Κωνσταντίνα: ”Η πίστη μου στον Θεό και οι αληθινοί φίλοι με στήριξαν σε όλα όσα πέρασα”

Μίλησε αποκλειστικά για όλα όσα θέλουμε να μάθουμε στην Άννα Τσιάλτα και το bizznews.gr. Καθίστε άνετα λοιπόν και απολαύστε μια εκ βαθέων συνέντευξη μέσα από την καρδιά της!


Η Κωνσταντίνα είναι μια μεγάλη ερμηνεύτρια που αγαπήθηκε πολύ μέσα από τα τραγούδια της αλλά και τη μελωδική φωνή της η οποία μας έχει προσφέρει άπειρα μουσικά ταξίδια. Μια τραγουδίστρια που γεμίζεις φως όχι μόνο όταν την ακούς αλλά το κυριότερο όταν μιλάς μαζί της και γεμίζεις ενέργεια. Μίλησε αποκλειστικά για όλα όσα θέλουμε να μάθουμε.  Καθίστε άνετα λοιπόν και απολαύστε μια εκ βαθέων συνέντευξη μέσα από την καρδιά της!
  
 
Ας ξεκινήσουμε με την συναυλία που ετοιμάζετε στο Κατράκειο για αυτό το καλοκαίρι. Πως προέκυψε και τι αισθάνεστε που θα δείξετε την πορεία σας στο τραγούδι με τόσο σημαντικούς συνοδοιπόρους;
Είναι μια συναυλία που ονειρευόμουν καιρό!  Τώρα  ένιωσα ότι ωρίμασε και ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί! Είναι μια αφιερωματική συναυλία στην όποια με τιμούν σπουδαίοι καλλιτέχνες που έχουν σημαδέψει την πορεία μου στο τραγούδι και θα θέλα να τους αναφέρω.
Θα ξεκινήσω με τον μοναδικό Κώστα Χατζή ο όποιος με είχε βοηθήσει πολύ στα πρώτα μου βήματα και μάλιστα με προέτρεψε να χρησιμοποιήσω το όνομα μου σαν καλλιτεχνικό. Μέσα από την συνεργασία μας στην ουσία γεννήθηκε η “Κωνσταντίνα”. 
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος μια σπουδαία λαϊκή φωνή,  με τον όποιο έκανα το πρώτο μου ντουέτο με τίτλο “Καίγομαι” ενώ είχε προηγηθεί η συμμέτοχη του με έναν εκπληκτικό αμανέ στο “Πιο Πολύ”. Ο Μάκης με βοήθησε να ακουστώ σε ένα τελείως διαφορετικό κοινό.  
Ο Χάρης Χαλκίτης ένας πολύ σημαντικός συνθέτης που έκανε καριέρα και στο εξωτερικό μαζί με τον Ντέμη Ρούσσο και μαζί είχαμε κάνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία τις “Καυτές Βραδιές”.
Ο Βασίλης Καρράς, με τον όποιο συνεργαστήκαμε στο “Δηλητήριο”.   Με τον Βασίλη έχουμε δουλέψει πολλές φορές μαζί  και έχουμε πραγματοποιήσει ταξίδια στο εξωτερικό για εμφανίσεις.  Η επαφή αυτή μας έδεσε πολύ και έχουμε αναπτύξει μια πολύ δυνατή φιλία. Ο Βασίλης είναι πάντα δίπλα μου όπως είναι διπλά σε όλους τους δικούς του ανθρώπους. 
Ο Γιάννης Πλούταρχος, που δικαίως τον αποκαλούν “Το καλύτερο παιδί”. Με τον Γιάννη συνεργαστήκαμε στην αρχή της καριέρας του, όταν δεν ήταν ακόμα πολύ γνωστός, στο ντουέτο “Η Καρδιά μου είναι ζαλισμένη”.   Μπορεί το ντουέτο μας να τον βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα του, η καλλιτεχνική του αξία όμως είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό έχει αυτή τη τόσο σημαντική πορεία! Επτά χρόνια μετά κάναμε και δεύτερο ντουέτο το “Τι μπήκε ανάμεσα μας” το όποιο και αυτό γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία!
Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, το πιο πρόσφατο ντουέτο μου, με τίτλο  “Κι αυτό το βράδυ”, το όποιο αποτελεί επανεκτέλεση στο τραγούδι των Πάνου Φαλάρα (στίχους) και Στέλιου Φωτιάδη (μουσική).  Το “Κι αυτό το Βράδυ” αυτό το είχα πει  στον δίσκο “Στον επόμενο τόνο” πολλά χρόνια πριν και για δεύτερη φορά γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Με όλους θα τραγουδήσουμε τα ντουέτα μας και επιπλέον θα μας ερμηνεύσουν και δικά τους αγαπημένα τραγούδια!
Από την Κύπρο, ειδικά για τη συναυλία, θα έρθουν και τα αδέλφια μου, Άντρος και Χαρά Κωνσταντίνου.  Ο Άντρος και η Χαρά είχαν εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision το 1997 και είχαν κατακτήσει την Πέμπτη θέση, με το τραγούδι “Μάνα μου” που είχα γράψει εγώ.
Ιδιαίτερη στιγμή θα αποτελέσει και η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του δήμου Νίκαιας στο τραγούδι “Μια Ελλάδα Φως”.  Το τραγούδι θα το τραγουδήσουν τα παιδιά της χορωδίας και θα το χορέψουν παιδιά από την σχολή χορού Alma Danza.  
Τους ευχαριστώ όλους για αυτή τη τόσο θετική ανταπόκριση που είχαν! Με έχουν συγκινήσει πολύ!
 
