Πολιτιστική ατζέντα απο το Bizznews.gr για σήμερα Τετάρτη

Προτάσεις πολιτισμού.


Προβολή της ταινίας «Αθήνα. Αναζητώντας τη χαμένη πόλη» της Σούλας Δρακοπούλου και του Μαρκ Γκαστίν, που διοργανώνει η CFCOMPANY στον χώρο εκδηλώσεων «Εβδομος» (Καραγεώργη Σερβίας 4, είσοδος εντός στοάς). Κρατήσεις θέσεων στο 210-92.29.467. Ωρα προσέλευσης 7.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με προκρατήσεις θέσεων.

• Λόγω μεγάλης επιτυχίας, η παράσταση «Γκάμπυ», που σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή, θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου (Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός) τη Δευτέρα 25/1 στις 7 μ.μ. και την Τρίτη 26/1 στις 9 μ.μ.

• Στον κύκλο εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» σήμερα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24) ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου υποδέχεται τον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου. Στις 8.30 μ.μ.

• Εκδήλωση απόψε στον Πολυχώρο των εκδόσεων «Μεταίχμιο» (Ιπποκράτους 118) στις 7 μ.μ. Πρόκειται για το διαδραστικό εργαστήριο «Γνωρίζοντας τον εφηβικό εγκέφαλο και πώς τον προσεγγίζουμε». Εισηγήτρια η σύμβουλος γονέων και συμβουλευτική ψυχολόγος Χριστίνα Ρασιδάκη. Εισιτήριο: ένα βιβλίο των εκδόσεων, ελάχιστης αξίας 10 ευρώ, πριν από το εργαστήριο.

• Πρεμιέρα σήμερα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για την παράσταση «Μισαλλοδοξία», που σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, με αφορμή την ομώνυμη ταινία του Ντέιβιντ Ουόρκ Γκρίφιθ. Μια αφήγηση χωρίς λόγια, με πρωταγωνιστές τούς Γιώργο Γάλλο, Δημ. Γεωργιάδη, Στ. Ιακωβίδη, Δέσποινα Κούρτη, Αλεξ. Λογοθέτη, Αργ. Ξάφη, Σωκ. Πατσίκα, Εύη Σαουλίδου, Νατ. Τσαλίκη, Ν. Χατζόπουλο.

• Παρουσιάζεται στα Public Συντάγματος, στον 5ο όροφο, στις 7 μ.μ. το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη «Ανεμόεσσα και άλλες ιστορίες κάτω από τα οικόσημα της Πράγας». Θα μιλήσει η Αννα Δαμιανίδη. Θα διαβάσει η ηθοποιός Δάφνη Πατσουράκου.

• Ξεκινάει απόψε στην Καλαμάτα το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου-Καλαμάτας», που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Φαρών 169) και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου σε συνεργασία με την Κλεώνη Φλέσσα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!