Το Smart όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

Απίστευτο!


Όποιος αγοράζει Smart, ψάχνει κυρίως για ένα μικρό και ευέλικτο μοντέλο πόλης, που να παρκάρει σχεδόν παντού. Ο Σάσα Γκέρστμαγιερ απέδειξε ωστόσο, ότι το έξυπνο μίνι διαθέτει και άλλες ικανότητες. Ο 38χρονος γερμανός έμπορος αυτοκινήτων μετέτρεψε το Smart με δύο διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι ούτε που θα περνούσαν από το μυαλό της κατασκευάστριας εταιρείας του.

Στην πρώτη εκδοχή έχει μετατραπεί το γερμανικό μίνι σε ένα πικ-απ με ανοιχτή καρότσα και διπλό άξονα πίσω. Ο Γκέρστμαγιερ το χρησιμοποιεί ως εταιρικό όχημα οδικής βοήθειας, το οποίο ρυμουλκεί ένα κλειστό τρέιλερ με όλον τον εξοπλισμό και τα εργαλεία. Η μετατροπή απαίτησε γύρω στις 2.500 εργατοώρες και κόστισε περίπου 35.000 ευρώ, όμως το αυτοκίνητο κάνει…θραύση και διαφημίζει τέλεια την έκθεση του Γερμανού.

Στη δεύτερη εκδοχή του μετατράπηκε το Smart Fortwo εντός εννέα μηνών σε ένα τροχόσπιτο! Ουσιαστικά δημιουργήθηκε ένα δίδυμο, στο οποίο τραβά ένα Smart Fortwo άλλο ένα παρόμοιο μοντέλο ηλικίας δύο ετών, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί όμως ο κινητήρας, το σαζμάν και οι άξονες. Ακολούθως απογυμνώθηκε το αμάξωμα από κάθε περιττό βάρος και αφαιρέθηκαν μεταξύ άλλων το πάτωμα οι ενισχύσεις του. Στο τέλος τοποθετήθηκαν νέοι άξονες και ενισχυμένη λαμαρίνα πατώματος, ενώ διαμορφώθηκε ανάλογα και το εσωτερικό, όπου περιλαμβάνεται και ένα διπλό κρεβάτι!
Όσο για τα γερμανικά ΚΤΕΟ, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εγκρίνουν τις μετατροπές του πολυμήχανου εμπόρου! Very smart!

41B8799E9192D6BAEE477C545A53C0F5smart_2smart_3



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!