Νύχτες Πρεμιέρας: 4+1 ταινίες που περιμένουμε με ανυπομονησία

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας!


Αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς το φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας είναι η καλύτερη παρηγοριά για το τέλος του καλοκαιριού. Ο Σεπτέμβρης που μόλις μπήκε αποκτά ένα άλλο νόημα όταν ξέρεις πως θα δεις τις πιο hot ταινίες του πλανήτη σε πρώτη προβολή – και φυσικά η διαδικασία του να βρεις ποιες ταινίες σου αρέσουν και να κλείσεις εγκαίρως εισιτήριο, είναι από μόνη της μια γοητευτική μικρή περιπέτεια.

Από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου λοιπόν, οι αίθουσες Δαναός, Odeon Όπερα, Ιντεάλ και Ταινιοθήκη θα γεμίσουν με το σινεφίλ κοινό της Αθήνας.

Το πλήρες πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Παρ’ ολ’ αυτά, γνωρίζουμε ήδη κάποιες ταινίες που θα προβληθούν – και μέσα από αυτές έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες μας επιλογές, διαβάζοντας την περίληψη και ποντάροντας στο ένστικτό μας. Ιδού λοιπόν 5 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε:

 

 

Κοιμώμενος Γίγαντας

Περιπέτεια – δράμα που προκάλεσε αίσθηση φέτος στις Κάννες και διηγείται την πορεία ενηλικίωσης τριών αγοριών σε ένα φαινομενικά ήσυχο καλοκαίρι. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Καναδού Άντριου Τσιβιντίνο, που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι ως ταινία μικρού μήκους.

Nasty Βaby

H φίλη ενός γκέι ζευγαριού που αναλαμβάνει να κυο­φορήσει το παιδί τους. Τα πράγματα, όμως, παίρνουν μια απρόσμενη τροπή. Γλυκόπικρο δράμα του Χιλιανού Σεμπαστιάν Σίλβα, που κέρδισε­ το Teddy Award στο Βερολίνο. Μας “ψήνει” και λόγω φωτογραφίας.

El Club

O σκηνοθέτης του “Νο” Πάμπλο Λαρέν,  επιστρέφει με μια ταινία που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στην Μπερλινάλε και πυροδότησε μα σειρά συζητήσεων πάνω στα μυστικά της καθολικής εκκλησίας.

The Brand New Testament

Αντισυμβατική βελγική κωμωδία  του Ζακό βαν Ντορμέλ που προβλήθηκε στις Κάννες, στην οποία ο Θεός έχει πάρει τη μορφή ενός μικροαστού που ζει στις Βρυξέλλες με την κόρη του Έα! Ενδιαφέρον…

Σύμπτωμα

Ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου χωρίς ελληνική ταινία, δεν γίνεται! Το νέο φιλμ του Άγγελου Φραντζή, με την Κάτια Γκουλιώνη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι ένα ιδιότυπο θρίλερ με πρωταγωνιστή ένα παράξενο πλάσμα που αναστατώνει τους λιγοστούς κατοίκους ενός νη­σιού.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!