Ο Ρουβάς μιλάει για την πρώτη του συνάντηση με το Θεοδωράκη: «Θέλω να του φιλήσω το χέρι και τίποτα άλλο»!

«Νιώθω δέος για τα 90 χρόνια του Θεοδωράκη. Θα ήθελα στα 100 του χρόνια να διευθύνει εκείνος το “Άξιον Εστί” και να το τραγουδήσω».


Ο Σάκης Ρουβάς δεν έχει συναντηθεί ποτέ με το Μίκη Θεοδωράκη, αλλά ξέρει ακριβώς πως θα φερθεί στην πρώτη του συνάντηση με το μεγάλο δημιουργό που έχει χαράξει μια μακρά πορεία στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Στην εφημερίδα Realife και το Γιώργο Λιάνη μίλησε ο Σάκης Ρουβάς για την ερμηνεία του Άξιον Εστί με αφορμή τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και αποκάλυψε με δέος:

Τι σημαίνουν τα 90 χρόνια του Θεοδωράκη για σένα;

Δέος. Θα ήθελα στα Θα ήθελα στα 100 του χρόνια να διευθύνει εκείνος το "Άξιον Εστί" και να το τραγουδήσω.

Κατ΄αρχάς, τον Θεοδωράκη τον έχεις συναντήσει ποτέ; Τον έχεις δει;

Όχι, όχι. Θέλω να τον δω, να του φιλήσω το χέρι και τίποτα άλλο.

Για το γεγονός ότι και πάλι ο Σάκης κατάφερε να «ταράξει» τα νερά  και να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με το νέο του καλιτεχνικό βήμα είπε:

«Πιστεύω ότι όλα έρχονται στην ώρα τους και για μένα ήρθε αυτή η ώρα. Ζητώ μόνο να κριθώ από το αποτέλεσμα. Όχι ότι έχω τρελαθεί και νομίζω πως θα ερμηνέυσω το έργο όπως ο Μπιθικώτσης» τόνισε ο Σάκης ενώ νωρίτερα στη συνέντευξη του ανέφερε:

«Μην το πάρετε ως αλαζονεία. Η καρδιά μου σπαρταράει και φτερουγίζει, όταν κάνω αυτά τα άλματα. Θυμάμαι ότι ο Αντώνης Ρέμος, είχε τραγουδήσει Θεοδωράκη και ζήλεψα. Ζήλεψα αγαπώντας τον Αντώνη. Αλλά ζήλεψα γιατί ήθελα κι εγώ να τραγουδήσω τραγούδια του Μίκη».

Ενώ για τα καυστικά σχόλια των επικριτών του και αν τον αγγίζουν δήλωσε:

Ο ντόρος που έγινε σε επηρεάζει;

Καθόλου. Τελικά θα γίνει για καλό, γιατί θα κινήσει την περιέργεια περισσότερων ανθρώπων, κι έτσι περισσότεροι θα γνωρίσουν το έργο. Δεν υπάρχει τραγουδιστής που να μην έχει τραγουδήσει κάποιο τραγούδι από το Άξιον Εστί…Το χρέος το δικό είναι να γίνω κοινωνός, να πάει σε περισσότερα Ελληνόπουλα το έργο αυτό. Όταν μου έγινε η πρόταση ήταν σαν να έλαμψε ένας λαμπτήρας στο δωμάτιο και όλα γέμισαν φως. Είπα αμέσως, ναι, δεν έκανα δεύτερη σκέψη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!