Κώστας Μπίγαλης: ”Είναι τραγικό να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια”

Ο Κώστας Μπίγαλης μιλάει για όλα σε μια καταπληκτική συνέντευξη στο bizznews.gr


O Κώστας Μπίγαλης ένας σπουδαίος καλλιτέχνης μιλάει στο Bizznews.gr και τον Σπύρο Καλαματιανό, για την πετυχημένη Θεατρική παράσταση ΄΄5΄΄που συμμετέχει, για την καριέρα του αλλά και για όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε.

Απολαύστε την!!

Πότε και πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τον χώρο της μουσικής;

Αυτή η απόφαση…χάνεται στα βάθη του χρόνου…Σε ηλικία 16 ετών κάποιος φίλος μου έδωσε μια κιθάρα, δείχνοντας μου τις 3 πρώτες συγχορδίες…και αμέσως έγραψα το πρώτο μου τραγούδι…Το ταξίδι είχε μόλις αρχίσει…

Παραλληλα όμως σπουδάσατε και θέατρο με την παρότρυνση του Δημήτρη Μαλαβέτα.Τι είναι αυτό που κερδίσατε από την δραματική σχολή;
Την συνειδητοποίηση ότι παράλληλα με την μουσική, το θέατρο θα ήταν πάντα για μένα μια βαθιά υπαρξιακή ανάγκη δημιουργικής έκφρασης. Στα χρόνια που ακολούθησαν αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως κι έτσι εκτός από συμμετοχές σε μουσικές κυρίως παραστάσεις, έφτασα μέχρι και να γράψω το πρώτο μου θεατρικό έργο «Πέντε» που ξεκίνησε ήδη να παίζεται από τις 27 Οκτωβρίου στο «Χυτήριο» στο Γκάζι!
 
images
Ποια στιγμή στην καριέρα σας δεν θα ξεχάσετε ποτέ  και ποια θέλετε να ξεχάσετε;
Την στιγμή που άκουσα σε ηλικία 19 ετών, το πρώτο μου ηχογραφημένο τραγούδι, να παίζεται από τα ηχεία του studio…Και αυτές που θα’θελα να ξεχάσω είναι οι δύο απόπειρες συμμετοχής μου στον διαγωνισμό της Eurovision το 2002 και το 2005….

Σε παλαιότερη σσυνέντευξή σας είχατε πει ότι δεν κόπασα εγώ αλλά το τραγούδι κόπασε.Τι νομίζετε ότι φταίει;
Η ανεξέλεγκτη πειρατεία των παράνομων CDs, σε συνδυασμό με τα τραγικά λάθη των ανθρώπων που διηύθυναν τις εταιρίες δίσκων, όσον αφορά  στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Πως κρίνετε τα νέα παιδιά που προσπαθούν να κάνουν καριέρα μέσα από τα talent show;
Ταλέντα πάντα θα υπάρχουν…Το αν όμως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν καριέρα μέσα από αυτά τα τηλεοπτικά talent shows…και με την μουσική βιομηχανία σε αυτή την άσχημη κατάσταση…είναι πολύ αμφίβολο.

Θα συμμετείχατε σαν κριτής σε κάποιο από αυτά;
Για να συμμετείχα σαν κριτής  είναι μάλλον απίθανο, γιατί οι προϋποθέσεις που θα ζητούσα για αυτή μου την συμμετοχή θα ήταν μάλλον δύσκολο να ικανοποιηθούν.
λήψη (2)

Κάποιοι νοσταλγούν την δεκαετία του ΄80 και κάποιοι  την λένε γλυκαναλατη και κιτς.Τι απαντάτε σε αυτό;
Ο καθένας μπορεί να εκτιμάει και να λέει ότι θέλει…Η δεκαετία του 80 ως γνωστόν, έβγαλε πολύ σπουδαίους και διαχρονικούς καλλιτέχνες και γλυκανάλατα και κίτς  τραγούδια υπήρξαν σε όλες τις δεκαετίες κατά την γνώμη μου.

Πείτε μου τι είναι αυτό που αγαπάτε   περισσότερο από κάθε τι στη ζωή σας;
Το να μπορώ να είμαι δημιουργικός…και ένα σπίτι σε μία όμορφη, ήσυχη παραλία πάνω στην θάλασσα…
 
Μιλήστε μου για την παράσταση σας και τα άλλα παράλληλα επαγγελματικά σας βήματα;
Η παράσταση του πρώτου μου θεατρικού έργου «Πέντε» όπως προείπα, ξεκίνησε  στις 27 Οκτωβρίου στον θέατρο «Χυτήριο» στο Γκάζι, σε σκηνοθεσία του Γιώργου του Βάλαρη και την ευθύνη των 5 ρόλων μοιράζομαι εγώ με  την Φωτεινή Τσακίρη, την Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, την Ναταλία Καλημερατζή και τον Αιμίλιο Ράφτη. Παράλληλα εμφανίζομαι σε επιλεγμένους χώρους στην Αθήνα και στην περιφέρεια με το κλασσικό πια ρεπερτόριο μου από την δεκαετία του 90!
λήψη λήψη (1)
Θα ήθελα να κλείσουμε την συνέντευξη μας  με μία εικόνα που σας έχει μείνει                                                                                       και δεν θα την ξεχάσετε ποτέ;
Η σοκαριστική εικόνα συνανθρώπων μου με κανονικές ζωές πριν δύο και τρία χρόνια, να ζητιανεύουν στα φανάρια και να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια… 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!