Πέτρος ‘Ιμβριος: ”Δεν πουλάω την ψυχή μου, γιατί δεν μπορώ να το κάνω”

Ο Πέτρος Ίμβριος ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, μα πάνω απ΄όλα ένας απλός άνθρωπος, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.


Τις προάλλες στο μαγαζί Συγγρού Live ο Πέτρος Ίμβριος ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, μα πάνω απ΄όλα ένας απλός άνθρωπος, με υποδέχτηκε στο καμαρίνι τους και  μου παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Σε κάποια σημεία της συνέντευξης παρεμβαίνει και ο μοναδικός Τριαντάφυλλος όπου εμφανίζονται στο εν λόγο μαγαζί μαζί με την Έρη Ζώρα  και πραγματικά όλοι μαζί, σε ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, βάζουν φωτιά στη νυχτερινή Αθήνα.

Απολαύστε την αποκλειστικά στο Bizznews.gr και τον Σπύρο Καλαματιανό.

Συγγρού live ένα δυνατό σχήμα. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;                                  

Με τον Τριαντάφυλλο το παλεύαμε πολλά χρόνια για να συνεργαστούμε και γενικώς αγαπάει ο ένας τον άλλον, δεν έχει τύχει να συναντηθούν οι δρόμοι μας, αλλά φέτος ευτυχώς τα καταφέραμε και λέω ευτυχώς διότι υπάρχει μία πολύ όμορφη συνεργασία, υπάρχει μία πολύ όμορφη σχέση σε ανθρώπινο επίπεδο, τον θεωρώ σαν μικρό μου αδερφάκι και βέβαια σαν πολύ καλό τραγουδιστή-συνεργάτη. Άρα αυτό σημαίνει ότι η χημεία εκτός πίστας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και εντός πίστας. Φυσικά να πω ότι και η Ζώρα μαζί με τον Σιγανό και τα υπόλοιπα παιδιά, η ορχήστρα μας, ο μαέστρος μας ο Φατούρος μαζί με τον Θανάσουλα που μας έφτιαξε το πρόγραμμα, συντελούν σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, πάμε πολύ καλά και φυσικά περιμένουμε όλο τον κόσμο(σε όσες μέρες απομένουν) να έρθει να μας ακούσει και να περάσει πολύ όμορφα μαζί μας.

Θα σας δούμε μαζί σε κάποιο ντουέτο και δισκογραφικά;                                                                   

Σίγουρα θα κάνουμε πράγματα μαζί, έχουμε στα σκαριά δύο τραγούδια ξεχωριστά ο καθένας το δικό του, από τους ίδιος συντεντελεστές από τον Γιάννη Λιόντο και τον Γιάννη Φατούρο, που ουσιαστικά είναι δικά μου παιδιά που συνεργαζόμαστε χρόνια αλλά και με τον Τριαντάφυλλο ο Γιάννης Λιόντος έχει κάνει πολλές επιτυχίες, δεν αποκλείεται και ένα ντουέτο, ψάχνουμε και κάποια άλλα πράγματα μαζί και η συνεργασία αυτή θα κρατήσει για πολλά χρόνια είμαι σίγουρος.

 Η κρίση στην νύχτα είναι γνωστή…  

 Ναι πολύ

Βοηθάει όμως τον κόσμο ώστε  να ψάξει ένα καλό πρόγραμμα,

με λίγα χρήματα για να περάσει                                                            

 Νομίζω ότι η σχέση καλής διασκέδασης και τιμής παίζει πάντα ρόλο, δηλαδή εάν έχεις σε μία λογική τιμή την φιάλη και είσαι και ελαστικός αυτό που λέγαμε παλιά στα 4,6 άτομα. Εμείς και 10 άτομα να έρθουν και να πάρουν μία φιάλη, να περάσουν καλά να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, εμείς από την μεριά μας κάνουμε τα πάντα για να περάσει καλά ο κόσμος, δίνουμε όλοι μας την ψυχή για να περάσει καλά ο κόσμος γινόμαστε μία παρέα και κάθε είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερο, είναι για τον κόσμο. Δεν είμαστε από τους τραγουδιστές που κλείνουμε τα μάτια, τραγουδάμε, κοιτάμε τα σύννεφα και είμαστε γα την πάρτι μας. Είμαστε από τους τραγουδιστές που έχουμε άμεση επαφή με τον κόσμο, γουστάρουμε αυτό που κάνουμε, γιατί τους φιλοξενούμε στο μαγαζί μας. Είναι σαν να έρθει κάποιος σπίτι σου και να μην του δίνεις σημασία, εμείς είμαστε εδώ για τον κόσμο.

 Τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας στο Τραγούδι τι είναι αυτό που κρατάς και τι είναι αυτό που πετάς;                                                                         

Να σου πω κάτι έχω περάσει, πολύ γεμάτες και δυνατές στιγμές, έχω κάνει πολύ όμορφες συνεργασίες… Το πρώτο μέλημα μου ήταν πάντα να έχω την ψυχή μου ήσυχη και καλά, δηλαδή δεν πούλησα την ψυχή μου γιατί δεν μπορώ να το κάνω, θέλω να είμαι αγαπημένος με τους συναδέλφους μου και αυτό κάνω κάθε χρόνο. Με ανθρώπους που δεν είναι σωστοί χαρακτήρες δεν συνεργάζομαι μαζί τους, έχω μεγάλο πρόβλημα γενικώς με τους χαρακτήρες.

