One Night Stand – Οι βασικοί κανόνες για να μη χάσεις τη μπάλα

Πάρε χαρτί και μολύβι.


Όχι στις τύψεις
Καταρχάς, για να ευχαριστηθείς το εφήμερο σεξ θα πρέπει να καταπολεμήσεις τις ενοχές σου και να ξεχάσεις όλους εκείνους τους κανόνες που υπαγορεύουν ότι τα “καλά κορίτσια” δεν το κάνουν χωρίς συναίσθημα κι ότι όποια ερωτοτροπεί με έναν άντρα με μοναδικό σκοπό τη σωματική ικανοποίηση της είναι ελαφρών ηθών.
Εδώ ο κανόνας είναι ένας και λέει ότι από τη στιγμή που κάνεις σεξ με την ελεύθερη βούληση σου, χωρίς να ζητάς οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα γι’ αυτό (υλικά, κοινωνικά ή συναισθηματικά) και είσαι ξεκάθαρη στις προθέσεις σου απέναντι στον παρτενέρ σου -είτε έχεις είτε δεν έχεις κάποιον συναισθηματικό δεσμό μαζί του- δεν χρειάζεται να απολογηθείς σε κανέναν. Είσαι απλά ένας ελεύθερος άνθρωπος που έχει αποφασίσει να ευχαριστηθεί τη ζωή του και είναι δικαίωμα σου αφού δεν βλάπτεις κανέναν.
Βέβαια, αν ζεις σε μια μικρή, συντηρητική κοινωνία όπου ο καθένας ψάχνει να βρει αφορμή για να σχολιάσει και να (κακο)χαρακτηρίσει προκειμένου να διασκεδάσει την πλήξη του, είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις όλα τα παραπάνω σε κάθε συγχωριανό σου ξεχωριστά και θα πρέπει να σκεφτείς διπλά πριν αποφασίσεις να εκτεθείς στην κακόβουλη κριτική. Σ’ αυτή την περίπτωση, καλύτερα να περιορίσεις τις εφήμερες περιπέτειες σου στα πρόσωπα “εκτός έδρας”, όταν βρίσκεσαι σε διακοπές ή σε κάποιο ταξίδι για οποιονδήποτε λόγο.

Ναι στις προφυλάξεις
Εφόσον νιώθεις έτοιμη να το κάνεις, θα πρέπει εξασφαλίσεις ότι εφήμερο σεξάκι σου δεν θα σου αφήσει κάποιο σουβενίρ με αποτέλεσμα να σου μείνει αξέχαστο για πάντα και να τραβιέσαι στους γιατρούς για να το ξεφορτωθείς: το σεξ γενικότερα και τα ουάν νάιτ σταντ (καλή η προφορά μου;) ειδικότερα, προϋποθέτουν υπευθυνότητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Αυτό σημαίνει ότι οφείλεις να ακολουθείς μια αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης (βασικά αντισυλληπτικό χάπι ή σπιράλ) κι ότι ο παρτενέρ σου θα φοράει οπωσδήποτε προφυλακτικό, καθώς σέρνονται και αρρώστιες. Γι’ αυτό έχε πάντα πρόχειρα στο νεσεσέρ σου, ή στο βραδινό τσαντάκι σου δυο-τρία προφυλακτικά ώστε να είσαι προετοιμασμένη σε περίπτωση “ατυχήματος” (βλ. σπάσιμο προφυλακτικού), ιδιαίτερα αν βασίζεσαι μόνο σ’ αυτό ως αντισυλληπτική μέθοδο.
Επίσης, για κάθε ενδεχόμενο είναι έξυπνο να προμηθευτείς εγκαίρως ένα “χάπι της επόμενης μέρας” που να φυλάς σε ετοιμότητα στο σπίτι σου ως τελευταίο καταφύγιο.

Προσοχή στις προσδοκίες σου
Εφόσον εξασφαλίσεις την προστασία σου από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις, υπάρχουν δύο μεγάλες παγίδες που απειλούν να σου βγάλουν ξινή την εμπειρία. Και οι δύο κρύβονται μέσα στο κεφάλι σου και μπορεί να σε επώδυνα παιχνίδια.
Πρώτη παγίδα: να πιστέψεις ότι κάνοντας σεξ με έναν άντρα θα τον κάνεις να σε ερωτευτεί. Αν πέσεις στο κρεβάτι με κάποιον με τον οποίο είσαι ερωτευμένη αλλά εκείνος? δεν με την ελπίδα να κάνετε σχέση τότε το πιθανότερο είναι ότι θα πληγωθείς. Ακόμα περισσότερο, αν το σεξ της “μιας βραδιάς” καταλήξει να γίνει και της δεύτερης και της τρίτης και τελικά ρουτίνα από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις γιατί πια είσαι τόσο καψούρα μαζί του που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από πάνω του ούτε με εγχείρηση.
Φυσικά, υπάρχουν κάποιες σοβαρές μακροχρόνιες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά από μια βραδιά ευκαιριακού σεξ. Όμως, αυτό σπάνια συμβαίνει κι ακόμα πιο σπάνια όταν υπάρχουν ήδη μονόπλευρα συναισθήματα που δεν βρίσκουν ανταπόκριση.
Δεύτερη παγίδα: να πιστέψεις ότι το εφήμερο σεξ είναι μια αποκλειστικά σαρκική πράξη χωρίς ψυχολογικές παρενέργειες. Όπως κι αν έχει, όταν βρίσκεσαι τόσο κοντά σωματικά με κάποιον εκτίθεσαι παράλληλα τόσο πνευματικά, όσο και συναισθηματικά απέναντι του και μπορεί να νιώσεις πολύ ευάλωτη μετά, ιδιαίτερα αν ήταν μια επιπόλαια απόφαση της στιγμής. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να κάνεις έρωτα με κάποιον άγνωστο όταν είσαι μεθυσμένη, καθώς έτσι έχεις αυξημένη πιθανότητα να κάνεις λάθος και να μετανιώσεις αργότερα.

Προσοχή στην ασφάλεια σου
Αν πρόκειται για κάποιον που γνωρίζεις αρκετά καλά προσωπικά, όπως πολλές φορές συμβαίνει με τις αναγνώστριες που με ρωτούν σχετικά, τότε ένας παράγοντας δεν είναι τόσο κρίσιμος όσο όταν πρόκειται για κάποιον ουσιαστικά άγνωστο, που γνώρισες μέσω Facebook ή σε ένα μπαρ.
Μιλάω φυσικά για την προσωπική σου ασφάλεια και το νούμερο ένα μέτρο που πρέπει να παίρνεις όταν πρόκειται να συναντηθείς με έναν ξένο: πριν βγεις μαζί του πες τουλάχιστον σε έναν δικό σου άνθρωπο πού θα βρίσκεσαι, πότε και με ποιον. Τη σήμερον ημέρα τα πράγματα έχουν αγριέψει και ποτέ δεν ξέρεις σε τι φάση μπορεί να βρίσκεται ο γοητευτικός άγνωστος που γνώρισες σε μια κρίση μοναξιάς.

Συνοψίζοντας, τόλμησε να ζήσεις τη ζωή σου όπως θέλεις, να βγεις, να γνωρίσεις κόσμο, να αναζητήσεις το ταίρι σου, να φλερτάρεις και να γοητεύσεις. Όμως όταν και όποτε το κάνεις φρόντισε να γίνεται για τους σωστούς λόγους, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και με όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα σου επιτρέψουν να το ευχαριστηθείς στο έπακρο, χωρίς να σου βγει από τη μύτη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!