Νατάσσα Τσαγκαρισιάνου: ”Με την τηλεόραση έχουμε πάρει διαζύγιο εδώ και χρόνια”

Μια γυναίκα που ξεχώρισε στους Αυθαίρετους. Μια ηθοποιός ξεχωριστή και συνάμα καθόλου επιδεικτικά κοινωνική μιλάει για όλα στο www.bizznews.gr


Μια γυναίκα που ξεχώρισε στους Αυθαίρετους. Μια ηθοποιός ξεχωριστή και συνάμα καθόλου επιδεικτικά κοινωνική.

Η Νατάσσα Τσαγκαρισιάνου ανοίγει τα χαρτιά της και μιλάει μετά από καιρό για όλα. Την κρίση, την επιθεώρηση, το θέατρο, τις δυσκολίες, αλλά και για τις κόρες της που λατρεύει.

Απολαύστε μια πολύ όμορφη συνέντευξη από μια μοναδική γυναίκα που ξέρει να διαχειρίζεται τον λόγο αλλά και την  δουλειά της!!

IMG_8464

Να ξεκινήσουμε από το έργο που πρωταγωνιστείτε  «Δεν έχεις Τσίπρα πάνω σου;»

Αυτό είναι το ζητούμενο. Παράσταση φοβερή, πολιτική, επιθεώρηση

Πιστεύω-και είμαι σκληρός άνθρωπος- πως είναι μια εκπληκτική παράσταση

Νομίζω πως ήταν αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος αυτή την περίοδο.

Ναι, γιατί ο κόσμος έχει περάσει πάρα πολλά και θέλει να γελάσει. Με τον πόνο του θες; Με οτιδήποτε. Είναι μια κατάσταση πολύ στριμωγμένη και πραγματικά το απολαμβάνει. Δεν είναι ένα νούμερο που γελάει, αλλά σε όλα. Γιατί ξέρεις πως ένα νούμερο να υπάρχει που να πέφτει, πάει η επιθεώρηση. Επομένως αφού γελάνε σε όλα τα νούμερα, θεωρείται σούπερ επιτυχία.

Επιστροφή της Νατάσας στο θέατρο; Μετά από καιρό;

Ομολογώ πως τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί με πολύ κουλτουριάρικα έργα. Πέρυσι ήμουν στον «Όσκαρ και την κυρία με τα ροζ» ,  του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ, όπου έπαιζα την κυρία με τα ροζ.

Αυτό είναι μια στροφή;

Κοίταξε….  Όταν κάθεσαι είσαι ανοιχτή. Δεν πιστεύω πως είναι στροφή. Ο ηθοποιός πρέπει πάντα να αλλάζει να παίζει κωμωδία και δράμα. Είναι η χαρά του. Σα να πίνεις ένα ποτό μια ολόκληρη ζωή ή να τρως ένα φαγητό. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό μια ολόκληρη ζωή. Βαριέσαι. Παίρνεις ζωή και από το ένα και από το άλλο. Δεν μπορώ αυτό το ίδιο και το ίδιο.IMG_8445   

Τηλεόραση;  Γιατί δεν σας βλέπουμε στην τηλεόραση;

Έχουμε πάρει διαζύγιο εδώ κι αρκετά χρόνια με την τηλεόραση. Δεν το έχεις μάθει; (γέλια πολλά)

Δεν είχατε προτάσεις; Γίνονται σήριαλ….

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καμιά πρόταση, αλλά δε με νοιάζει, γιατί θα έπρεπε να ενδιαφέρει αυτούς που έχουν τα πράγματα στα χέρια τους δηλαδή τους ηθοποιούς που έχουν περάσει από την τηλεόραση. Αν δεν τους αφορά, δεν αφορά και εμένα. Δεν κατάλαβα.

Θα λέγατε «ναι» σε μια πρόταση που θα σας άρεσε;

Είμαι μια ηθοποιός που ξεπήδησε από τους αυθαίρετους. Αυτό έχει αφήσει ιστορία. Από μόνο του. Δεν έχω ξανά τύχει σε ένα τέτοιο σήριαλ. Αν είναι να έχω μια πρόταση τέτοιου είδους, «ναι» με όλη μου την καρδιά. Αν είναι να έχω μια πρόταση, έτσι για να την έχουμε, δεν με αφορά.