kvnstantina_2
Υπάρχουν καλλιτέχνες που σας έχουν σημαδέψει στην μουσική σας πορεία;
Φυσικά!  Έκτος  από τους καλλιτέχνες που προανέφερα και συμμετέχουν στην συναυλία, θα θέλα να αναφερθώ στις Χαρούλα Αλεξίου και Μαρινέλλα.
Η Χαρούλα με ανακάλυψε στην μπουάτ που εμφανιζόμουν στην Κύπρο και με προέτρεψε να έρθω στην Αθήνα για να την βρω. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, εκείνη κράτησε την υπόσχεση της και με πρότεινε στον Γιώργο Νταλάρα για να δουλέψω μαζί τους. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας στην μπουάτ Θεμέλιο στην Πλάκα. 
Η Μαρινέλλα υπήρξε μεγάλο σχολείο για μένα!  Δούλεψα μαζί της αρχικά στην Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα.  Με προέτρεπε να την παρακολουθώ και να παίρνω πράγματα από τη παρουσία της στη σκηνή. Μου έδειξε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, με έβγαζε μαζί της στη σκηνή  και έκανε όλο τον κόσμο να αναρωτιέται ποια είναι η τραγουδίστρια που εμφανίζεται μαζί της. 
Και στις δυο χρωστάω πάρα πολλά!

 Άλλαξε η κρίση τον χώρο του τραγουδιού; Ποια είναι η δική σας γνώμη; Υπάρχει δισκογραφία;
 Άλλαξε όπως άλλαξε όλα τα επαγγέλματα αλλά και τις ζωές όλων μας!  Βέβαια όλο αυτό που έχει συμβεί, μπορεί να βοηθήσει την δισκογραφία να ξαναβρεί το σωστό δρόμο, καθώς όπως έχω ξαναπεί πρόσφατα, η κρίση βοηθάει στο να αναπτυχθούν οι τέχνες και να βγουν πιο ουσιαστικές και αξιόλογες εκφράσεις της.    
 
Υπάρχουν νέοι τραγουδιστές που πιστεύετε ότι θα φτάσουν ψηλά σε αυτό το χώρο κι γιατί;          
Ενώ υπάρχουν πολλές αξιόλογες φωνές, ακούσαμε πολλές και στο “The Voice”, δυστυχώς η εποχή δεν ευνοεί.  Πάντα υπήρχε δυσκολία να ξεχωρίσεις και να πας ψηλά στον καλλιτεχνικό χώρο.  Σήμερα όμως με τις ταχύτητες που βγαίνουν νέοι καλλιτέχνες και σε συνδυασμό στο ότι δεν υπάρχουν πια ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές και δισκογραφικές εταιρείες που θα τις στηρίξουν κάνουν ακόμα πιο δύσκολο να ξεχωρίσει ένας νέος καλλιτέχνης.   Παρόλα αυτά τα νέα παιδιά θα πρέπει να έχουν υπομονή, θέληση, να μην χάνουν την πίστη τους  και να μην παρατάνε τα όνειρά τους!
 
