Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι του κόσμου 1109 καρατίων

Το «Lesedi la Rona» αναμένεται να κάνει ρεκόρ τιμής


Σε δημοπρασία θα βγει το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι του έχει αναλυφθεί σύμφωνα με τον οίκο Δημοπρασιών Sotheby’s.

Πρόκειται για το «Lesedi la Rona» των 1109 καρατίων που ανακαλύφθηκε  ανακαλυφθεί  πάνω από έναν αιώνα πριν και θα διατεθεί σε μία αυτόνομη δημοπρασία στο Λονδίνο στις 29 Ιουνίου 2016.

Το όνομα του σημαίνει «Το Φως Μας» στη γλώσσα Tswana που χρησιμοποιείται στη Μποτσουάνα  και εκτιμάται ότι θα υπερβεί την αξία των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

image

Το διαμάντι είχε βρεθεί από την Lucara Diamond Corp. τον Νοέμβριο του 2015 στο ορυχείο Karowe στην Μποτσουάνα. Το διαμάντι είναι περίπου στο μέγεθος μίας μπάλας του τένις και είναι ηλικίας 2,5 με 3 δισεκατομμυρίων ετών.

Σε μέγεθος το υπερβαίνει μόνο το μυθικό Cullinan Diamond, το οποίο βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905. Από το Cullinan Diamond των 3016.75 καρατίων δημιουργήθηκαν εννέα μεγάλα διαμάντια τα οποία βρίσκονται στο ιστορικό Crown Jewels του Ηνωμένου Βασιλείου, περιλαμβανομένου του Great Star of Africa – του μεγαλύτερου κατεργασμένου διαμαντιού που υπάρχει σήμερα, με βάρος 530.20 καράτια.

Το Lesedi la Rona θα εκτίθεται στο κτίριο του Οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη στις 7 Μαΐου, και στο κτίριο του Οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!