Μηνύθηκε ο Ψινάκης για φωτογράφισή του σε αρχαιολογικό χώρο

Αντίδραση της διευθύντριας της εφορίας αρχαιοτήτων λόγω δημοσίευσης συνέντευξης με τις επίμαχες φωτογραφίες


Μήνυση στον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα έκανε η διευθύντρια της εφορίας αρχαιοτήτων επειδή… φωτογραφήθηκε στο ιερό της θεάς΄Ισιδος στον Δήμο Μαραθώνα. Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό.

Στo πλαίσιo της προεκλογικής του εκστρατείας, ο ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, επισκέπτεται τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Με ανεξάρτητο συνδυασμό και χωρίς κομματική ομπρέλα, με συμμάχους τις ιδέες του, τις γνώσεις του και το όραμά του για την περιοχή στην οποία επέλεξε να ζει από το 1996, ο Ηλίας Ψινάκης σκοπεύει να προβάλλει το brand name του Μαραθώνα και να αναδειχθεί η περιοχή σε διεθνή τουριστικό προορισμό.

Ο Ηλίας Ψινάκης έχει ανακαλύψει πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς στον Δήμο, όπως αρχαίους ναούς καθώς και την μόνη πλήρως αρχαία διατηρημένη πόλη της Αττικής που ονομάζεται Ραμνούντα.

Ωστόσο, στους χώρους αυτούς παρουσιάζονται φαινόμενα εγκατάλειψης. Τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής δεν μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, ενώ δεν έχουν γίνει ούτε οι απαραίτητες περιφράξεις γύρω από τους χώρους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα στο πλαίσιο της εκστρατείας του έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος» και επέλεξε να φωτογραφηθεί στο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα. Ο Ηλίας Ψινάκης φωτογραφήθηκε δίπλα στα αγάλματα, στα οποία κυριαρχεί η μορφή της θεάς ΄Ισιδος.

Όπως αποκαλύπτει το newsbeast.gr, η δημοσίευση της συνέντευξης του υποψήφιου δημάρχου στο «Έθνος» προκάλεσε την αντίδραση της διευθύντριας της εφορίας αρχαιοτήτων, η οποία του υπέβαλε μήνυση παρόλο που ο Ηλίας Ψινάκης θέλησε να προβάλλει τον αρχαιολογικό πλούτο του Δήμου Μαραθώνα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!