Σώμα για μπικίνι σε χρόνο ρεκόρ – Προλαβαίνεις και εσύ!

Εσείς πόσο θα προσπαθήσετε για να αποκτήσετε το κορμί του μπικίνι;


Οι οπαδοί της αποτοξίνωσης πιστεύουν πως μία σωστή θεραπεία πρέπει να ξεκινάει με μία αυστηρή δίαιτα. Στο βιβλίο «Bikini Fit σε τέσσερις εβδομάδες» του Τζο Λέθαμπι (εκδόσεις Τερζόπουλος) προτείνεται ένα ξεκίνημα-σοκ με μία εβδομάδα που αποτελείται από επτά διαφορετικά ημερήσια διαιτολόγια:
∙      Πρώτη μέρα: μόνο υγρά (νερό και λεμόνι).
∙      Δεύτερη μέρα: μόνο υγρά και φρούτα.
∙      Τρίτη μέρα: λαχανικά ωμά.
∙      Τέταρτη μέρα: λαχανικά μαγειρεμένα και αναποφλοίωτο ρύζι.
∙      Πέμπτη μέρα: φασόλια, φακές, ξηροί καρποί και σπόροι.
∙      Έκτη μέρα: δημητριακά και γιαούρτι.
∙      Έβδομη μέρα: ψάρια
∙      Στη συνέχεια, εντάσσονται σταδιακά και οι υπόλοιπες τροφές στο διαιτολόγιο αλλά μόνον ένα είδος κάθε δύο μέρες. Αρχικά, τα γαλακτοκομικά και το κρέας και τελευταίο το σιτάρι (ψωμί, ζυμαρικά).

Συνεχίζει με:
∙      Διαιτολόγιο φτωχό σε ζωικά λίπη και πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Έτσι, περιορίζεται η τροφοδοσία του οργανισμού σε βλαβερές ουσίες ενώ τονώνονται οι λειτουργίες του.
∙      Οκτώ ποτήρια νερό τη μέρα για αύξηση της διούρησης και της εφίδρωσης.
∙      Αφεψήματα από βότανα όπως το τίλιο, το τσάι του βουνού, η λουίζα και η τσουκνίδα ενισχύουν τη διούρηση.
∙      Φυσικά υπακτικά όπως το ψύλλιο, για όσους είναι δυσκοίλιοι. Το έντερο είναι ένα από τα βασικά όργανα στη διαδικασία της απομάκρυνσης των αποβλήτων του σώματος και πρέπει να λειτουργεί τέλεια και να «αδειάζει» τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

∙      Μία ώρα αερόβιας γυμναστικής κάθε μέρα (περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι). Η άσκηση διεγείρει το λεμφικό σύστημα κι έτσι βοηθάει στην αποχέτευση των τοξινών.
∙      Είκοσι λεπτά σάουνα στη θέση της γυμναστικής, μερικές από τις μέρες της εβδομάδας. Οι υγροί ατμοί προκαλούν έντονη εφίδρωση και κατά συνέπεια βοηθάει στην αποβολή των χημικών αποβλήτων.
∙      Οκτώ ώρες ύπνο κάθε βράδυ.
∙      Βαθιές αναπνοές. Το διάφραγμα βοηθάει στην κίνηση της λέμφου. Οι μικρές ρηχές αναπνοές που κάνουμε όταν είμαστε αγχωμένοι επιδεινώνουν την κατάσταση.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!