Μαντώ: ”Πάντα ήθελα να απασχολώ τα ΜΜΕ και τον κόσμο μέσα από την δουλειά μου, και όχι από τα προσωπικά μου”

Απλή, προσιτή απάντησε σε όλα, δίχως να μασάει τα λόγια της, με σοβαρότητα, σεμνότητα αλλά και ουσία σε ότι έλεγε.Θυμήθηκε πράγματα από την καριέρα της, τον εαυτό της αλλά και όλα όσα την αφορούν, όπως επίσης και για τα νέα πράγματα που ασχολείται και ετοιμάζει.Απολαύστε την. Αποκλειστικά στο Bizznews.gr και τον Σπύρο Καλαματιανό.


H Mαντώ Σταματοπούλου μία εξαιρετική καλλιτέχνης μα πάνω απ΄όλα ένας εκπληκτικός άνθρωπος, με υποδέχτηκε θερμά στο σπίτι της με ένα μεγάλο χαμόγελο για να μου παραχωρήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Απλή, προσιτή μου απάντησε σε ότι την ρώτησα, δίχως να μασάει τα λόγια της, με σοβαρότητα, σεμνότητα αλλά και ουσία σε ότι έλεγε.Θυμήθηκε πράγματα από την καριέρα της, τον εαυτό της αλλά και όλα όσα την αφορούν, όπως επίσης και για τα νέα πράγματα που ασχολείται και ετοιμάζει.Απολαύστε την. Αποκλειστικά στο Bizznews.gr και τον Σπύρο Καλαματιανό.

-Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας ως εξής. Συνεχίστε την φράση μου … Για εμένα τραγούδι είναι…
Η Ζωή μου…Με αυτό γεννήθηκα αυτό με διάλεξε, πρώτα τραγούδησα και μετά άρχισα να μιλάω. Για εμένα τραγούδι είναι και δημιουργία, δεν είναι μόνο μία μουσική εκτέλεση απλά. Δημιουργώ μέσα από εκεί μ΄αρέσει αυτό το πράγμα.

-Περιγράψτε μου λίγο τι θυμάστε από τα πρώτα σας βήματα  στον μαγικό χώρο της μουσικής;
Θυμάμαι έντονα την μητέρα μου και τον πατέρα μου.Ο μπαμπάς μου ήταν πιανίστας έπαιζε σε διάφορους χώρους, ξενοδοχεία πιάνο μπαρ κ.α, ενώ η μητέρα μου ήταν σοπράνο στη Λυρική Σκηνή.Θυμάμαι πήγαινα πολύ συχνά μαζί της έβλεπα όπερες, σε διάφορα φεστιβάλ, πήγαινα μαζί της στις πρόβες.Οπότε όπως καταλαβαίνεις γεννήθηκα μέσα σε καλλιτεχνικό σκηνικό και αυτό είναι κάτι που θυμάμαι έντονα από τα πρώτα μου βήματα.
images3
-Οπότε ήταν και πιο εύκολο να δεχτούν ότι εσείς θα ασχοληθείτε με το τραγούδι;
Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς μου με προόριζαν για κάτι άλλο.Δικηγόρο ενδεχομένως η κάτι σχετικό με το χώρο της Νομικής.Λόγο το ότι οι επιδόσεις μου στα μαθήματα ήταν πάρα πολύ υψηλές. Αλλά ήταν μοιραίο να ασχοληθώ με την Μουσική και το τραγούδι, διότι ξεχείλιζε από μέσα μου. Έτσι στα δεκατρία μου με άκουσε ο κ.Πλέσσας και με πήρε στο Jesus Christ Superstar όπου ήταν και η επαγγελματική αφετηρία μου και από εκεί μπήκα μέσα στο χώρο και τα πράγματα κυλούσαν από μόνα τους.

