Σεισμός στην Ιταλία – 6,2 Ρίχτερ ισοπέδωσαν ένα ολόκληρο χωριό! Καταρρεύσεις σπιτιών, νεκροί και εγκλωβισμένοι στα ερείπια – Δραματικές εικόνες

Μέσα από τα διεθνή πρακτορεία αλλά και από το twitter έρχονται οι πρώτες εικόνες από το πέρασμα του Εγκέλαδου στην Ιταλία. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές


Μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 2009 στη Λ’ Άκουϊλα ξύπνησαν τα ξημερώματα στην κεντρική Ιταλία
– Σεισμός 6,2 Ρίχτερ ισοπέδωσε το χωριό Αματρίτσε και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε πολλά άλλα
– Η ιταλική τηλεόραση μεταδίδει πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21! – Στρατός στις πληγείσες περιοχές
– Φόβοι πως ο απολογισμός θα αυξηθεί, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια κτιρίων
– Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 4 χιλιόμετρα και διάρκεια 20 δευτερόλεπτα!
– “Το χωριό δεν υπάρχει πια” δήλωσε ο δήμαρχος του Αματρίτσε!
– Οικογένεια έχει εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και τα μέλη της δεν δίνουν σημεία ζωής
– Συγκλονιστικές εικόνες και video

Ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά την Ιταλία και ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία της Λ’ Άκουϊλα και τον σεισμό του 2009 με τους τουλάχιστον 300 νεκρούς. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.08.2016) στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας)σ σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία και έβγαλε χιλιάδες τρομαγμένους κατοίκους στους δρόμους.

Εγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας ακόμη και στην πρωτεύουσα Ρώμη. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τη RAI, βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.. Ο σεισμός διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε. Όμως οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Αματρίτσε, το οποίο, σύμφωνα με τον δήμαρχό του, “δεν υπάρχει πια”!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ στο newsit.gr

 Στους 22 ανεβάζει τους νεκρούς από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία η RAI. Σύμφωνα με την Κοριέρε αγνοούνται 100 άνθρωποι. Υπάρχουν πληροφορίες επίσης πως έχει καταρρεύσει ξενοδοχείο στο κέντρο του χωριού Αματρίτσε, όπου διέμεναν πολλοί τουρίστες.

Δεν έχει τέλος το δράμα των κατοίκων της Ιταλίας. Σύμφωνα με το Russia Today ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ έχει φτάσει τους 21, ενώ η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να κινητοποιήσει και το στρατό για να βοηθήσει τους πληγέντες

Η ιταλική τηλεόραση μεταδίδει πως ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε τα ξημερώματα την Ιταλία έχει φτάσει τους 14!

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Ιταλία θα φτάσει τους 10!  Μπορεί να μην ήταν ο κύριος σεισμός!

Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Χουλιάρας μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού. “Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός . Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς”, είπε. Επεσήμανε ακόμα ότι τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.

Και οι δυο επεσήμαναν ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές. Όπως είπε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός προήλθε από την “ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων” η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης Λ΄Ακουιλα την Άνοιξη του 2009.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο ΟΑΣΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια.

  Νέες εικόνες από τα συντρίμμια

Το πρώτο φως της μέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας στην Ιταλία

Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, o δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε μικρούς δήμους κοντά στο Ριέτι εξαιτίας του σεισμού διεκόπη προσωρινά ηλεκτροδότηση, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσουν συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

  Πληροφορίες και για έβδομο νεκρό

Δυο από τους νεκρούς έχουν επιβεβαιωθεί στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε. Μέχρι στιγμής, τα ιταλικά μέσα μεταδίδουν πως οι νεκροί είναι έξι αλλά υπάρχουν και πληροφορίες για ακόμη έναν νεκρό

  Οικογένεια εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Ο δήμαρχος του Αματρίτσε, που στις πρώτες του δηλώσεις χρησιμοποίησε τη λέξη “δράμα” για να περιγράψει την κατάσταση στο χωριό που έχουν εντοπιστεί οι μεγαλύτερες ζημιές από το σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, είπε πως “το χωριό δεν υπάρχει πια” και πως το μεγαλύτερο μέρος του έχει καταστραφεί. Αποκάλυψε δε πως στα συντρίμμια ενός από τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει στο χωριό Ακκούμολι έχει εγκλωβιστεί μια οικογένεια και τα μέλη της δεν δίνουν σημεία ζωής!

Ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό επιζώντων.

  Ο χάρτης του σεισμού

 

Μέσα από τα διεθνή πρακτορεία αλλά και από το twitter έρχονται οι πρώτες εικόνες από το πέρασμα του Εγκέλαδου στην Ιταλία. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!