Συνεχίζεται η παράσταση «Δέκα Δάχτυλα»

Ακόμα δύο παραστάσεις στο cafe-bar Μυροβόλος στην Πολίχνη


Ακόμα δύο παραστάσεις στο cafe-bar Μυροβόλος στην Πολίχνη

 

Η θεατρική παράσταση του Στέφανου Παρασκευά με τίτλο «Δέκα Δάχτυλα» και θέμα τη ζωή ενός αστέγου ξεκίνησε την βόλτα της στα καφέ της Θεσσαλονίκης. Έκανε την πρώτη της στάση στο cafe-bar Μυροβόλος (Αγν. Στρατιώτη 44) στην Πολίχνη και μιας και άρεσε πολύ αποφάσισε να παραμείνει για άλλες δύο παραστάσεις.

1η παράσταση: Παρασκευή 8-03-2013 και ώρα 09.30 μ.μ
2η παράσταση: Παρασκευή 15-03-2013 και ώρα 09.30 μ.μ

 

Αποσπάσματα έργου:

Τα μικρά παιδιά μένουν άφωνα όταν βλέπουν τους γονείς ή τους παππούδες τους σε παλιές φωτογραφίες , τότε που ήταν ακόμη νέοι.. Δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό τους ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν κάποτε μικροί. Τα παιδιά όμως είναι παιδιά και είναι θεμιτό να κάνουν λάθος…

 

Ένα αντίστοιχο λάθος κάνουν συχνά και οι μεγάλοι στη θέα των αστέγων. Τους βλέπουν λες και βγήκαν από την κοιλιά της μάνας τους με το χέρι απλωμένο να ζητά ελεημοσύνη. Κι όμως.. Καθένας από αυτούς είναι μοναδικός και κουβαλά τη δική του προσωπική ιστορία .

«Τι ωραίο πράγμα να γυρνάς στην ήσυχη γωνιά σου…!
Όλοι φωνάζουν τρέχουν και μαλώνουν και ανάθεμά με αν ξέρουν το γιατί.. Ένας δε χαμογελάει.. Λες και τους κλέψανε το γέλιο… Μόνο τα μικρά παιδιά γελάνε και εκείνα τα μαλώνουνε γιατί τους χαλάνε τη θλίψη τους…»

 

«Είναι ιερό πράμα το φαί ρε.. Κοινωνικό.. Στο φαί ο άνθρωπος θέλει τάξη .. Τάξη και παρέα.. Να το φιλοσοφήσει το θέμα.. Να απορήσει με τον εαυτό του πώς σκέφτηκε τόσο σπουδαία πράματα.. Να παινευτεί ρε.. Άμα ρευτεί κι από πάνω…! Ακούς ρε αρκούδα ή τα λέω στον αέρα;»

«Κοίτα…έφερα και κερί.. Να έχει ατμόσφαιρα.. ! Ρομαντισμός..! Χάθηκε ο ρομαντισμός στις μέρες μας ..! Γεμίσαμε τη ζωή μας με ακριβά τίποτα.. Εγώ ένα ξέρω.. τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι τσάπα..!
Ο αέρας , ο ήλιος .. Άντε και ένα κερί…»



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!