Όταν λέμε παπούτσια εννοούμε… Μανόλο Μπλάνικ – Ο άνθρωπος μύθος [εικόνες]

Είναι απλά μύθος!


Στην καριέρα των πέντε δεκαετιών του ο Manolo Blahnik έχει σχεδιάσει περισσότερα από 30.000 διαφορετικά στιλ παπουτσιών (αυτή τη στιγμή η τιμή πώλησης ενός ζευγαριού ξεκινάει από τα 623,5 ευρώ). «Είμαι 72 ετών. Δεν είμαι μωρό», δήλωσε από τις Κανάριες Νήσους, ωστόσο συνεχίζει να διατηρεί το ίδιο πάθος για την ελληνορωμαϊκή ιστορία, τα μουσεία, τις ταινίες και τα βιβλία.

Στις 8 Σεπτεμβρίου ο εκδοτικός οίκος Rizzoli θα κυκλοφορήσει ένα λεύκωμα με τίτλο«Fleeting Gestures and Obsessions» με τις εσωτερικές ανησυχίες και τους συναρπαστικούς διαλόγους μεταξύ του Blahnik, του Πέδρο Αλμοδόβαρ και της Σοφία Κόπολα.

Σήμερα, η ανιψιά του Blahnik, Κριστίνα, καλείται να φέρει μία νέα στρατηγική μέθοδο για την «πτήση» του μάγου των παπουτσιών προς τη φαντασία. Πρόσφατα ο διάσημος σχεδιαστής έχρισε την ανιψιά του ως διευθύνουσα σύμβουλο της οικογενειακής επιχείρησης -που όπως λέει λίγο ως πολύ «μεγάλωσε μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών».

«Δεν αισθάνομαι ότι θα τρέξω μια επιχείρηση. Είναι περισσότερο σαν να τρέχω μέσα σε ένα παραμύθι. Κάθε παπούτσι που σχεδιάζει ο θείος Lolo – παραμένει ο μοναδικός σχεδιαστής της επιχείρησης – είναι ένας χαρακτήρας σε μια αφήγηση, στον οποίο έχει δοθεί πνοή», δήλωσε η ανιψιά του δημιουργού.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!