Μίνα Ορφανού: ”Δεν πρέπει να μιλάνε για θανάσιμα αμαρτήματα, άνθρωποι που δεν μπορούν να κρίνουν”

Μιλάει για όλα και πετάει τα καρφιά της για όλους. Απολαύστε μια Αληθινή συνέντευξη από μια γυναίκα που τελικά διαθέτει πολλά guts !!


Το κοφτερό της βλέμμα σε καθηλώνει, ο λόγος της  άλλοτε αιχμηρός σαν λεπίδα, άλλες φορές πάλι στυφός σαν το κόκκινο κρασί που πίνει μα συνάμα γλυκός όπως και τα Τζοκόντα που λατρεύει.  Όταν αποφασίζει να μιλήσει  η Μίνα Ορφανού, τα λέει όλα και από την καλή  και από την ανάποδη.  Μιλάει για όλα και πετάει τα καρφιά της για όλους. Απολαύστε μια Αληθινή συνέντευξη από μια γυναίκα που τελικά διαθέτει πολλά guts !!
 
Ποιος πιστεύεις πως είναι ο σκοπός της ζωής της Μίνας;
Να τα φέρω λίγο όλα τούμπα.  (γέλια) Έχω φέρει βασικά τον εαυτό μου όλο τούμπα. Και γενικά τώρα τελευταία όπως καταλαβαίνεις είμαι ικανή να τα ξανά φέρω όλα τούμπα.
  
Τι σου λείπει περισσότερο αυτή την περίοδο;
Τι μου λείπει; Δουλειά και δουλειά…. Ναι είμαι εκτός αυτό τον καιρό. Γιατί δεν είχα και προτάσεις να σου πω την αλήθεια. Μάλλον μπορώ να σου πω πως είχα κάποιες προτάσεις αλλά δεν ήταν του γούστου μου. Βέβαια δεν ήταν και πολλές… Θα ήθελα να ήμουν ξανά παιδάκι… να γυρνούσα πίσω τον χρόνο και να ζούσα σαν παιδί.
 
Μου δίνεις την εντύπωση έτσι πως σε κοιτάω πως απολαμβάνεις τα πάντα. Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις γενικά;
Απολαμβάνω τα πάντα αλλά πιο πολύ τα έργα που δημιουργώ. Όταν ζωγραφίζω ξανά γεννιέμαι. Επίσης λατρεύω  τα κρασιά μου γιατί είμαι και συλλέκτρια. Ακόμα και αν δεν το πιστεύεις μου αρέσει να βλέπω και λίγο τηλεόραση.
 
Ποιος πιστεύεις πως είναι ο σκοπός που έχει έρθει η Μίνα στην ζωή;
Να δημιουργεί, γιατί μόνο αυτοί που ξέρουν τι θα πει δημιουργία σε εκτιμούν. Επίσης πιστεύω πως ήρθα στην ζωή για να κάνω την ανατροπή, και όταν λέω ανατροπή το εννοώ!
 
Τι είναι αυτό που σου αρέσει πιο πολύ για δουλειά; Τηλεόραση; Θέατρο η κινηματογράφος;
Όποια πρόταση είναι αξιόλογη και μπορώ να αντεπεξέλθω σε αυτή και να είναι και οικονομικά καλή, εννοείτε να πληρωθούμε ανάλογα, φυσικά και θα το δεχόμουν και θα δεχόμουν να το κάνω. Δεν έχω τέτοια προβλήματα αρκεί να έχω δουλειά.
 
Πιστεύεις πως η ζωή σου θα γινόταν σενάριο ταινίας;
Όχι .. και στο λέω γιατί δεν έχω έντονη και πολυτάραχη ζωή. Είμαι καλόβολος άνθρωπος και δεν δημιουργώ ίντριγκες.
 
  5
Έκανες φιλίες σαν παιδί; Ήσουν ένα καλό παιδάκι;
Πιο πολύ παρέα έκανα με τον μικρό μου τον αδελφό. Είχα φίλους αλλά ήμουν και πολύ σκανδιαλίαρικο παιδί και όπως καταλαβαίνεις, όπου ζημιές και σκανδαλιές εγώ ήμουν μέσα σε αυτές. Πολύ ζωηρή και πολύ σκανδαλιάρα. Δεν έκανα φιλίες εύκολα και η αλήθεια είναι πως έπαιζα πιο πολύ με κορίτσια. Δεν ήμουν δύσκολο παιδί αλλά ..
 
Οικογενειακές σχέσεις πως ήταν;
Κοίτα εγώ μεγάλωσα κάποια χρόνια με την γιαγιά μου. Πήγαινα και στο πατρικό μου αλλά πιο πολύ ήμουν με την γιαγιά.
 
Πότε κατάλαβες ότι διαφέρεις;
Αυτό δεν χρειάζεται και πολύ … Έχεις έναν άλλο αέρα το καταλαβαίνεις. Ίσως και από παιδί. Αυτό που έχω να σου πω, είναι πως αυτό το γεγονός η αλλαγή στην ζωή ενός ανθρώπου δεν γίνεται .. Γενιέσαι έτσι. Δεν έχει να κάνει με άλλα πράγματα.
 
