Ναταλία Τσαλίκη: ”Είμαι πολύ κατά των τίτλων, των ταμπελών, των ταυτοτήτων.”

Απλή σεμνή και ειλικρινής με ένα ζεστό χαμόγελο μου μίλησε για όλα όσα την αφορούν και για όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για εκείνη. Μια εκπληκτική συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό και το bizznews.gr που σίγουρα θα σας αρέσει!


Απόγευμα Σαββάτου στο ανοικτό Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών λίγο πριν από την πρόβα. Εκεί μου έδωσε ραντεβού η Ναταλία Τσαλίκη για να κάνουμε την συνέντευξη για το Bizznews.gr. Απλή σεμνή και ειλικρινής με ένα ζεστό χαμόγελο μου μίλησε για όλα όσα την αφορούν και για όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για εκείνη. Μια εκπληκτική συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό που σίγουρα θα σας αρέσει!

 

Πότε πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Μετά τα 18 τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισα να ασχοληθώ με τον χώρο της υποκριτικής. Αφού παρακολούθησα το πρώτο έτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών έψαξα για κάτι ποιο δημιουργικό κάτι το οποίο με εξέφραζε περισσότερο και έτσι μπήκα στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Πείτε μου τι θυμάστε από την πρώτη σας εμφάνιση στο σανίδι;
Επειδή πρώτο έπαιξα στο Εθνικό Θέατρο στην Κεντρική Σκηνή του Τσίλερ.Θυμάμαι το δέος μπροστά σε αυτό το ακροατήριο και την χαρά να παίζω πάνω σε αυτή την σκηνή.

tsaliki

Τι είναι αυτό που σας σημάδεψε στην ζωή σας και δεν θα το ξεχάσετε ποτέ;
Δεν είναι ένα είναι πολλά. Αλλά αυτό που μου έρχεται πρώτο είναι η γέννηση της κόρης μου.

Όταν η κόρη σας είπε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής φοβηθήκατε;Ποιες ήταν οι συμβουλές που της δώσατε εσείς και ο σύζυγος σας;
Όχι δεν υπήρξε κανένας φόβος, όπως επίσης και καμία συμβουλή. Δεν χρειάζονται συμβουλές οι νέοι άνθρωποι όταν ξέρουν που πηγαίνουν και που πατάνε.Χαίρομαι ιδιαίτερα που ακολούθησε τον χώρο της υποκριτικής και είναι πάρα πολύ συγκινητικό να την βλέπεις να ακολουθεί τα βήματα των γονιών της.

Ποια ήταν οι ποιο δύσκολη σας στιγμή;
Οι δύσκολες στιγμές στην ζωή μου είναι πολλές όπως σε κάθε άνθρωπο.Δύσκολες στιγμές υπάρχουν σε κάθε γωνιά της ζωή σου και είναι αυτές που σε πάνε μπροστά. Είναι περισσότερες από τις ευχάριστες και είναι αυτές που σε αναγκάζουν να πάρεις αποφάσεις και να μάθεις στην ουσία ποιος είσαι.

Ποιος ρόλος σας έχει δυσκολέψει περισσότερο και ενδεχομένως να έχετε αποκομίσει περισσότερα πράγματα;
Κάθε φορά ο καινούργιος ρόλος με τον οποίο ασχολούμαι είναι ο καλύτερος για εμένα. Αλλά αυτό το οποίο με έχει δυσκολέψει ποιο πολύ, άρα με έχει πάει και ποιο μπροστά ήταν ‘’Οι Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ΄΄.

pantrologimata-fotografia-2014-mpezos

Ποιον ρόλο θέλετε να παίξετε και δεν έχετε παίξει ακόμα;
Οι επιθυμίες μου και τα όνειρα μου δεν έχουν να κάνουν με ρόλους. Έχουν να κάνουν με σύνθετα πράγματα, έχουν να κάνουν πρώτον με το έργο και δεύτερον με τις συνεργασίες. Οι οποίες μπορεί να τις έχω σήμερα, να έχω σήμερα αυτά τα όνειρα και αύριο να αλλάξουν οπτική. Γιατί η ζωή αλλάζει, η ζωή μας έχει εκπλήξεις και έτσι τα θέλω μας αλλάζουν. Επίσης η ζωή του ηθοποιού και η σκέψη του αλλάζει πάρα πολύ από τον περίγυρο του και έτσι μπορεί κάτι το οποίο ήθελα πριν από δύο χρόνια να μην το θέλω ποια. Δεν μ΄ αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Μ΄ αρέσει να οργανώνω κάθε φορά την επόμενη σεζόν. Αυτό που μου λέει η ψυχή μου να κάνω.