Όλον αυτό τον καιρό που δεν μάθαμε πράγματα για εσάς, γιατί είστε ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ και δεν μίλαγε, πως αισθανόσασταν;  Δεν τρέχατε από δω και από κει;

Αυτό δεν το ξέρεις! Τι κάνω εγώ; (γέλια)  Μπορεί και να τρέχω από μπαρ σε μπαρ! Εντάξει! Πλάκα κάνω! Αλλά σίγουρα δεν τρέχω από δω και από κει για να με δουν.

IMG_8433

Είναι επιλογή να κρατάτε χαμηλό προφίλ;

Ναι, είναι επιλογή. Σε ότι αφορά την δουλειά μου, είμαι πρόθυμη να κάνω τα πάντα. Να την προβάλλω, να μιλήσω και το κάνω πάρα πολύ καλά. Δεν κάνω καταναγκαστικά έργα. Μ’ αρέσει να μιλάω για τη δουλειά. Είμαι πρόθυμη να κάνω και συζητήσεις γενικά για το θέατρο. Αλλά η προσωπική μου ζωή πιστεύω πολύ απλά πως δεν αφορά κανέναν. Μου ανήκει και δεν χρειάζεται να ξέρει ο κόσμος τι κάνω.

Πιστεύετε πως αν κάποιος θέλει να κρύψει την προσωπική του ζωή, την κρύβει

Ναι. Τα υπόλοιπα είναι προβολή και εξ απαλών ονύχων. Δεν το συζητώ. Εσύ με καταλαβαίνεις τώρα!

Πολύ καλά! Μπήκα λίγο, έψαξα και είδα ότι έχετε μια πολύ όμορφη κόρη

Δυο κόρες έχω.

Η μία ασχολείται με την υποκριτική;

Ναι, η μικρή. Η Γλυκερία. Έχει τελειώσει την σχολή του Γιώργου Αρμένη και έπαιξε σε δυο τρία θεατρικά με νέα παιδιά, αλλά το να επιβιώσεις στο θέατρο, αξιοπρεπώς, εννοώ και επιλέγοντας κάποια έργα αλλά και να ζήσεις από το θέατρο, είναι λίγο περίεργο. Από κει και πέρα, ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις της ζωής του.

IMG_8525

Θα την συμβουλεύατε να κάνει και κάτι ακόμα εκτός από αυτό;

Είναι ένα παιδί που δεν του αρέσει να ζητάει, προσπαθεί μόνο του, έχει κάνει πολλές δουλειές εκτός θεάτρου, έχει τσαγανό και είναι υπέρ της αυτό. Από κει και πέρα, είναι αποφάσεις ζωής που δεν μπορώ να πιέσω. Απλώς χαίρομαι για την ίδια. Το έχει. Τώρα…. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Η κρίση, να πάμε σε αυτό το κομμάτι που είναι για όλους μας πολύ δύσκολο, πώς  σας επηρέασε εσάς; Πώς την βιώνετε;

Άσχημα. Δεν είναι καλό για κανέναν. Είναι πάρα πολύ περίεργα τα πράγματα για όλο τον κόσμο. Και για μένα είναι άσχημα. Δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο. Κι εντάξει. Πες πως εμείς, της δικής μου ηλικίας, έχουμε κάνει έναν κύκλο ζωής. Τα νέα παιδιά; Ποιο είναι το μέλλον τους; Σε ποια Ελλάδα θα μεγαλώσουν; Σε ποια Ελλάδα θα δημιουργήσουν; Πώς θα ζήσουν; Είναι τραγικό.

IMG_8549

Θα βρεθεί λύση;

Αν και θέλω να είμαι αισιόδοξη, πιστεύω πως τα πράγματα είναι οριακά. Να κάνω όνειρα στο θέατρο, ναι μου αρέσει. Γιατί το θέατρο μιλάει με αλήθειες. Κι αυτά που λέει είναι παγκόσμια ιστορία.

Μια συμβουλή ή μια ευχή. Θέλω να κλείσω αισιόδοξα αυτή τη συνέντευξη. Δεν θέλω να μπω σε κίτρινα πράγματα ή μελαγχολικά

Δεν το έχω. Θέλω να έχει όλος ο κόσμος υγεία, να πιστεύουν ότι κάπου υπάρχει φως και ο ήλιος που υπάρχει στην Ελλάδα θα ανατέλλει και θα ξανά ανατέλλει με τις ελπίδες μας να πραγματοποιούνται. Αυτό. Τελεία.

 

Η Φωτογράφηση έγινε στο θέατρο

Φωτογραφίες – Γιάννης Γκογκόπουλος 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!