Πότε το κατάλαβες; Και τι έκανες;  Έφυγες από το σπίτι σου; Πόσο εύκολο ήταν αυτό;
Το ήξερα από μικρό παιδί όπως σου είπα, διέφερα και το καταλάβαινα. Δεν το ανακοίνωσα ποτέ. Απλά έφυγα από το σπίτι στα 16 μου. Καθόλου εύκολο αλλά και  καθόλου δύσκολο, με απόλυτη ειλικρίνεια. Πήγα στην Ρόδο, όπου εκεί γεννήθηκε η Μίνα.
Θεωρείς ότι ωρίμασες με αυτή την κατάσταση περισσότερο από τα άλλα παιδιά της ηλικίας σου;
Φυσικά. Γιατί εγώ ξεκίνησα να δουλεύω, πλήρωνα ενοίκιο είχα πολλές υποχρεώσεις που τα παιδιά της ηλικίας μου δεν τα είχαν αυτά. Ψήνεσαι και μεστώνεις με όλα αυτά που δημιουργείς και βιώνεις.
  
Οι γονείς σου πως αντέδρασαν; Σε έψαξαν; Ήταν μαζί σου σε όλο αυτό που έκανες. Ήταν μαζί με την Μίνα;
Στην αρχή όχι. Μετά από λίγο διάστημα είχα επικοινωνία με τους δικούς μου. Σχεδόν 6 μήνες μετά.  Στην αρχή, όχι δεν ήταν μαζί μου. Δεν συμφωνούσαν. Όμως μετά με στήριξαν και η αλήθεια είναι πως με στήριξαν, πριν γίνω γνωστή όπου αυτό δεν το ξέρει ο κόσμος. Κάποιοι έλεγαν ότι εντάξει τώρα έγινες γνωστή και σε αποδέχτηκαν … Δεν ήταν έτσι..
  
Το κοινωνικό σου περιβάλλον πως αντέδρασε; Οι φίλοι σου;
Δεν με ενδιέφερε καθόλου το κοινωνικό μου περιβάλλον ούτε κάν τα αδέλφια μου. Μόνο οι γονείς μου και με ενδιέφεραν, και εκείνοι το δέχτηκαν και πήραν το μέρος μου. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τους γύρω μου. Όποιος δέχεται την επιλογή μου είναι και φίλος μου. Άλλωστε δεν κάνω και εύκολα φίλους ειδικά τώρα που μεγαλώνω γίνομαι ακόμα πιο δύσκολος σαν άνθρωπος. Έχω επιλεκτικές φίλες και είναι λίγες. Με εξοργίζει όταν ακούω η Μίνα είναι φίλη μου επειδή με έχει δει κάποιος δυο φορές.
 
Βλέπω μια Μίνα δυνατή. Από πού αντλείς δύναμη;
Πρώτα από όλα τα έχω βρει με τον εαυτό μου και είμαι πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι απόλυτη δεν έχω κόμπλεξ και δεν γλύφω κανένα. Είμαι απόλυτη σε κάποια πράγματα έχω την δουλειά μου και στην τελική δεν έχω ανάγκη κανένα.
 
Αναφερόμενος ο Άνθιμος σε συνέντευξη του  ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα  τι θα απαντούσες εσύ;
Λοιπόν δεν τον άκουσα προσωπικά αλλά το διάβασα και το άκουσα. Από έναν αντιπρόσωπο του θεού δεν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα.
Όταν ένας ιερέας λέει ότι δεν πρέπει να καπνίζουμε γιατι μόνο ο σατανάς καπνίζει πως λοιπόν ξεστομίζει αυτό που είναι χειρότερο. Δεν πρέπει να ξεστομίζονται τέτοιες λέξεις
Θεωρώ πως η εκκλησία αν θέλει να κρατήσει κοινό πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα γιατί δεν μπορείς να κρίνεις και κάτι που μπορεί και να είσαι!
Δεν πρέπει να μιλάνε για θανάσιμα αμαρτήματα άνθρωποι που δεν μπορούν να μας κρίνουν.
Είμαι αγιογράφος ζωγράφος και πάνω από όλα σέβομαι την θρησκεία του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτή την Γή. Δεν θα κρίνω τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του και δεν μπορεί όλο αυτό που λέγεται σύστημα…  να καταδικάζει και να δικάζει όταν από αυτή την αμαρτία του σεξισμού και του σεξουαλικού οι μισοί παπάδες φλέγονται. Συνήθως αυτός που έχει την μύγα δημιουργεί το θέμα…
 
Πιστεύεις ότι μέσα από τα τηλεοπτικά σου και τις εμφανίσεις σου έχεις βάλει ένα λιθαράκι και εσύ στο να ξεφύγουμε λίγο από κάποια ταμπού;
Κοίτα θέλω να πιστεύω πως ναι. Είμαστε όμως αρκετά πίσω σαν χώρα για να αποδεχτούμε αυτή την αλλαγή σε κάποια πράγματα έτσι ώστε να μπορούμε να το βιώνουμε όλο αυτό, την αλλαγή δηλαδή από άντρα σε γυναίκα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως πολλοί λίγοι με σταμάτησαν στο δρόμο για να με ρωτήσουν κάποια πράγματα με απορία.
  
