O Γιάνης Βαρουφάκης γίνεται ταινία απο τον Κώστα Γαβρά

Ο ροκ στάρ της πολιτική εμπνέει τον γνωστό σκηνοθέτει και τον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη;


Ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας οικονομολόγος – σταρ δεν χωράει αμφισβήτηση. Ίσως γι’ αυτό να μην χωράει πλέον στην πολιτική σκηνή της χώρας, όπου επικρατούν οι μετριότητες.

Το αντισυμβατικό στιλ του και η σύντομη θητεία του ως υπουργός Οικονομίας ενέπνευσαν τον Κώστα Γαβρά που σκέφτεται να κάνει ταινία την ιστορία του πρώην υπουργού, αφού πρώτα εξασφαλίσει την έγκριση και την συνεργασία του ίδιου και βρει τον κατάλληλο πρωταγωνιστή.

Η ταινία θα βασίζεται στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στον αγώνα που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης εναντίον των Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, για να πετύχει μια διαφορετική συμφωνία που θα είχε κάποιες προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα και θα έδινε ελπίδα στους Έλληνες.

Αν ο πρώην ΥΠΟΙΚ πει το «ναι» στον κορυφαίο σκηνοθέτη, ενδέχεται να δούμε μέσα στο 2016 τα όσα έλαβαν χώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συνόδου Κορυφής και να πληροφορηθούμε λεπτομέρειες που δεν έγιναν γνωστές, από την οπτική γωνία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος ηθοποιός θα μπορέσει να ενσαρκώσει στην οθόνη την προσωπικότητα του τ. υπουργού και το αντισυμβατικό του στιλ. Μήπως θα έπρεπε ο Κώστας Γαβράς να σκεφτεί να αναθέσει στον Γιάνη Βαρουφάκη να υποδυθεί τον εαυτό του;



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!