Μαρία Έλενα Κυριάκου: «Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια για την προσωπική μου ζωή»

Η εκπρόσωπός μας στη φετινή Eurovision δίνει όλες τις απαντήσεις για όσα έχουν ακουστεί.


Μέσα από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή, από την Κύπρο μέχρι την Ελλάδα, η Μαρία Έλενα Κυριάκου συνεχίζει να κυνηγά το όνειρό της στο τραγούδι, έχοντας στις αποσκευές της σημαντικά εφόδια, με κυριότερο όλων την κρυστάλλινη φωνή της, που είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη. Με διαβατήριο τον τίτλο της πρώτης νικήτριας του talent show «The Voice», η Κύπρια τραγουδίστρια ανέβηκε χθες βράδυ στη σκηνή του ελληνικού τελικού της Eurovision και κατάφερε να ξεχωρίσει και να είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Τώρα, που οι επαγγελματικές σου δραστηριότητες θα έχουν ξανά βάση την Ελλάδα, καθώς θα εμφανίζεσαι στο Posidonio με τον Γιάννη Πλούταρχο, θα χρειαστεί να αποχωριστείς και πάλι τα τρία σου παιδιά. Φαντάζομαι ότι το εισπράττεις ως μια μεγάλη αδικία όλο αυτό;

Απλώς, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια. Δεν μπορούν ακόμα να με ακολουθήσουν γιατί ο πρώην σύζυγός μου δεν το επιτρέπει. Ακούστηκαν πολλά για μένα και θεωρώ ότι αδικήθηκα. Κάποιοι πίστεψαν ότι στη ζωή μου ήταν όλα ρόδινα και ήταν προσωπική μου επιλογή να μη βρίσκομαι στην Ελλάδα. Εννοείται ότι ήθελα να δουλέψω εδώ.

Παρακολουθώντας στην αρχή το «The Voice», τον έβλεπα να σε στηρίζει ιδιαίτερα. Τι άλλαξε στην πορεία στη σχέση σας;

Κατανοώ ότι είναι πατέρας και θέλει τα παιδιά του να βρίσκονται μαζί του. Δεν είναι παράλογο αυτό. Θα προσπαθήσω, όμως, να τα φέρω τα παιδιά μου στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η μάνα τους πρέπει να είναι πιο κοντά τους από οποιονδήποτε άλλον.

Το γεγονός ότι είσαι μητέρα στάθηκε καθόλου εμπόδιο στην καριέρα σου;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο για κάποια κοπέλα που ξεκινάει τώρα την καριέρα της να είναι ταυτόχρονα μητέρα. Σίγουρα θα ήταν πολύ πιο εύκολο για μένα και θα εξελίσσονταν πιο γρήγορα τα πράγματα αν δεν είχα τα παιδιά. Όμως, τα δεδομένα είναι αυτά και τα παιδιά μου είναι μεγάλη ευλογία. Μου θυμίζουν ποια είμαι και φέρνουν ισορροπία στη ζωή μου.

Θεωρείς το διαζύγιό σου ως μια προσωπική αποτυχία;

Το ιδανικό είναι να μη χωρίζει ένα ζευγάρι. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία προκύπτουν στη συνέχεια της έγγαμης ζωής και δεν τα βλέπεις στην αρχή, ή μάλλον τα βλέπεις, αλλά θεωρείς ότι ξεπερνιούνται εύκολα και τα ανέχεσαι.

Είσαι από τις γυναίκες εκείνες που βγήκαν πιο δυνατές μέσα από το διαζύγιο;

Ναι, πιστεύω ότι το διαζύγιο με έκανε πιο δυνατή. Δε μετάνιωσα που χώρισα. Σίγουρα, κάθε διαζύγιο είναι μια αποτυχία και για τον άντρα και για τη γυναίκα. Και πιστεύω ότι εάν μετά απ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν έρθει κάτι καλύτερο στη συνέχεια, τότε θα είσαι μια ζωή δυστυχισμένος. Προσωπικά, καθημερινά προσπαθώ να κάνω πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη, για να μπορέσω αυτή την ευτυχία να την μεταδώσω και στα παιδιά μου.

Είσαι έτοιμη να ερωτευτείς ξανά;

Εννοείται. Το έχω ανάγκη!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!