-Ποιες ήταν οι συμβουλές που σας έδωσαν οι γονείς σας ο κ.Μίμης Πλέσσας;
Να προσέχω πολύ τα βήματα μου, τις κακοτοπιές, να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να αποφεύγω τις διενέξεις.

-Τόσα χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας, τι κρατάτε και τι πετάτε;
Δεν μπορώ να πω ότι πετάω κάτι διότι από όλα μαθαίνουμε, έχω κάνει λάθη όπως όλοι μας, δεν μετανιώνω για κάτι. Όλα χρειάζονται γιατί πιστεύω ότι στην ζωή όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Αυτό που κρατάω σίγουρα είναι ότι στη ζωή μου είμαι πολύ τυχερή, γιατί δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ. Από την στιγμή που άρχισα να τραγουδάω σε πολύ μικρή ηλικία είχα τις καλύτερες προτάσεις, δούλεψα με μεγάλα κεφάλαια στη μουσική. Ήταν για εμένα το μεγαλύτερο σχολείο να δουλεύω δίπλα στον Μανώλη Μικέλη ο οποίος είναι από τους καλύτερους πιανίστες τζαζ στην Ελλάδα και ήμουν τρία χρόνια μαζί του σαν τζαζ τραγουδίστρια, μέχρι τον Γιώργο Χατζηνάσιο, Μίμη Πλέσσα κ.α.
images
Μετά πήγα στην Αμερική σπούδασα και εκεί.Αυτόματα μετά ως διά μαγείας ήρθε το δισκογραφικό μου συμβόλαιο. Δεν παιδεύτηκα να μπω στο χώρο να διακριθώ. Επίσης ήμουν τυχερή διότι η πορεία μου ήταν μέσα στη χρυσή εικοσαετία θα έλεγα της χώρας αυτής.Δηλαδή έτυχα πάνω στην οικονομική άνθηση(και όχι μόνο)της Ελλάδας, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σε όλους τους χώρους τα πράγματα και για τους ανθρώπους που ζήσαμε αυτή την άνθηση, μας ήρθε λίγο πιο ξαφνικό διότι είχαμε μάθει διαφορετικά σε όλους τους τομείς.Βέβαια κάθε εποχή έκτος από τα πλην της έχει και τα συν της,πχ με λίγα λεφτά το κοινό μπορεί να έρθει να δει έναν καλλιτέχνη, παίζουμε σε μικρότερους χώρους και υπάρχει αμεσότητα με το κοινό. Ενώ παλιά όταν δούλευα στα εκάστοτε μαγαζιά υπήρχε μία απόσταση του καλλιτέχνη με το κοινό. Άλλο καλό είναι και η τεχνολογία,η αμεσότητα του καλλιτέχνη με το κοινό και η προβολή του,αλλά και ένα κακό το ότι πλέον υπάρχει το downloidt που δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις(καλλιτέχνες, δημιουργοί)και η μουσική μαζί με την εποχή μας γενικά έχει γίνει άυλη μέσω της τεχνολογίας.