 Πως γίνετε να συνδυάζεις καριέρα και οικογένεια μαζί;                                                            

 Αυτό εάν μου το ρωτούσες πριν από 15 χρόνια θα σου έλεγα δύσκολα. Τώρα δουλεύεις Παρασκευή-Σάββατο και όλες οι υπόλοιπες μέρες είναι της οικογενείας σου, των υποχρεώσεων σου, του γυμναστηρίου σου, της τρέλας σου, του χόμπι σου, του οτιδήποτε. Πλέον η κρίση μας έχει συρρικνώσει τόσο πολύ σε όλους τους τομείς που είναι πολύ εύκολο να το συνδυάσεις.

 Δεν θα σε ρωτήσω ξανά για την Ναταλία Γερμανού διότι το θέμα το έχει εξαντλήσει, εδώ και πολλά χρόνια. Μετά την Ναταλία Γερμανού υπήρξε κάποια γυναίκα που να την αγάπησες εξίσου το ίδιο;                                                                                          

 Άρα με ξαναρωτάς για την Ναταλία Γερμανού(γέλια)…Φυσικά και υπήρξε η μητέρα των παιδιών μου, είναι εξίσου σημαντική αυτή η γυναίκα, όπως και σε κάθε σχέση που είχα, είτε όταν είχα παντρευτεί είτε όταν είχα σοβαρή σχέση πάντα αγαπούσα τις γυναίκες που ήταν μαζί μου, τις πρόσεχα, τις φρόντιζα με πρόσεχαν. Δηλαδή υπάρχει αγάπη όταν είσαι με κάποιον και η αγάπη αυτή όταν χωρίζεις δεν φεύγει, απλά αλλάζει. Μπορώ να είμαι καλά όταν χωρίζω με κάποια διότι δεν χρωστάω, δεν μου χρωστάει κάτι ούτε οικονομικά, ούτε συναισθηματικά, άρα μπορώ να την αγαπάω γιατί την αγαπούσα σαν άνθρωπο καταρχήν, το να χωρίσεις το κρεβάτι σου με έναν άνθρωπο δεν παίζει κανένα ρόλο μπορείς να συνεχίσεις να τον αγαπάς.

 Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα σου;                                                                     

Ουσιαστικά στιγμή χτύπα ξύλο δεν είχα ποτέ, ούτε να μην έχω προτάσεις για δουλειά ούτε τίποτα. Ότι έβαζα στο κεφάλι μου μπορούσα και το πετύχαινα με πείσμα, με προσπάθεια, με τη βοήθεια του θεού, τύχη πες το όπως θέλεις, όπως και προσωπικά.

 Αισθάνθηκε αδικημένος κάπου;                                                                                      

 Αδικημένος αισθάνθηκα από κάποιους επιχειρηματίες, επειδή έδωσα πολλά και δεν μου έδωσαν αυτοί όσα θα έπρεπε, αλλά οκ ξέρω να δίνω χωρίς να παίρνω η να περιμένω κάποιο αντάλλαγμα. Καταρχήν δεν αφήνω να με αδικήσουν, το προσέχω από πριν για να μην συμβεί, συζητάω όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται και δεν νιώθω και ριγμένος. Δεν με αφορά είτε βγω πρώτος στο πρόγραμμα, είτε μπω στην αφίσα αριστερά κτλ, δεν είχα ποτέ μου τέτοιες ανησυχίες, όπως και με τον Τριαντάφυλλο φέτος που γράφτηκε πολύ, κάνουμε αυτό το μοτιβάκι που κάναμε και με τον Σπύρο Σπυράκο. Να ας πούμε την μία σεζόν μπήκε ο Τριαντάφυλλος αριστερά την άλλη εγώ, είναι αστεία αυτά τα πράγματα, βέβαια κάποιοι τα κοιτάνε αυτά. Είχα πάει πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη και έβαλα στην αφίσα αριστερά έναν τοπικό καλλιτέχνη και με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν μα έβαλες αριστερά αυτόν κτλ και λέω ρε παιδιά γιατί ασχολείστε με αυτά, εάν είναι να κάνεις εντύπωση είτε βγεις 01.00 είτε βγεις 01.30 θα κάνεις εντύπωση. Αυτά τα βλέπει ο κόσμος και γελάει.

triantafyllosimbrios

 Παρακολουθείς τα talent show που είναι σχετικά με το τραγούδι;                           

Εντάξει όσο προλαβαίνω παρακολουθώ, διότι η τηλεόραση είναι διακοσμητική μέσα στο σπίτι μου.