Εσύ πως το βίωσες όλο αυτό; Πως αντέδρασες;
Δεν το βίωσα. Το αντιμετώπισα. Γιατί το αντιμετωπίζεις, δεν είναι ανάγκη να το βιώσεις. Και ειδικά όταν η εικόνα είναι αυτή που είναι. Δεν είμαστε εξωγήινοι… Άνθρωποι είμαστε! Αν με δει κάποιος δεν θα πει να ένα πλατάνι, θα πει ένας άνθρωπος.
 
Για το βραβείο που πήρες 1ου Γυναικείου ρόλου για την κινηματογραφική Στρέλλα  πως αισθάνθηκες;
Αναρωτήθηκα γιατί πήρα αυτό το βραβείο, και γιατί μου το έδωσαν. Αλλά πραγματικά δεν το κατάλαβα. Δεν το πήρα επειδή έπαιξα καλά ανεξάρτητου φύλλου …
Θεωρήθηκα καλή ηθοποιός αλλά από την στιγμή που δεν έχω και προτάσεις μπορεί και τελικά να μην έπρεπε να το πάρω αυτό το βραβείο. Μπορεί να το στέρησα από κάποια καλύτερη.
Βέβαια ήταν και αναπάντεχο μια τρανς να κερδίσει το βραβείο. Να φανταστείς τόσο περίεργο ήταν όλο αυτό που ούτε μια φωτογραφία δεν έχω από τότε με δημοσιογραφο.
 6
 
Προτάσεις μπορεί να μην έχεις λόγω κρίσης; Το πιστεύεις;
Δεν είναι λόγω κρίσης ότι δεν έχω προτάσεις. Αλλά υπάρχουν καλοί ηθοποιοί που δεν παίζουν και πολλοί ατάλαντοι που μάλλον έχουν μέσο και παίζουν. Εγώ δεν είχα ποτέ γνωριμίες στον χώρο. Και με το σήριαλ που έλεγαν ότι έγινε ντόρος δεν έγινε και χαμός γιατί αν τελικά γινόταν θα είχα προτάσεις … έτσι δεν είναι; Δεν θα έπρεπε να έχω κάποιες, να είμαι σε κάποιους ρόλους.
 
Θα έπαιζες οποιονδήποτε ρόλο;
Ένας καλός ηθοποιός θα μπορούσε να παίξει οποιονδήποτε ρόλο. Αρκεί να το θέλει.
 
  
Οι συνάδελφοι σου πως ήταν μαζί σου; Αντιδρούσαν;
 
Πάντα τυπικές σχέσεις είχα ..δεν είχα ποτέ πάρε δώσε με αρκετούς κρατούσα κάποιες αποστάσεις όπως και οι άλλοι από εμένα.
 
Ηθοποιός ήθελες να γίνεις πάντα;
 Ήθελα να γίνω μια πολύ καλή ζωγράφος όχι ηθοποιός Αυτό θα ήθελα. Αυτό ήταν το όνειρο μου.  Έχω δει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο του εξωτερικού.
Ο κόσμος έχει ταμπού γιατί ακόμα και η υπογραφή μου είναι από μια τρανς. Έχουν λίγο παραπάνω ταμπού. Είμαι ιδιαίτερος άνθρωπος και μου αρέσει να αφήσω πίσω μου κάποια έργα και στην τελική να αφήσω και ένα καλό όνομα.
 
Πως φαντάζεσαι το μέλλον; Πως είναι να μεγαλώνεις;
Δεν θα προλάβουμε να μεγαλώσουμε …Κάθε μήνα βγαίνει και ένα ενέσιμο. (γέλια) κάποιο θα βγει σε καμιά δεκαριά χρόνια, θα μας τσιμεντάρει και δεν θα μεγαλώσουμε καθόλου. (γέλια)
 
Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια;
Άντε καλέ μην ακούω σαχλαμάρες….
 
7

Τι θα ήθελες στην ζωή σου και τι άλλαζες;
Θέλω να έχω φίλους για πάντα αυτούς που θέλω … ίσως να αλλάξω λίγο το σπίτι μου, για να μην κουράζομαι στις δουλειές,
 
Φοβάσαι την μοναξιά;
Είμαι μόνη μου από τα 16 μου … Λες να την φοβάμαι; Είναι επιλογή μου να είμαι μόνη μου γιατί δεν πουλιέμαι και δεν χαρίζομαι πουθενά. Μου πρόσφεραν καλύτερη ζωή αλλά δεν το δέχτηκα… Δεν θέλω κλαρινογαμπρούς στην ζωή μου … Επιλέγω να είμαι μόνη μου και είμαι πολύ καλύτερα από ποτέ!!

Επιμέλεια Συνέντευξης – Άννα Τσιάλτα
 
Η συνέντευξη είναι ευγενική παραχώρηση της εκπομπής Celebrity Life Game και τον Κέν Αλεξανδράτο στο περιοδικό ΧΑΙ 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!