Ο παπα-Στεφανής ο τραγουδιστής

Το πρωί ψέλνει,το βράδυ τραγουδάει!


Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Λευκόγια της Κρήτης, ο ιερέας ψάλει τους ύμνους της εκκλησίας και ευλογεί τους πιστούς. Το απόγευμα συνθέτει τραγούδια και τραγουδά με παρέες σε καφενεία της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Ο λόγος για τον παπά Στεφανή Νίκα, τον ιερέα που έχει αφιερώσει τη ζωή του στις δύο μεγάλες του αγάπες: Τον Θεό και το τραγούδι.

Όπως αναφέρει το Candianews.gr, ο παπά Στεφανής είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους πιστούς της Ενορίας του και από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Όλοι θέλουν να τον ακούσουν. Το πρωί στην εκκλησία και το βράδυ στα ριζίτικα τραγούδια που ερμηνεύει και που γράφει τους στίχους.Ο ίδιος έχει δώσει πολλές συναυλίες. «Είναι υπέροχο συναίσθημα να είσαι πάνω στο πάλκο» δηλώνει ο ίδιος. «Το να βλέπεις ανθρώπους να διασκεδάζουν και να είναι χαρούμενοι και να φταις εσύ γι αυτό, σου δίνει απίστευτη δύναμη ψυχής. Εσύ δίνεις όλο σου το είναι για να τους κάνεις χαρούμενους και εκείνοι σου δίνουν απίστευτη χαρά και ικανοποίηση».Τα τελευταία δύο χρόνια ο παπά Στεφανής δεν διοργανώνει πλέον συναυλίες. Από τη μία η εφορία και από την άλλη η επιθυμία του ίδιου να αφιερωθεί στην οικογένεια του. Τα δύο του παιδιά ηλικίας 13 και 9 ετών αντίστοιχα, έχουν πάρει πολλά χαρίσματα από τον ίδιο. Ασχολούνται και εκείνα με την βυζαντινή μουσική και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν τα χνάρια του πατέρα τους. Εκτός από στίχους και τραγούδι ο παπά Στεφανής ξέρει και παίζει πολλά μουσικά όργανα ενώ έχει και δυο προσωπικούς δίσκους.

mqdefaultpapa_stefanis



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!