Έχετε εισπράξει την αγάπη του κόσμου πολύ. Πως αισθάνεστε για αυτό κι αν ήταν ένα ευνασμα για τη καριέρα σας να μην το βάλετε κάτω.
Η αγάπη του κόσμου με κρατάει!  Έχω λάβει τόση αγάπη που νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και ευλογία!  Είναι απίστευτα συγκινητικός ο τρόπος που ο κόσμος εκφράζει τα συναισθήματα του! 
Άλλωστε γι’ αυτό και επιλέξαμε τον τίτλο “Η Δική μας η Αγάπη” για την συναυλία.  Γιατί η Δική μας η Αγάπη (η αγάπη με τον κόσμο) είναι θάλασσα απλωμένη, δε χωρά μέσα στον κόσμο είναι σαν την οικουμένη … αυτή η αγάπη με κάνει να νοιώθω μεγαλύτερη ευθύνη και όχι μόνο αποτελεί έναυσμα να συνεχίσω να αγωνίζομαι αλλά μου το επιβάλει κιόλας, γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να την προδώσω.  
 
Konstantina - Vassilis Karras
Πρόσφατα έχετε δηλώσει πως περάσατε δύσκολα με τα γεγονότα στην Κύπρο και χάσατε χρήματα καθώς κι αναγκαστήκατε να κάνετε πολλά. Μιλήστε μας λίγο για  όλο αυτό που περάσατε;
 Δεν έχασα απλώς χρήματα.  Έχασα τους κόπους μιας ζωής, χρήματα που είχα μαζέψει με πολύ δουλειά και που ήταν νόμιμα δηλωμένα.   Αυτό που έκαναν δεν ήταν κούρεμα ήταν κλοπή.  Έχω  στραφεί δικαστικά εναντίον της απόφασης αλλά έχω αποταθεί και στο δικαστήριο ανθρωπινών δικαιωμάτων. Είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός το όποιο δεν θέλω να συζητάω γιατί με γεμίζει θλίψη. 
 
Η κρίση πως σας έχει επηρεάσει εσάς και στην δουλειά σας αλλά και στην προσωπική σας ζωή;
Όπως έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο.   Οι δουλειές στα μαγαζιά πλέον δεν είναι όπως ήταν.  Οι σεζόν έχουν περιοριστεί στους δύο με τρεις μήνες και οι μέρες σε δύο. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία.  Παρόλα αυτά το παλεύουμε και είμαστε αισιόδοξοι. 
 
Μέσα από το Dancing που σας είδαμε θέλω να μου πείτε τι κρατάτε και τι αφήνετε πίσω σας; Έχετε μια πίκρα; Θα το ξανακάνατε αν σας το ζητούσαν;
Η συμμέτοχη μου στο Dancing ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία!  Ήρθε σε μια περίοδο που είχα ανάγκη να ξεφύγω από τα προβλήματα μου και κατάφερε να μου αλλάξει την διάθεση! Ο Χορός εκτός του ότι γυμνάζει το σώμα είναι και μια πολύ καλή ψυχοθεραπεία! Μάλιστα μετά την επιστροφή μου από την περιοδεία που είχα πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο σε Αφρική και Αυστραλία, άρχισα ξανά μαθήματα με τον παρτενέρ μου Διονύση Βάλμη. Αν θα το ξαναέκανα;  Φυσικά και ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη!   
 kvnstantina_3
 
Τι έχετε μετανιώσει σε όλα αυτά που έχετε κάνει και τι όχι; Θα κάνατε πάλι τα ίδια λάθη αν γυρίζατε το χρόνο πίσω;
Δεν θα πω ότι έχω μετανιώσει για κάτι που έχω κάνει.  Λάθη, ναι έχω κάνει πολλά, όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τα λάθη μας, μας μαθαίνουν και σε πολλές περιπτώσεις μας  κάνουν καλύτερους και πιο “σοφούς”.   Έχω κατασταλάξει πια ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε στην διαδρομή της ζωής μας, είτε είναι σωστές είτε είναι λάθος, είναι αυτές που πρέπει να πάρουμε.  Όποτε αν στηριχτώ σε αυτό, μάλλον τα ίδια λάθη θα έκανα ξανά!  
 
