Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία


Φθινοπωρινό ποδαρικό με κακοκαιρία από απόψε
Την Τρίτη και την Τετάρτη θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση
Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Πότε θα σταματήσουν οι βροχές
Αναλυτική πρόγνωση εως και το Σάββατο από το μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Ποδαρικό με βροχές και καταιγίδες μας κάνει ο Σεπτέμβρης για να μας θυμίσει ότι είναι ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Τα φαινόμενα δε θα ξεκινήσουν από το πρωί αλλά σιγά σιγά, από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως στην Κέρκυρα και την Ήπειρο οι νεφώσεις θα πυκνώσουν οπότε μέσα στο βράδυ θα έχουμε τις πρώτες βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα κυρίως στο Αιγαίο και τα νησιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, αρχικά στο Ιόνιο θα είναι νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ, αργότερα όμως θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ και το βράδυ στα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα επικρατήσει ένα βόρειο ρεύμα κυρίως στα νότια του Αιγαίου, δηλαδή στη θάλασσα της Ρόδου, στο Καστελλόριζο και την Κάρπαθο εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 εως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 18 εως 34 βαθμούς και στα νησιά από 23 εως 32 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αρχικά ο ουρανός θα είναι αίθριος αλλά από το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς 2 με 4 μποφόρ, αλλά απο το μεσημέρι θα γυρίσουν νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά λιακάδα, γρήγορα όμως θα συννεφιάσει οπότε το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε κάποιες πρώτες βροχές κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση περιμένουμε την Τρίτη

Η Τρίτη θα είναι η πρώτη ημέρα με κακοκαιρία η οποία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και τα δυτικά και αργότερα θα επεκταθεί στα κεντρικά και τα ανατολικά με βροχές, σποραδικές καταρχήν οι οποίες αργότερα θα δυναμώσουν και θα συνοδευτούν από ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τοπικά η ραγδαιότητα της βροχής θα είναι μεγάλη κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στην Κέρκυρα και μετά στην Ηπείρο, στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στα δυτικά, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στην Πάτρα, στον Πύργο και αργότερα στην Καλαμάτα. Από την κακοκαιρία θα επηρρεαστούν επίσης τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, δηλαδή τα Γρεβενά και μετά η Φλώρινα, η Κοζανη, η Βέροια, η Νάουσσα και η Έδεσσα. Τα φαινόμενα θα προχωρούν όλο και ανατολικότερα και θα επηρρεάσουν την κεντρική χώρα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και βεβαίως και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, κυρίως στα νοτιότερα πελάγη θα είναι οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 εως 28 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 19 εως 31εναν και στα νησιά από 22 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρχικά συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει. Θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά του νομού θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη

Η κακοκαιρία θα προχωρήσει στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυρές με εντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος καθώς θα υπάρχουν μεν ανοίγματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε απο το βράδυ της Τετάρτης και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια απο ανατολικές διευθύνσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 18 εως 27 βαθμούς, στα κεντρικά από 19 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 23 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε υγρασία, αραιή συννεφιά η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει κυρίως στα βόρεια του νομού οποτε δεν αποκλείετιαι να έχουμε κάποιες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές και μπόρες οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα ειναι κατά τόπους ισχυρές και κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 20 εως 27 βαθμούς κελσίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!