Πριν και μετά τον σεισμό | 5+1 εικόνες που δείχνουν την απόλυτη καταστροφή

«Το μισό χωριό εξαφανίστηκε»


Αποκαλυπτικές της καταστροφής είναι οι εικόνες που δείχνουν την Αματρίτσε, την κωμόπολη που ισοπεδώθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, πριν και μετά τον σεισμό.

«Είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίστηκε. Οι δίοδοι πρόσβασης σε αυτό είναι αποκλεισμένες».

Με αυτά τα λόγια και με τρεμάμενη φωνή ο δήμαρχος του χωριού περιγράφει στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, το πρωί της 24ης Αυγούστου την κατάσταση στην οποία βρήκε η αυγή το χωριό.

Η Αματρίτσε, στην ευρύτερη του περιοχή του Ριέτι στην περιφέρεια του Λάτιο, έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στην κεντρική Ιταλία. Μόνο σε αυτήν οι άστεγοι υπολογίζονται σε 2.500, ενώ ακόμα και η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί τελείως.

Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καστελάνο έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες.

Οι εναέριες λήψεις από το χωριό δείχνουν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Σήμερα κι ενώ ακόμα ανασύρονται νεκροί από τα συντρίμμια των μεσαιωνικών κτιρίων, κανείς δεν είναι σε θέση να πει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί.

Ο ιστορικός ξενώνας και εστιατόριο L’ Hotel Roma, που άνοιξε τις πύλες του το 1897 και έστεκε ως σύμβολο της πόλης επί 120 χρόνια, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με 70 τουρίστες κι εργαζόμενους να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπιά του.

image

image

image

image

image



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!