Κατερίνα Στεφανίδη: «Είχα ονειρευτεί αυτήν τη στιγμή»

Το «χρυσό» κορίτσι του επί κοντώ ζήτησε «συγγνώμη» που μας ξενύχτησε

Το «χρυσό» κορίτσι του επί κοντώ ζήτησε «συγγνώμη» που μας ξενύχτησε


«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είχα καλά άλματα στο 4.90, ξέρω ότι κατέκτησα το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήθελα να το περάσω, είπε περιχαρής μετά τον αγώνα της η Στεφανίδη και πρόσθεσε: « Όταν έκανε η Σάντι την προσπάθεια πανηγύρισαν όλοι στις κερκίδες και λέω πάει το πέρασε. Μετά ο άνδρας μου πήδηξε μέσα στο στάδιο και δεν είχα καταλάβει τι γίνεται. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη», πρόσθεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

«Δεν κοιτούσα τις προσπάθειες των άλλων, όμως είναι κάτι που κάνω γενικά φέτος γιατί έχω παρατηρήσει ότι με επηρεάζει. Όχι, τόσο το εάν κάποια περάσει ένα ύψος, αλλά τις λεπτομέρειες του άλματος της. Βέβαια, στην τρίτη προσπάθεια της Μόρις ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί γιατί όλοι πανηγύριζαν και δεν ήξερα τι είχε γίνει,» συμπλήρωσε.

«Δεν ανησύχησα. Είχα στο μυαλό μου ότι τα μετάλλια μπορεί να κρίνονταν ακόμα και στον 4.90. Όταν μπήκα στη δεύτερη προσπάθεια μου στους Ολυμπιακούς είπα μέσα μου ότι αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια και μου βγήκε το 4.80. Το ίδιο έκανα και στο 4.85μ και εκεί έπιασε. Βέβαια, το δοκίμασα και στο 4.90 αλλά δεν έπιασε. Ο Μιτς πίστευε το χρυσό μετάλλιο περισσότερο από εμένα. Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό είχα μία αμφιβολία αλλά με έκανε να το πιστεύω. Για τον αγώνα εδώ είχαμε πει ότι το 4.85 είναι σημαντικό ύψος και μου βγήκε. Δεν το πιστεύω. Κάνω επί κοντώ από τα δέκα μου. Μου έχει πάρει πολλά χρόνια να ξαναφτάσω σε αυτό το επίπεδο και για αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτό το μετάλλιο,» δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης, ενώ με ένα χαμόγελο στα ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες τους που «μας ξενύχτησε», και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης.

Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.


Φωτογραφία: EPA/FRANCK ROBICHON



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!