 Θεωρείστε μια τραγουδίστρια της αγαπημένης γενιάς του 90. Πως αισθάνεστε για αυτό; Σας φοβίζει το γεγονός πως περνάνε τα χρόνια η έχετε συμφιλιωθεί με την ηλικία;
Καθόλου.  Είναι η διαδρομή μας αυτή. Δεν μπορεί να είσαι παιδί για πάντα.  Η κάθε ηλικία έχει τα καλά της, αρκεί να ξέρεις να την απολαμβάνεις και  να συμβαδίζεις μαζί της κρατώντας όμως πάντα μέσα σου την παιδική ψυχή που κρύβεις.  
 
Είναι δύσκολο να ξαναφτιάξεις την ζωή σου μετά από ένα χωρισμό; Πως λειτουργήσατε εσείς μέσα από όλο αυτό; Πιστεύετε πως η ζωή πάει μπροστά;
Ο χωρισμός από μόνος του είναι δύσκολος. Είναι μια οδυνηρή διαδικασία.   Είναι μια “αποτυχία” σε συναισθηματικό επίπεδο και αυτό κοστίζει και σου αφήνει πίκρα και πόνο.  Ωστόσο επειδή η ζωή προχωράει, αργά η γρήγορα, το αντιμετωπίζεις και προχωράς και συ. 
 Konstantina - Giannis Ploutarxos - Teatro
 
Αν έπρεπε να απομονώσετε την πιο ισχυρή στιγμή της καριέρα σας, ποια θα ήταν αυτή;
Είναι πολλές στιγμές που με πλημμύρησαν  πολλά συναισθήματα και τις έχω έντονα στην μνήμη μου ακόμα και σήμερα.  Όπως για παράδειγμα η εμφάνιση μου στη σκηνή της Eurovision, που ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση, ή η  δημιουργία της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς με τον Μάριο Τόκα και τον Σαράντη Αλιβιζάτο,  οι όποιοι έγραψαν τα πρώτα μου τραγούδια στην διάρκεια της περιοδείας μας.   
 
Πως ανταπεξέλθατε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίσατε; Τι κάνατε;
Με πίστη, πίστη στον Θεό και στην βούληση του, αλλά και με αληθινούς φίλους που όταν χρειάστηκε ήταν εκεί για να με στηρίξουν.  
Τι ετοιμάζετε για το καλοκαίρι; Συναυλίες; Ο κόσμος που σας αγαπάει που θα μπορεί να σας δει;
 Προς το παρόν εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε δώσει το βάρος μας στην αφιερωματική μας συναυλία στο Κατράκειο. Μέτα τις 7 Ιουλίου προγραμματίζουμε κάποιες εμφανίσεις, ενώ θα συζητήσουμε και την πιθανότητα να εμφανιστώ σταθερά σε κάποιον χώρο στην Αθήνα για τον ερχόμενο χειμώνα.  Επιπλέον αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το νέο μου τραγούδι με τίτλο “Της Γενιάς μου τα Παιδιά”
 low_Konstantina---Yianni
 Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στην ζωή σας; Θα ερωτευόσασταν ξανά;
Είναι κινητήριος δύναμη.  Φυσικά και θα το θελα!
 
Κάντε μας μια ευχή για να κλείσουμε θετικά και όμορφα την συνέντευξη μας… Ένα όνειρο σας..
Πριν από αυτό επιτρέψτε μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της παραγωγής που δουλεύουν συνεχώς για την αφιερωματική αυτή συναυλία και καθημερινά με συγκινούν με το πάθος που παλεύουν για να είναι όλα έτσι όπως πρέπει την βραδιά της Δευτέρας 7 Ιουλίου.  
Τελειώνοντας, θα θέλα να πω σε όλο τον κόσμο να μην χάνει τη δύναμη, τη  πίστη και την αισιοδοξία του και πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά.
Να έχουμε ένα όμορφο καλοκαίρι και να απολαύσουμε τον ήλιο και την θάλασσα σε Μια Ελλάδα γεμάτη Φως!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!