Προτιμάτε περισσότερο την τηλεόραση η το θέατρο;
Κοίταξε η δουλειά του ηθοποιού είναι το θέατρο, είναι το σπίτι του, εκεί μπορεί να δείξει απλόχερα το τι κάνει και τι δεν κάνει. Τώρα το οτιδήποτε άλλο είτε είναι σινεμά, είτε είναι τηλεόραση και εγγυάται ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα οπωσδήποτε είναι πολύ θεμιτό και πολύ ωραίο να το κάνουμε και να δεχτούμε την πρόταση. Δεν είμαι κατά κάποιου μέσου και δεν έχω βάλει Χ σε τίποτα στην ζωή μου. Απλώς λέω ότι η Βασιλεία του ηθοποιού είναι το Θέατρο.

Αν η ζωή σας είχε ένα τίτλο βιβλίου ποιος θα ήταν αυτός;
Δεν μου αρέσουν οι τίτλοι. Είμαι πολύ κατά τον τίτλων, των ταμπελών, των ταυτοτήτων. Δεν θα έβαζα κανένα τίτλο θα ήταν ένα Λευκό Εξώφυλλο.

Πείτε μου δύο λόγια για το έργο Παντρολογήματα του Νικολάι Γκόγκολ…
Είναι ένα σπουδαίο έργο. Είναι ένας πολύ μεγάλος συγγραφέας ο Νικολάι Γκόγκολ και έχω μεγάλη χαρά που θα μοιραστούμε αυτή την εμπειρία με το κοινό της περιφέρειας. Γιατί δεν είναι σύνηθες να βλέπουν αυτόν τον συγγραφέα, είναι μια μεγάλη και κλασική κωμωδία και με δυσκολίες που δεν φαίνονται. Δηλαδή δεν μπορεί να καταλάβει το κοινό την δυσκολία του ηθοποιού να προσεγγίσει αυτή την τρέλα του συγγραφέα, είναι πολύ μεγάλη η ιδιοφυΐα του Γκόγκολ.

Αν μπεις στην διάθεση να παίξεις απλώς κωμικά έχεις χάσει το παιχνίδι, πρέπει να μπεις στον κόσμο του. Θέλει πολύ μεγάλη δουλειά και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει οι ηθοποιοί στο σύνολο του γιατί έχουμε ένα πολύ αξιόλογο θίασο. Έχεις μεγάλη χαρά και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο, είναι σπουδαίο έργο.

nat

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
Θα ήθελα να πω ότι η θεατρική λειτουργία απαιτεί από τους ηθοποιούς ένα άνοιγμα. Εμάς είναι η υποχρέωση μας να είμαστε κάθε μέρα ανοικτοί στα καλά, στα κακά, στις δυσκολίες, στα αναπάντεχα της ζωής.Γιατί δεν μπορούμε αλλιώς να προσεγγίσουμε τους ρόλους. Αυτό απαιτείται και από το κοινό σε εισαγωγικά γιατί τίποτα δεν απαιτούμε από κανέναν.

Απλώς θα έπρεπε να ξέρει το κοινό ότι για να επικοινωνήσει καλύτερα με ένα έργο και δη με ένα σπουδαίο έργο όπως είναι αυτό. Πρέπει να είναι ανοικτό, δηλαδή να αφήσει κατά μέρος τις όποιες επιφυλάξεις. Να είναι καλοπροαίρετο, ανοικτό, θετικό και με μία αθωότητα. Γιατί την έχουμε χάσει. Εάν έρθει έτσι όπως σας είπα παραπάνω που είναι πολύ σημαντικό, με μία παιδική ματιά και αθώα θα επικοινωνήσουν πολύ εύκολα. Αυτό έχω να πω κλείνοντας την συνέντευξη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!