-Βλέπω όση ώρα μιλάμε τους χρυσούς δίσκους σας από τις απονομές που σας έχουν γίνει.Καθημερινά που τους βλέπετε τι έχετε να θυμάστε η τι έχετε αποκομίσει;
Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα είχα στο σαλόνι μου τίποτα, αλλά μου λένε όλοι γιατί δεν τα βάζεις κτλ. Εγώ δεν μάζευα ποτέ αρχεία δικά μου, ότι αρχεία έχω μου τα έχουν δώσει οι fun μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου. Δεν ήθελα ποτέ να έχω όπως άλλοι το δικό μου μουσείο. Έχω από τα πρώτα μου βήματα την ψυχολογία του μουσικού και έτσι είμαι μέχρι και σήμερα, δηλαδή η ψυχολογία μου είναι μιας απλής γυναίκας που τυγχάνει να έχει και φωνή και τυγχάνει να έχω κάνει μία καριέρα και να έχω αναγνωριστεί στην χώρα μου. Μου αρέσει να δημιουργώ, να είμαι στο studio να γράφω. Μου αρέσει πολύ η διδασκαλία αυτό που κάνω τα τελευταία χρόνια, να δημιουργώ μαζί με τα νέα παιδιά, να κάνουμε παραστάσεις, να είμαι με νέο κόσμο, να μαθαίνω μέσα από τη διδασκαλία αλλά και τα νέα παιδιά.  
10653639_838466782844803_5916847509257505360_n
Μου αρέσει ο καινούργιος μου ρόλος της διδασκαλίας, αν και η μητέρα μου ήταν δασκάλα φωνητικής, δεν το είχα όμως σαν στόχο.Ήθελα να κάνω ένα studio να κάνω παραγωγές δικές μου, μπορεί να το κάνω και αυτό κάποια στιγμή. Το έχω σαν όνειρο αυτό, να γράφω μουσική σε νέα παιδιά, έχω μία ευκολία να γράφω, έχω γράψει πολύ μουσική και λέω πολλές φορές τι να τα κάνω όλα αυτά διότι δεν έχω που να τα δώσω(γέλια) Τώρα έντονα με σημάδεψε θα έλεγα, διότι ήταν η πρώτη μου απονομή χρυσού δίσκου και θα την θυμάμαι για πάντα στην εταιρεία Μίνος με τίτλο <<Πτήση για δύο>>με το Στοιχηματίζω και μάλιστα θυμάμαι μου είχαν κάνει μία ωραία τούρτα με σχήμα αεροπλάνου και ο τίτλος <<Πτήση για δύο>> ήταν διότι ο μισός δίσκος ήταν του Κώστα Χαριτωδιπλωμένου και του Γιώργου Μίτσηγκα και ο άλλος μισός ήταν του Αλέξη Παπαδημητρίου και της Εύης Δρούτσα.

-Αν αύριο μεθαύριο κάποιο από τα παιδιά σας πει ότι θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο χώρο-πορεία με εσάς. Πως θα αντιδράσετε;
Εγώ φροντίζω ήδη να δώσω όλα τα εφόδια σε όλα τα επίπεδα.Δηλαδή από μουσική,γλώσσες,αθλητισμό,χορό και εκείνα θα επιλέξουν το τι θα κάνουν στη ζωή τους όταν νιώσουν έτοιμα. Εγώ δεν πρόκειται να τα κατευθύνω, κάνω αυτό που πρέπει σαν μάνα να τους δώσω ότι μπορώ.

