Oι τελευταίες συναυλίες κάτω από τ’ άστρα για φέτος

Ποικιλία εκδηλώσεων και οι τελευταίες συναυλίες της καλοκαιρινής σεζόν κάτω από τ’ άστρα για την εβδομάδα.


ΤΡΙΤΗ 27/9

Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής στο Ηρώδειο
Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής κλείνουν δυναμικά τη φετινή τους συνεργασία στο Ηρώδειο, με μία εντελώς διαφορετική συναυλία με τίτλο “Mediterranea”.


Κάτω από τη λάμψη του αρχαίου βράχου, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη διεθνή τους πορεία σε 6 γλώσσες μέσα από το μεσογειακό τους ταμπεραμέντο και πρίσμα, με τη συνοδεία 15 εξαιρετικών μουσικών.
Εκλεκτοί καλεσμένοι της βραδιάς, ο Jorge Calandrelli και η Tina Arena.

«Η Ευρώπη, η γειτονιά της και η γεωπολιτική του φόβου» στο Megaron Plus

Θα μιλήσουν οι Eugene Rogan, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας της Μέσης Ανατολής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Διευθυντής του Κέντρου για τη Μέση Ανατολή (St Antony’s College, Oxford), Paul Chaisty, Αναπληρωτής Καθηγητής Ρωσικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Eugene Rogan

Σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συντονίζει ο Όθων Αναστασάκης, Διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 19:00. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Πειραιάς … ένας έρωτας» στο Βεάκειο Θέατρο
Μουσικοχορευτική παράσταση για την ιστορία του Πειραιά. Συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες, η παιδική χορωδία του Ωδείου Τερψιθέας, η παιδική χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, το Θεατρικό Εργαστήρι του Μάνου Χατζηγεωργίου και η Σχολή χορού AngelDancesportAcademy. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο ΦΡΟΝΤΙΔΑ για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο down. Στο Βεάκειο Θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλλα). Τηλ.: 210 4194520. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ, τα παιδιά έως 12 ετών δωρεάν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9

«Piaf! The Show» στο Ηρώδειο
Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Στο ρόλο της Πιαφ η Αν Καρέρ, ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα της σύγχρονης γαλλικής σκηνής. Λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων, η παράσταση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου. Στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Τηλ.: 210 3241807. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 15-70 ευρώ.

China National Opera and Dance Drama Theatre Symphony Orchestra στο Μέγαρο Μουσικής
Το φημισμένο σύνολο από την Κίνα, ένα από τα πιο παλαιά ορχηστρικά σύνολα της χώρας, θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα σύντομων συμφωνικών συνθέσεων που έχουν γράψει διακεκριμένοι κινέζοι δημιουργοί.

Οι συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από την πανάρχαια κινεζική παράδοση και την εξωτική φύση της ‘Απω Ανατολής. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 21:00. Εισιτ: 15-30 ευρώ.

Πλάτων Ριβέλλης -Διάλεξη για τη «Θρησκεία» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο με τίτλο «Θρησκεία».

Στη διάρκεια των διαλέξεων θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το έργο διάσημων σκηνοθετών και φωτογράφων, καθώς και φωτογράφων-μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου». Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Τηλ.: 210 3680900. Ώρα: 20:00. Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ για το σύνολο των διαλέξεων ή 7 ευρώ για κάθε μεμονωμένη διάλεξη.

ΠΕΜΠΤΗ 29/9

Ο Sivert Høyem στο Ηρώδειο

Ο Sivert Hoyem και η μπάντα του παρουσιάζουν τραγούδια από τα χρόνια των Madrugada έως σήμερα.

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες στην χώρα μας, με τη μαγική, σχεδόν “απόκοσμη” φωνή του, τους εσωτερικούς στίχους και την επιβλητική του ερμηνεία, σε μια μουσική αναδρομή, που δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μαζί του, η μπάντα του, κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και η ερμηνεύτρια Marie Munroe. Στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Τηλ.: 210 3241807. Ώρα: 19:30. Εισιτ.: 40-55 ευρώ.

National Theatre Live: «Η όπερα της πεντάρας» στο Μέγαρο Μουσικής
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Olivier Theatre του Λονδίνου της «Όπερας της πεντάρας» των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, σε συνεργασία με την Elisabeth Hauptmann. Νέα διασκευή του Simon Stephens. Με αγγλικούς υπότιτλους.

Το αριστούργημα των Μπρεχτ και Βάιλ, ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς, σε μια τολμηρή, ανατρεπτική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας.
Στο ρόλο του Μακ του Μαχαιροβγάλτη, ο βραβευμένος με Olivier Rory Kinnear («’Αμλετ», «Οθέλλος», «Τζέιμς Μποντ»). Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 8-15 ευρώ.

Παρασκευή 30/9

Φαραντούρη-Νταλάρας στο Ηρώδειο 
Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.


Συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού. Παρουσιάζουν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και με επιλεγμένες μπαλάντες της Μεσογείου.
Μαζί τους οι καταπληκτικοί μουσικοί Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι) και Κωνσταντίνος Γεδίκης (μπουζούκι).
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!