα επειδή δεν ξέρανε πως να αντιμετωπίσουν τη διαφορετικότητα.

Από τη σκέψη μέχρι τη συμπεριφορά… Δεν κλαίγομαι, όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Φυσικά υπήρξαν στιγμές που δεν άντεχα και ξέσπαγα… αλλά φρόντιζα να υπάρχουν λύσεις. Πιστεύω πως ο Θεός μου έδωσε αυτή την ιδιαιτερότητα γιατί μπορούσα να τη διαχειριστώ και αυτό λέω πάντα, ότι μου την έδωσε επειδή μου ταιριάζει!

Αγαπώ την αναπηρία μου γιατί έμαθα να ζω, να πετυχαίνω και να κερδίζω αυτά που ονειρεύτηκα!

Πότε μπήκε στη ζωή σου το μπάσκετ;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια ωραία πλατεία στο Παγκράτι που είχε γηπεδάκι και κάθε απόγευμα καθόμουν πίσω από τα σύρματα βλέποντας προπονήσεις… δε θυμάμαι πως τόλμησα να μπω και να ζητήσω να παίξω μαζί τους… απλά μπήκα, χωρίς να ρωτήσω τους γονείς μου! Από τότε τους έλεγα πάω προπόνηση!!!

Ήμουν μια σταλιά παιδί… 9 χρονών… στα 11 μου κέρδισα την εμπιστοσύνη του λατρεμένου μου προπονητή Κώστα Παναγιωτόπουλου για πολλά χρόνια. Τον αγαπώ και τον ευχαριστώ για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε!

Ήθελες να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα αλλά κάτι σε εμπόδισε; Ή κατάφερες τελικά να κάνεις όλα αυτά που ήθελες;

Είχα ένα κρυφό όνειρο… μου άρεσε πολύ η μόδα, ήθελα να γίνω σχεδιάστρια! Έβλεπα τη γιαγιά μου που έφτιαχνε ρούχα δικά της, λάτρευα τα υφάσματα! Επίσης μου άρεσε και η ζωγραφική! Με κανένα απ’ αυτά δεν ασχολήθηκα γιατί ο δρόμος μου ήταν διαφορετικός… να καταφέρω να ζήσω στην κοινωνία με την κώφωση και ο αθλητισμός με βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Θεωρείσαι ένα μεγάλο ταλέντο στον αθλητισμό; Τι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη για να το πετύχεις όλο αυτό;

Πιστεύω πως είναι η αγάπη μου για το μπάσκετ, η πίστη στην ομαδικότητα καθώς και η εσωτερική μου ανάγκη να βάζω στόχους να δουλεύω για αυτούς και να προσπαθώ να τους πετύχω.

Υπήρχαν άνθρωποι που σε πλήγωσαν και σε έκαναν να αισθανθείς άσχημα; Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί στους ανθρώπους;

Βεβαίως υπήρχαν άνθρωποι και καταστάσεις που με κάνανε να νιώθω άσχημα, όμως το άσχημο και το κακό το αντιμετώπισα στα ίσα, ζητούσα εξηγήσεις, διαλόγους και λύσεις! Ήμουν και είμαι ντόμπρα, λέω αυτά που με ενοχλούν και τα συζητάω, δεν μου αρέσει να μιζεριάζω!

Έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια και είσαι μαμά δυο υπέροχων παιδιών. Πως είναι η καθημερινότητά σου;

Ο χρόνος μου είναι λίγος διότι εργάζομαι, όμως τα παιδιά μου είναι η ζωή μου, το οξυγόνο μου. Η καθημερινότητα μαζί τους είναι απολαυστική και γεμάτη ενέργεια!

Είσαι μια πολύ όμορφη γυναίκα. Πως αντιδρούσαν οι άντρες στη ζωή σου όταν σε πλησίαζαν και καταλάβαιναν την ιδιαιτερότητά σου;

Είχα και επιτυχίες και αποτυχίες όπως όλοι οι άνθρωποι. Απλώς στην πρώτη κουβέντα μόλις άκουγαν την ομιλία μου με κοίταζαν καλά-καλά προσπαθώντας να καταλάβουν που ήταν το πρόβλημα μου! Όταν μάθαιναν τι συμβαίνει… κάποιοι μένανε κάποιοι φεύγανε! Δεν κατακρίνω τις σκέψεις τους…

