O Ed Sheeran σημειώνει ένα ιστορικό ρεκόρ με το «Shape Of You» • Hit Channel


Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση στο γεγονός ότι ο Ed Sheeran αποτελεί έναν από τους κορυφαίους hitmakers της γενιάς του και του σήμερα.

Ο Ed Sheeran γράφει ιστορία με το single του «Shape Of You».

Το smash hit που έχει κατακτήσει το Νο1 σε πάνω από 70 charts ανά την υφήλιο, συμπλήρωσε 32 εβδομάδες παραμονής στο Top 10 του αμερικανικού chart, το «Billboard Hot 100» και αυτό συνιστά ένα καινούριο ρεκόρ.

Μόνο δύο τραγούδια έχουν κατορθώσει το επίτευγμα μέχρι σήμερα, σημειώνοντας τον αντίστοιχο αριθμό εβδομάδων: Το ένα είναι το «How Do I Live» της Αμερικανίδας τραγουδίστριας LeAnn Rimes τη σεζόν 1997 – 1998 και το δεύτερο είναι το «Closer», η υποψήφια για βραβείο Grammy συνεργασία μεταξύ του διδύμου των Chainsmokers και της Halsey, την περίοδο 2016 – 2017.

Κανένα άλλο τραγούδι στα χρονικά δεν έχει παραμείνει περισσότερες εβδομάδες στο Top 10 του «Billboard Hot 100».

Ειδικότερα, από τις 32 συνολικά εβδομάδες, ο Ed Sheeran πέρασε στην κορυφή της κατάταξης τις δώδεκα. Επί του παρόντος, το «Shape Of You» βρίσκεται στην 9η θέση του «Billboard Hot 100», όπως ενημερώθηκε για την εβδομάδα αυτή. Εάν διατηρήσει τη θέση του εντός της κορυφαίας δεκάδας για άλλη μία εβδομάδα, τότε ο 26χρονος τραγουδιστής θα έχει καταρρίψει την επίδοση μόνος του και θα έχει καταγράψει μία καινούρια.

Στην Ελλάδα, το «Shape Of You» είχε τα ηνία του μικτού και του διεθνούς Airplay Chart επί δέκα συνεχόμενες εβδομάδες και τώρα είναι στο Νο2.

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στον τρίτο προσωπικό δίσκο του Ed Sheeran με γενικό τίτλο «÷» (Divide) που κυκλοφορεί από τις αρχές Μαρτίου από τις Asylum / Atlantic / Warner μαζί με άλλες επιτυχίες όπως το «Castle On The Hill» και το «Galway Girl».

Σύμφωνα με το «Billboard», το επόμενο single από το άλμπουμ θα είναι το «Perfect», το οποίο έχει αρχίσει ήδη να μεταδίδεται στα ραδιόφωνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε επίσης:
Ο αγώνας ζωής του Ed Sheeran στο video clip του «Shape of You»

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!