 Διακρίνεις ταλέντα μέσα από αυτά τα παιχνίδια;                                                                                      

 Εγώ πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην Ελληνική Μουσική και στο Τραγούδι και το λέει ένας άνθρωπος που ασχολείται από 17 ετών με αυτό και είμαι επαγγελματίας. Έχουμε πρόβλημα διότι μέσα από αυτά τα talent show καθόμουν και μετρούσα με έναν φίλο μου ότι έχουν περάσει 300 άτομα, δεν είναι λυπηρό που έχουν αναδειχθεί έστω και για λίγο η πολύ 10; Είναι τρελή μειοψηφία αυτό. Το θέμα όλοι αυτοί που κάνουν αυτά τα talent show  ψάχνουν να γεμίσουν τα ταμεία τους και όχι για ταλέντα, εκεί είναι το πρόβλημα. Αγαπάνε την τσέπη τους, δεν αγαπάνε την μουσική, το τραγούδι, εκμεταλλεύονται τα παιδάκια και εμένα αυτό με λείπει γιατί χρειάζεται συνέχεια στο Ελληνικό Τραγούδι. Βγήκε ένας Καζαντζίδης, Διονυσίου κ.α μετά ένας Πάριος, Νταλάρας κ.α, μετά ένας Ρέμος, Θεωδορίδου κ.α, μετά η γενιά η δικιά μου και του Τριαντάφυλλου, Κουρκούλης κτλ, ένας Πλούταρχος το 2000 μετά; Από όλα αυτά ένας Οικονομόπουλος που μπράβο του πάει και πολύ καλά το παλικάρι γιατί είναι σοβαρός καλλιτέχνης. Μετά  δεν βλέπω να υπάρχει κάτι άλλο…

 Εδώ παρεμβαίνει ο Τριαντάφυλλος και λέει….

Είμαστε ένα από τα ποιο όμορφα σχήματα της νύχτας όλοι, έρχονται και ξαναέρχονται για να μας ακούσουν… υπάρχει πολύ καλό κλίμα είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την συνεργασία, λέμε ο ένας το τραγούδι του άλλου… δεν υπάρχουν αντιπαλότητες για αφίσες κτλ … περνάμε σούπερ με τον κόσμο… και σας περιμένουμε… όσο για αυτό που είπες για τα παιδιά είναι κρίμα ένα με δύο χρόνια και μετά φιλάκια….

 Eurovision θα πηγαίνατε παιδιά μαζί;           

 petros-imvrios                                                                                              

 -Τριαντάφυλλος και μαζί και χώρια….                                                                                                                 

Ίμβριος ναι φυσικά εάν υπήρχε το σωστό τραγούδι, να εκπροσωπήσει την χώρα μου με περηφάνια και ας βγω πρώτος εικοστός δεν με νοιάζει, τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε σωστά τραγούδια, καλά με τον Τριαντάφυλλο θα κάναμε τρελό ντουέτο.

 Υπάρχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο;                                                                                                            

Τριαντάφυλλος  ο Πέτρος κάθε μέρα ονειρεύεται.                                                                                 

 

Ίμβριος κάθε μέρα ονειρεύομαι και ψάχνω πράγματα, επειδή και εγώ και ο Τριαντάφυλλος γράφουμε κι΄όλας είμαστε πολύ μέσα στην μουσική, υπάρχει ένα  υπόβαθρο σε όλο αυτό και είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια.

 Πρόσφατα έχουμε το γεγονός με τον άτυχο Βαγγέλη που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και επανήλθε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού…   

                                                                        

Τριαντάφυλλος    καλά αυτό είναι μία αηδία και μισή και πρέπει να κάνει κάτι το κράτος όπως και οι καθηγητές. Το ξέρανε όλοι, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και πρέπει να σταματήσει. Είμαι πολύ συγκλονισμένος γι΄ αυτό το γεγονός το ήξεραν το πρόβλημα και τον άφησαν μόνο του το παιδί. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.                                                                                                                                             

Ίμβριος  έχει δίκιο ο Τριαντάφυλλος πρέπει να μάθουμε να προλαμβάνουμε το κακό, όπως και τις απαγωγές που καλπάζουν, μην νομίζουν ότι το παιδί σας επειδή είναι 12 χρονών πρέπει να το αφήνετε στο έλεος του θεού. Πραγματικά είμαι συγκλονισμένος σε αυτά τα γεγονότα, μεγάλη προσοχή στους γονείς. Θερμά συλλυπητήρια και από εμένα και εύχομαι καλή δύναμη στον Γολγοθά των γονιών.

 

 Τώρα Πέτρο θα ήθελα να κλείσουμε την συνέντευξη ως εξής. Με μία εικόνα που σου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό…  

 Πολλές είναι οι εικόνες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό και ωραίες στιγμές πραγματικά. Αλλά αν κληθώ να ξεχωρίσω κάτι είναι η συνεργασία μου με τον Χρήστο Νικολόπουλο, όταν τραγουδάς τραγουδάς τραγούδια από Καζαντζίδη, Γαβαλά, Αγγελόπουλο και την Μουσική η τους Στίχους, τους έχει γράψει ο Νικολόπουλος και σου λέει μπράβο ωραία είπες το Υπάρχω και παίρνεις μπράβο από έναν Θεό πάει να πει ότι αξίζεις κάποια πράγματα.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!