Πως γνώρισες τον άντρα σου; Πως αποφασίσατε να κάνετε οικογένεια;

Ο σύζυγός μου ασχολείται με το μπάσκετ. Η γνωριμία έγινε όταν βρεθήκαμε και οι δυο στην ίδια ομάδα. Ήμασταν νέοι… άρεσε ο ένας στον άλλον… με κέρδισε η ευγένειά του, η καλοσύνη του και το πιο σημαντικό σεβόταν την ιδιαιτερότητα! Κάποτε μου είπε μια κουβέντα… αν ποτέ σε στενοχωρήσω άθελά μου πάνω στο θέμα της κώφωσης εγώ ο ίδιος θα φύγω πρώτος από την σχέση μας! Με αντιμετώπισε στα ίσα και έτσι προχωρήσαμε σε γάμο και οικογένεια. Αποκτήσαμε δυο υπέροχα παιδιά που τα λατρεύουμε!

Στα δικά σου παιδιά τι όνειρα τα μαθαίνεις να κάνουν; Τι είναι αυτό που τους λες για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;

Τα παιδιά μου έχουν έντονη προσωπικότητα, ζητούν, απαιτούν αυτά που θέλουν. Αυτό που τους λέω είναι ό,τι θέλουν να το ζητούν δυναμικά και πάντα με ευγένεια. Να μην τα παρατάνε σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Θα άλλαζες αυτόν το ρόλο της μαμάς;

Όχι! Με τίποτα! Είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί… το να μεγαλώνω τα παιδιά μου είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μου, και η δύναμη για ότι κάνω.

Τι σημαίνει για σένα η Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών;

Παίζω στην Εθνική Ομάδα 17 χρόνια… δεν τα λες και λίγα! Σημαίνουν πολλά γιατί έζησα και ζω ακόμα μοναδικές στιγμές! Είναι μια δεύτερη οικογένεια για μένα.

Θέλω δυο λόγια για την αρχηγό σας, την προπονήτρια σας, το τόξο σου όπως λες την Αθηνά Ζέρβα;

Το τόξο έχει αφήσει μεγάλο σημάδι στην καρδιά μου και δύσκολα θα σβήσει! Την εκτιμώ, την αγαπώ και την σέβομαι, μα πάνω απ’ όλα την ευχαριστώ που ήταν και είναι πάντα δίπλα μου. Η επιμονή της να επιστρέψω στα γήπεδα μετά από απουσία 3 χρόνων λόγω οικογένειας με είχε στιγματίσει! Δεν με άφηνε σε ησυχία… Πίστευε πολύ σε μένα, είχα πολύ στήριξη από την Αθηνά!

Έχετε κατακτήσει Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Ήταν μια τεράστια ΕΠΙΤΥΧΙΑ που πραγματικά δεν το έχω ακόμα πιστέψει… περνάνε από το μυαλό μου εικόνες, φάσεις εντός και εκτός γηπέδου μέχρι να φτάσουμε στο χρυσό!

Είμαι πάρα πολύ τυχερή που είχα συμπαίκτριες αυτά τα κορίτσια γιατί πρώτα απ όλα είναι αξιοθαύμαστα κορίτσια, τα εκτιμώ απεριόριστα και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη τους και τη στήριξή τους όταν την χρειάστηκα!!!

Τι σημαίνει αυτή η ομάδα της Εθνικής Ελλάδος για σένα;

Σημαίνει στηρίζω, προσφέρω και σέβομαι τη φανέλα!

Ποιο είναι το επόμενό σου όνειρο;

Να γράψω βιβλίο!

Θα είσαι και ως μοντέλο στην επίδειξη μόδας για ΑΜΕΑ της Σύλβιας Αντώναρου. Πως το αποδέχτηκες όλο αυτό;

Όταν διάβασα την πρόταση… η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή!! Λέω είναι αληθινό αυτό που διάβασα;

Είμαι πολύ χαρούμενη που εκείνη την βραδιά θα είμαι εκεί και το αποδέχτηκα αμέσως γιατί υποστηρίζω τα ΑΜΕΑ με όλες τις δυνάμεις μου και ευχαριστώ θερμά την υπέροχη Σύλβια Αντώναρου. Με άγγιξε πολύ η συζήτησή μας! Εντυπωσιάστηκα με τις σκέψεις της και το όμορφο έργο της! Ραντεβού στις 15 Μαΐου λοιπόν .. 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!