-Όση ώρα μιλάμε μου περιγράφεται μια εύκολη ζωή και όμορφη.Υπήρξε κάποια δύσκολη στιγμή για εσάς και αν ναι πια είναι αυτή;
Χιλιάδες ήταν οι δύσκολες στιγμές στη ζωή μου, όπως και κάθε ζωή άλλωστε αλλά δεν ήθελα να δημοσιοποιώ τις δυσκολίες που περνάω η πέρασα και ανούσια πράγματα που δεν αφορούν τον κόσμο παρά μόνο εμένα.Πάντα ήθελα να απασχολώ τα ΜΜΕ και τον κόσμο μέσα από την δουλειά μου.
10646791_947840915232067_7911965608947938345_n
-Κεφάλαιο Eurovision…
Η Eurovision σαν εμπειρία είναι καταπληκτική εμπειρία για κάποιον, μεγάλη παραγωγή, έρχεσαι σε επαφή με κόσμο από όλες τις χώρες.Είναι μία λαμπρή στιγμή στη ζωή ενός καλλιτέχνη που αξίζει να ζήσει. Το αρνητικό για την δικιά μου συμμετοχή ήταν ότι έπρεπε να πάω ένα δύο χρόνια πιο μετά. Δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη προώθηση και στήριξη. Η Ελλάδα δεν επένδυε τόσο πολύ στην Eurovision,θυμάμαι στη δικιά μου συμμετοχή το βράδυ του τελικού είχε τεράστια τηλεθέαση πρωτοφανές για την ΕΡΤ και μετά επένδυσε-αν στη Eurovision.Θέλω να πω ότι πήγα λίγο μόνη μου εκεί ξυπόλυτη στ΄αγκάθια. Εντάξει εγώ πήγα να ερμηνεύσω ένα πολύ ωραίο τραγούδι τώρα αν πήγαινα από εκεί και πέρα αν πήγαινα ένα δύο χρόνια μετά θα είχα καλύτερη πορεία-αντιμετώπιση.Επίσης θυμάμαι αυτό το μένος για το φόρεμα που ήταν πάρα πολύ ωραίο ρούχο, ακόμα το έχω και το θαυμάζω αλλά το έλεγαν διότι δεν με είχαν συνηθίσει έτσι ήταν λίγο τολμηρό, φυσικά δεν δίνω σημασία στο τι έλεγαν αλλά κοιτάω την ουσία πάντα στη ζωή μου. Με είχε συγκινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και όλων των καλλιτεχνών, δημοσιογράφων κ.α μου έλεγαν σε πιστεύουμε γι΄ αυτό είχαμε και τόσο τηλεθέαση. Εγώ από την άλλη ένιωθα πολύ περήφανη που θα εκπροσωπούσα την χώρα μου. Αφού όταν πήγα πάνω αρρώστησα και ήμουν με κορτιζόνη σε αφωνία, έζησα έναν εφιάλτη εκεί μια εβδομάδα. Αλλα ευτυχώς τελευταία μέρα άνοιξε η φωνή μου και τραγούδησα το πολύ όμορφο και απαιτητικό κομμάτι μία χαρά.

-Τι έχετε να πείτε για την περσινή νικήτρια Κονσίτα;
Εντάξει δεν πιστεύω ότι κάποιος ψήφισε σοβαρά την Κονσίτα  και εμείς ακόμα που δώσαμε 12 με χιούμορ το ψηφίσαμε. Ο διαγωνισμός πια έχει γίνει καθαρά ψυχαγωγικός δεν είναι όπως ήταν κάποτε, φεστιβάλ  τραγουδιού με το τραγούδι να είναι ο πρωταγωνιστής με ζωντανές ορχήστρες και ψήφιζαν την φωνή, τώρα ψηφίζουν το περίεργο το αστείο.Υπήρχαν και υπάρχουν ωραία τραγούδια, ωραίες φωνές αλλά δυστυχώς δεν τα ξανά ακούμε μετά,χάνονται.Άρα η Eurovision είναι ένα ψυχαγωγικό τηλεοπτικό show.

-ΥFSF τι γεύση σας άφησε;και τι έχετε να πείτε για τα φετινά παρατράγουδα του show;
Καταρχήν ήταν πολύ ωραία παραγωγή και πέρασα πολύ ωραία, έμαθα πράγματα για εμένα που δεν ήξερα.Κατα καιρούς μου είχαν κάνει διάφορες προτάσεις για show όπως το Dancing. Αλλα δεν πήγαινα γιατί δεν είχε να κάνει με εμένα έλεγα όταν θα κάνετε κάποια εκπομπή η κάποιο show που θα έχει σχέση με τραγούδι φωνάξτε με. Με πήραν τότε και μου είπαν τώρα θα μας πει το οκ διότι έχει να κάνει με τραγούδι,δεν ήξερα το κονσεπτ της εκπομπής αλλά είδα ότι είχε να κάνει περισσότερο με υποκριτική,αλλα ήταν πολύ ωραία εμπειρία.Τώρα όσον αφορά τα φετινά παρατράγουδα δεν με αφορούν και δεν θα έλεγα ποτέ δημοσίως αν σε ένα show δεν πέρναγα καλά θα το έλεγα μόνο μες στο σπίτι μου.Εγώ πάντως πέρασα καλά εκεί.Έχω άριστες σχέσεις με όλους από εκείνο το show.

