Λουκέτο στο ιστορικό Πεντελικόν- Η πορεία προς το τέλος

Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ξενοδοχείου Πεντελικόν, για το λουκέτο του, ακολουθούμε την πορεία και την ιστορία του ιδιοκτήτη του Χαράλαμπου Βάρδη.


Η είδηση για το τέλος εποχής του ξενοδοχείου «Πεντελικόν»κάνει τον γύρο από την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα, το Money-tourism ανακοίνωσε ότι το ξενοδοχείο «κλείνει στις 12.00 το μεσημέρι. Πριν από λίγο "κατέβηκαν" τα συστήματα κρατήσεων του ξενοδοχείου, ενώ ειδοποιήθηκαν οι πελάτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο, να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο και έως τις 12.00 να έχουν αποχωρήσει από τα δωμάτια.
Η ίδια ειδοποίηση έχει δοθεί και στους εργαζόμενους, ότι δηλαδή στις 12.00 σταματά η λειτουργία του ξενοδοxείου και θα πρέπει να αποχωρήσουν».

upl5562f7f76138b

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, έχει συντελεστεί η πώληση του ακινήτου του ξενοδοχείου από την μέχρι σήμερα ιδιοκτησία, την οικογένεια Βάρδη σε γνωστό ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ενώ η επιχείρηση "ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ" εξακολουθεί να ανήκει στους παλαιούς μετόχους. Για να συνεχιστεί λοιπόν η λειτουργία της επιχείρησης, διεξάγονταν διαπραγματεύσεις, μεταξύ της οικογένειας Βάρδη και των νέων ιδιοκτητών του ακινήτου, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν. Έτσι αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Το theTOC.gr επικοινώνησε με το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» και άνθρωπος από το τμήμα επικοινωνίας δεν έκανε ούτε διάψευση ούτε επιβεβαίωση της είδησης, εξηγώντας ότι στις επόμενες ώρες θα εκδοθεί δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ και θα αναρτηθεί αντίστοιχη ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. 
upl5562f7bb41fc2

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Βάρδης του ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ

Ο Χαράλαμπος Βάρδης μετανάστευσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας μόλις στα 16 του χρόνια. Σπούδασε και δούλεψε στον ξενοδοχειακό τομέα μέχρι και τα 20 του χρόνια, όπου και πήρε την απόφαση να συνεταιριστεί με τον αδελφό του και να ανοίξουν την πρώτη τους επιχείρηση, ένα καφέ στο Σίδνεϊ, το οποίο έγινε το πιο πολυσυζητημένο μέρος της πόλης. Η νοσταλγία του, όμως, για την Ελλάδα τον οδήγησε να κάνει αλήθεια το όνειρό του, να γυρίσει στην πατρίδα.

Το 1980 και έχοντας δημιουργήσει ένα πολύ καλό επιχειρηματικό όνομα και λίστα με εξαιρετικές γνωριμίες, άρχισε να στήνει την καριέρα του στην Ελλάδα. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στους κύκλους του επιχειρηματικού κόσμου και του lifestyle, ενώ μία τυχαία συνάντηση με γνωστό μεσίτη έφερε στη ζωή του το «Πεντελικόν», το ιστορικό ακίνητο του 1927 στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, για το οποίο αναζητούσαν αγοραστή για μία ολόκληρη τετραετία.

Αγόρασε το ακίνητο τον Νοέμβριο του 1984, έχοντας την απόλυτη στήριξη της συζύγου του Καλλιόπης Βάρδη, της γυναίκας που παρέμενε στο πλευρό του ενεργά. Τον Ιούνιο του 1987, μετά από 3 χρόνια ανακαίνισης,  έγιναν τα εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου, που ξεχώρισε και για το βραβευμένο με Michelin «Vardis».

Η επιχείρηση μεγαλώνει

Η επέκταση της επιχείρησης και του ονόματος έγινε το 1996, όπου ο επιχειρηματίας μαζί με τα παιδιά του Γιώργο και Ιωάννα αγόρασαν μία έκταση στη Βαρυμπόμπη και δημιούργησαν το «Κτήμα Πεντελικόν», όπου έγινε συνώνυμο των πολυτελών εκδηλώσεων.


