Όσα πρέπει να ξέρεις για το τέλειο ταράτσα πάρτι

Πάρε τη λίστα μας, φίλους και ποτό κι ανέβα ψηλά γιατί ο καιρός είναι στη φάση «ό,τι προλάβουμε»

Πάρε τη λίστα μας, φίλους και ποτό κι ανέβα ψηλά γιατί ο καιρός είναι στη φάση «ό,τι προλάβουμε»


Γύρισες με βαριά καρδιά από τις διακοπές και νιώθεις ότι η επιστροφή στην πόλη είναι κάπως επώδυνη; Η λύση για να ξεφύγεις από τη μελαγχολία, έστω προσωρινά είναι μία. Κάλεσε φίλους και κάνε ένα πάρτι για να κλείσει-ανοίξει καλά η σεζόν. Μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και για όσο επιτρέπει ο καιρός, τα roof parties κρατούν απόθεμα καλοκαιριού.

Μια μεγάλη βεράντα ή ταράτσα -με θέα ή χωρίς- είναι ο ιδανικότερος χώρος για party. Βέβαια ο χώρος μόνο δεν αρκεί, χρειάζεται και καλή οργάνωση γιατί μπορεί μεν να μετράει η πρόθεση, αλλά η διαφορά μεταξύ του τέλειου, αδιάφορου και κακού πάρτι είναι μεγάλη. Κι επειδή κανείς δε θέλει ένα αποτυχημένο πάρτι στο βιογραφικό του, φρόντισε ό,τι κάνεις, να το κάνεις καλά. Τα ποτά πρέπει να φτάσουν για όλους και να μην τελειώσουν στην πρώτη ώρα, τα ηχεία καλό είναι να μην καούν αφήνοντας πίσω τους αμήχανη σιωπή και ακόμα καλύτερο είναι να πάρεις τα μέτρα σου για να μη φέρουν την αστυνομία οι γείτονες.

Για ν’ αποφύγεις τις κακοτοπιές, κάναμε τη λίστα με όσα δεν πρέπει να παραλείψεις, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να ξεχάσεις:

1. Βάλε θέμα

Μια καλή ιδέα που θα δώσει σκέρτσο σε μια φιλική μάζωξη είναι τα θεματικά πάρτι. Αμερικανιά ή όχι, ένα 90s party, μια βραδιά με άρωμα Γαλλικής Ριβιέρας ή μια νύχτα στην Τζαμάικα δίνουν άλλον αέρα στη φιλική μάζωξη. Σκέψου μόνο το αποτέλεσμα όταν τους δεις όλους ντυμένους με ρούχα δεκαετίαςνα χορεύουν 90s επιτυχίες ή να νιώθουν τον ρυθμό όλο το βράδυ σε reggae καταστάσεις. Ότι θέμα και να διαλέξεις πάντως, μια σειρά φωτάκια -που πάει με όλα- θα κάνει την ταράτσα σου πολύ πιο όμορφη!

2. Προσοχή στους γείτονες

Επειδή οι γείτονες σπάνια είναι το ίδιο χαρούμενοι με εσένα τη στιγμή του πάρτι, αν θέλεις να γλυτώσεις ή έστω να καθυστερήσεις την άφιξη της αστυνομίας, θα μπορούσες να τους ενημερώσεις εγκαίρως για τις προθέσεις σου. Εάν μένεις σε πολυκατοικία άσε σημείωμα στην κεντρική είσοδο ή στο ασανσέρ και όσο πιο χαριτωμένα το κάνεις, τόσο καλύτερα για σένα. Εκτός όμως από τους ενοίκους της δικής σου πολυκατοικίας, μην ξεχνάς και την υπόλοιπη γειτονιά. Κάνε τον κόπο να μοιράσεις ένα σημείωμα και στα κοντινά σπίτια, σίγουρα στο δικό σου τετράγωνο για αρχή και μετά σε όσα πιστεύεις ότι μπορεί να ακούγεται η μουσική. Αυτό βέβαια δεν θα σε αποτρέψει από το να κάνεις φασαρία, ούτε τους γείτονες από το να καλέσουν την αστυνομία, αλλά όπως και να το κάνουμε θα το ξέρουν πιο νωρίς και ίσως δείξουν μια επιείκεια.

