Πολιτιστική ατζέντα απο το Bizznews.gr για σήμερα Τρίτη

Προτάσεις πολιτισμού για σήμερα Τρίτη.


• Ξεκίνησε επίσημα από χθες στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η έκθεση που έχει τίτλο «Ανθρωποι στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών, από τον 19ο στον 20ό αιώνα». Είναι μια συνεργασία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μουσείο Ηρακλειδών και μία από τις πολλές εκδηλώσεις με τις οποίες το ΕΑΜ θα γιορτάσει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του. Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 8 Μαΐου.

• Παρουσιάζεται ήδη στο Faust (Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι). Πρόκειται για το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Κραυγή» και τους ρόλους ερμηνεύουν ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Μάνια Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου. Ενα έργο σχεδόν άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό, το οποίο χρειάστηκε δέκα χρόνια για να γραφτεί. Από Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ. έως 21/2.

• Διάλεξη σήμερα στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136, Θησείο) από την αρχαιολόγο – βυζαντινολόγο και επίτιμη διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου, Δέσποινα Ευγενίδου, με θέμα «Τα νομίσματα είναι μικρά και βαρετά;». Στις 7 μ.μ.

• Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Αργύρη Εφταλιώτη «Η Μαζώχτρα», που παρουσιάζεται στο «Μικρό Γκλόρια», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ. σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου. Παίζουν Θοδωρής Θεοδωρίδης, Αγγελική Μαρίνου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός. Μέχρι 26/1.

• Διάλεξη σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus στις 7 μ.μ. Θέμα της διάλεξης που συνδιοργανώνεται με το «Διάζωμα» είναι το «Αρχαίο Θέατρο Πλατιάνας». Θα μιλήσουν οι Ερωφίλη – Ιρις Κόλλια, η Ζαχαρούλα Λεβεντούρη και οι αρχιτέκτονες – μηχανικοί Θ. Μπίλης και Μαρία Μαγνήσαλη. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

• Αφιέρωμα στη Ρωσική Λογοτεχνία στο πλαίσιο του θεσμού «Ολα για το βιβλίο» που διοργανώνουν τα Public Συντάγματος. Οικοδεσπότες της βραδιάς ο Μάκης Προβατάς και ο Χρήστος Χωμενίδης. Καλεσμένοι τους σήμερα στις 7 μ.μ. η Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ και ο μεταφραστής Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

• Μέχρι 21 Φεβρουαρίου παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου της Ρούλας Γεωργακοπούλου «Καρφίτσες στα γόνατα», στο «Από Μηχανής Θέατρο».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!