Το 2002 ήταν η χρονιά της επέκτασης του ξενοδοχείου, με τρία καινούργια κτίρια (αξίας17,5 εκατ. ευρώ) να προσθέτονται μέσα στον κήπο των 3.500 τ.μ. Το ξενοδοχείο δεν σταματάει την ανοδική του πορεία μέχρι και το 2009. Οι πελάτες του το λατρεύουν, πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από το 1927, οπότε και έγιναν τα εγκαίνιά του, το ξενοδοχείο "Πεντελικόν" αποτελεί τόπο συνάντησης και διαμονής σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος και της πολιτικής καθώς και πολλών συνεργατών  πολυεθνικών εταιρειών. Στην οδό Δηληγιάννη, στο Κεφαλάρι, το ξενοδοχείο αποτελεί τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής, χαρακτηρίστηκε από την τότε υπουργού Μελίνα Μερκούρη  ως διατηρητέο κτήριο, έργο τέχνης και πολιτισμού ένα μοναδικό, κατάφυτο περιβάλλον. Ο προερχόμενος από την Αυστραλία επιχειρηματίας Χάρης Βάρδης στην οικογένεια του οποίου ανήκει το ξενοδοχείο από την δεκαετία του 1980, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση και στην ισχυροποίηση του ιστορικού χαρακτήρα του ξενοδοχείου»


Η σύλληψη Βάρδη το 2013

Τον Φεβρουάριο του 2013 η σύλληψη του 67χρονου τότε επιχειρηματία Χαράλαμπου Βάρδη, ιδιοκτήτη του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν», που βρέθηκε με χειροπέδες για οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 259.916 ευρώ, μοιάζει απίστευτη. Οι άνδρες της αστυνομίας του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον οδήγησαν στις Αρχές ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις οφειλές της εταιρείας Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε..

Αυτό συνέβαινε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, αφού ο Χαράλαμπος Βάρδης είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012 για οφειλές ύψους 68.124,17 ευρώ και είχε αφεθεί ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, χωρίς κανένα περιοριστικό όρο -η εταιρεία του είχε προλάβει να ρυθμίσει τις οφειλές της  χωρίς να το γνωρίζει το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας που διέταξε τη σύλληψή του. Οι περικοπές σε μισθούς των εργαζομένων, τα χρέη, οι ανεξόφλητες επιταγές, η μείωση των κρατήσεων πλήγωσαν χωρίς επιστροφή την επιχείρηση.

upl5562f88d16d9b

Ο διαπληκτισμός με τους εργαζομένους

Τον Οκτώβριο του 2012, όλοι συζητούσαν το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το οποίο έδειχνε τον Χαράλαμπο Βάρδη να επιτίθεται σε εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, που βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, μαζί με το συνδικάτο Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς. 

Ο όμιλος ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ

Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε. που διαχειρίζονται το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, το κτήμα «Πεντελικόν» στη Βαρυμπόμπη και το εξωτερικό catering, ήταν αυτές που κρατούσαν στα χέρια τους προς εκμετάλλευση τρεις χώρους στη μαρίνα Φλοίσβου (τα εστιατόρια «ΤGΙ Friday’s», «Veliero» και το μπαρ «Ζinc»), η πλήρους απασχόληση της κόρης του επιχειρηματία Ιωάννας Βάρδη, μία εταιρεία εμπορίας λευκών ειδών την Αster-Κin, πλήρους απασχόλησης της Καλλιόπης Βάρδη, αντιπροέδρου του ομίλου.  Σημαντικός άνθρωπος για τις επιχειρήσεις πάντα λογιζόταν ο υιός Βάρδη, Γιώργος, που εξασφάλισε και την αποκλειστική συνεργασία με τη διάσημη γαλλική αρτοποιία Eric Kayser. 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!