Όσα πρέπει να ξέρεις για το τέλειο ταράτσα πάρτι

3. Κάνε κι ένα event

Mη σνομπάρεις το facebook και κάνε ένα event ώστε να ενημερώσεις τους φίλους σου για τη μέρα, την ώρα και την τοποθεσία του party. Δεν μπορείς να ενημερώνεις τον καθένα ξεχωριστά κι έτσι θα τελειώσεις γρήγορα με τις προσκλήσεις και στο τέλος θα ξέρεις και πόσα περίπου άτομα θα έρθουν για να είσαι προετοιμασμένος.

4. Μουσική εννοείται

Το κεφάλαιο μουσική είναι σημαντικό κι αν δεν θέλεις να πληρώσεις Dj, που μοιάζει απόλυτα λογικό, τότε θα πρέπει να κάνεις μια λίστα με τα τραγούδια που θες να παίξουν στο laptop. Σημαντικότερο όμως είναι να έχεις τα σωστά ηχεία, που ακόμα κι αν δεν τα έχεις , σίγουρα θα υποχρεώσεις κάποιο φίλο που έχει να τα κουβαλήσει μέχρι εκεί. Κατέβασε ένα καλό πρόγραμμα, όπως το Virtual Dj ή ετοίμασε δικές σου playlists στο YouTube για να μην αναγκαστείς να βρίσκεται συνεχώς πάνω από το laptop. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς κι ένα καλώδιο που συνδέει τα ηχεία με τον υπολογιστή! Αν το wifi πιάνει μέχρι την ταράτσα, μπορεί να δεχτείς παραγγελίες, γι αυτό προετοιμάσου για όλα τα είδη.

5. Κάτι να πίνουμε

Τελευταίο, αλλά πλέον σημαντικό στοιχείο για ένα τέλειο πάρτι είναι φυσικά τα ποτά. Εκτός από πολλούς χυμούς όλων των ειδών, θα πρέπει να έχεις εφοδιαστεί και με τουλάχιστον ένα μπουκάλι ποτό κάθε βασικού είδους (βότκα, τζιν, ουσίσκι κλπ). Μπύρες και κρασιά εννοούνται κι επειδή γίνεται ξανά της μόδας, πάρε και κανένα ούζο. Επειδή όμως οι καιροί είναι πονεμένοι και δύσκολοι, η ομαδική δουλειά σώζει πάντα την κατάσταση. Πες λοιπόν σε κάθε καλεσμένο να φέρει το δικό του αγαπημένο ποτό, ώστε να βολευτούν όλοι. Σημαντικό ρόλο στο κομμάτι των ποτών παίζει κι ο πάγος, γι’αυτό πρέπει να έχεις αρκετό απόθεμα σε παγάκια.

Tip 1: Προμηθεύσου λίγο πριν το party μια σακούλα με έτοιμα παγάκια από κάποιο super market ή βενζινάδικο, γιατί αυτά από την κατάψυξη αποκλείεται να φτάσουν.

Tip 2: Ένα μυστικό για να μην τελειώσουν γρήγορα τα ποτά είναι να μην εμφανίζονται όλα μαζί. Για να μην καταναλωθούν γρήγορα, καλό είναι κάθε μπουκάλι να ανανεώνεται μόλις τελειώσει το προηγούμενο.

Αν πάλι θέλεις να νιώσεις έστω και για λίγο έμπειρος bartender και να εντυπωσιάσεις φίλους και γνωστούς μπορείς να φτιάξεις εναλλακτικά cocktails  με λίγα και απλά πράγματα που έχεις σπίτι.

Watermelon daquiri

Κόψε το πάνω μέρος ενός καρπουζιού και αφαίρεσε όση σάρκα μπορείς από το εσωτερικό. Αφού βγάλεις τα κουκούτσια από τη γέμιση, ανακατεύεις στο μπλέντερ μαζί με το ρούμι και το ρίχνεις πάλι μέσα στο καρπούζι. Μπορείς να το σερβίρεις με κουτάλα σε ποτήρια.

Ένας άλλος τρόπος να φτιάξεις ένα frozen cocktail είναι να στύψεις λεμόνια ή πορτοκάλια και να αναμείξεις το χυμό τους με tequila. Βάλε το χυμό πίσω στις λεμονόκουπες και άφησέ τα για λίγο στην κατάψυξη. Έτσι θα έχεις ατομικές μαργαρίτες για όλους.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!