-Ποια είναι η γνώμη σας για τα talent show;
Τα talent show που έχουν να δώσουν και να πουν κάτι,δηλαδή είναι σοβαρές παραγωγές είναι μία ευκαιρία και πολύ καλή εμπειρία για έναν καλλιτέχνη να προβληθεί,να δείξει το ταλέντο του αλλά και να μάθει κι όλας. Προχθές ας πούμε ήμουν στο νέο talent show του Μega το Music Shool διότι θα είμαι στο 5ο επεισόδιο ως guest είδα πολύ ωραίες φωνές και χαριτωμένα παιδιά όπως και αξιόλογοι συνάδελφοι που το πλαισιώνουν.   Όπως και στο Voice που συμμετείχα στον ημιτελικό πάλι σαν guest και τραγούδησα το νέο μου κομμάτι ΄΄Πολύπλοκα΄΄.Απλά το θέμα είναι το μετά,όταν τελειώνει ένα talent show μοιραία ξεχωρίζουν λίγοι(βραχυπρόθεσμα) και παραμένουν ακόμα ποιο λιγότεροι.Πρέπει να ξέρει να το διαχειριστεί κάποιος με τις δυνάμεις του, τις εμπειρίες του, να μην ξεφύγει προς άλλες κατευθύνσεις και εκεί μπαίνει ο γονιός δηλαδή το σπίτι,ειδικά στο Music Shool και γενικότερα talent show που έχουν να κάνουν με μικρότερες ηλικίες.

-Εάν η ζωή σας ήταν ένα βιβλίο τι τίτλο θα βάζατε απ΄έξω;
Αυτό θέλει πάρα πολύ σκέψη γιατί αν έγραφα ένα βιβλίο,ίσως σε μία εικοσαετία μου γεννηθεί η ιδέα να γράψω κάποιο ακόμα έχω χρόνο(γέλια).Αλλά σίγουρα θα ήταν ένας τίτλος που θα είχε να κάνει με τις εμπειρίες μου,όχι άκρως αποκαλυπτικό ακόμα και τότε δεν θα έγραφα πράγματα που δεν θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος.Αλλά θα έγραφα σίγουρα όσα έζησα όλα αυτά τα ωραία χρόνια.Ίσως λοιπόν να ήταν το΄΄ Όσα Έζησα΄΄.
10641189_947834205232738_6438558913601509497_n
-Κατά καιρούς έχετε αποσπάσει σημαντικά βραβεία όπως από τα Ποπ Κορν, Κορφιάτικα Βραβεία,της in media res πρόσφατα.Πως νιώθετε γι΄αυτά τα βραβεία;
Πάντα νιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια,τεράστια τιμή.Νιώθω μεγάλη καταξίωση και ότι ο κόπος όλων αυτών των χρόνων δεν πήγε χαμένος.

-Μιλήστε μου για τα μελλοντικά σας επαγγελματικά  σχέδια;
Όπως σου είπα παραπάνω διδάσκω στο Yiorgos Fakanas-Art Music Shool όπου βρίσκεται στο Μοσχάτο εκεί ετοιμάζω ένα αφιέρωμα στους queen τα Χριστούγεννα αλλά κ.α πολύ ενδιαφέροντα και όμορφα πράγματα.Μετά είναι η νέα δισκογραφική μου δουλειά που το καθυστερώ εδώ και δύο χρόνια διότι έχω γίνει πολύ απαιτητική με τον εαυτό μου όπως επίσης προγραμματίζω κάποια live σε μουσικές σκηνές.
Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
Θα ήθελα να κλείσουμε με μία ευχή.Εύχομαι η κρίση που περνάει η χώρα μας, δυστυχώς είναι σε όλα τα επίπεδα να ξεπεραστεί σύντομα και να φέρει σε όλους μας ένα καλύτερο αύριο.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!