Κατερίνα Παπουτσάκη: “Ποτέ δεν μ’ ενδιέφεραν οι δημόσιες σχέσεις, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις”!

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλά για την επιστροφή της στην τηλεόραση, το παιδί της που της άλλαξε τη ζωή και μεταξύ άλλων τονίζει: «Ποτέ δε με ενδιέφεραν οι δημόσιες σχέσεις, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις»


-Φοίβη Παπαδάκου… Πώς ήταν η πρώτη σου γνωριμία μαζί της;
-Με μια λέξη; Υπέροχη!
-Η «Φοίβη» ήταν ένας ρόλος που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά;
-Εννοείται! Με τη Φοίβη ένιωσα τι πάει να πει… κεραυνοβόλος έρωτας (γέλια). Μόλις πήρα το κείμενο του Γιώργου Καπουτζίδη στα χέρια μου ξετρελάθηκα. Λάτρεψα την ευθύτητά της, το καυστικό της χιούμορ, το γεγονός ότι η ίδια σπεύδει πρώτη και καλύτερη να απομυθοποιήσει τον εαυτό της.
-Τα πρώτα γυρίσματα για την «Εθνική Ελλάδος» ξεκίνησαν στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού. Τώρα, περίπου οκτώ μήνες μετά, τι είναι αυτό που σε έχει γοητεύσει περισσότερο;
-Το ότι καταφέρνει και στέκεται στα πόδια της. Το ότι ξέρει ποια είναι και το τι ακριβώς θέλει να αλλάξει στη ζωή της. Το ότι είναι αποφασισμένη να δώσει πλέον αξία σε ό,τι είναι όντως πολύτιμο στη ζωή της. Αποφασίζει να εμβαθύνει τα πράγματα και να μη μένει πλέον τόσο στην επιφάνεια…
-Ο ρόλος της Φοίβης είναι ο ρόλος εκείνος που περίμενες για να κάνεις το επόμενο τηλεοπτικό σου βήμα; Για να αποφασίσεις πως αξίζει τον κόπο να αφήσεις πίσω το μωρό σου στο σπίτι και για να μπεις και πάλι σε τηλεοπτικούς ρυθμούς;
-Αναμφισβήτητα και είμαι τρισευτυχισμένη που η Φοίβη ήρθε στον δρόμο μου. Ηταν ένας δυνατός ρόλος, ήταν μια δυνατή πρόταση αυτή του Γιώργου Καπουτζίδη, στην οποία δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Από την άλλη μεριά, επειδή η σειρά είναι μοιρασμένη και έχει πολλούς βασικούς πρωταγωνιστές, είναι μοιρασμένες και οι ώρες γυρισμάτων και ευτυχώς δεν λείπω από το πρωί μέχρι το βράδυ από το σπίτι. Αλλωστε, αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που δεν έκανα θέατρο. Ηθελα και να δουλέψω αλλά και να μη λείπω από το παιδάκι μου.
-Η Φοίβη θαρρώ πως είναι ένας ρόλος που σου έδωσε την ευκαιρία να ξεκολλήσεις από την «ετικέτα» του sex symbol που τόσο έντονα τα media είχαν προσπαθήσει να σου χρεώσουν τα προηγούμενα χρόνια.
-Εχεις απόλυτο δίκιο και είχα νιώσει και εγώ έντονα τα τελευταία χρόνια την ανάγκη να μπορέσω να κάνω κάτι διαφορετικό.

-Νιώθεις απελευθερωμένη τώρα που δεν έχεις πάνω σου μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική «ετικέτα»;
-Θέλει και ερώτημα; Αλλωστε αυτός δεν είναι ο στόχος; Να πετάξουμε όλοι από πάνω μας τις ετικέτες, τις ταμπέλες, τις διαχωριστικές γραμμές. Και δεν είναι μόνο ανακουφιστικό όλο αυτό, είναι και λυτρωτικό. Δεν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός για να κάνω την ωραία. Αν ήθελα κάτι τέτοιο θα γινόμουν μοντέλο (γέλια).
-Πιστεύεις πως θέλησαν τα media να σε βάλουν σε ένα συγκεκριμένο καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό «καλούπι»;
-Αυτό είναι κάτι που η αλήθεια είναι πως συνηθίζεται στον χώρο. Eίναι πάρα πολλοί εκείνοι που δέχονται να το παίξουν αυτό το παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω πως αν αποφασίσεις να κυνηγήσεις τα θέλω σου και τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς.
-Πιστεύεις πως τώρα ήταν και η κατάλληλη καλλιτεχνική στιγμή που ήρθε στον δρόμο σου η Φοίβη;
-Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα… συγχρονισμού και τάιμινγκ. Βέβαια, έχω την πεποίθηση πως θα μπορούσα να σταθώ στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων και του ρόλου, σε όποια στιγμή της ζωής μου κι αν τη συναντούσα. Ετσι κι αλλιώς ανέκαθεν ένιωθα πιο ώριμη και πιο κατασταλαγμένη, γι΄ αυτό και όταν μου δινόταν η ευκαιρία εγώ να κάνω κάποιες καλλιτεχνικές επιλογές, ακόμα και όταν ήμουν στη σχολή, ποτέ δεν επέλεγα ενζενί ρόλους, αλλά πάντα ντάμες και μοιραία ένα πιο βαρύ ρεπερτόριο.
-Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει μέχρι τώρα από τον χώρο;
-Αναμφισβήτητα το πώς να διατηρώ την ψυχραιμία μου.
-Πόσο έχεις αλλάξει τώρα πια που είσαι μανούλα;
-Ο ερχομός του μωρού μου με άλλαξε και με ωρίμασε σε όλα τα επίπεδα. Εξολόθρευσε την όποια εγωκεντρικότητα μπορεί να είχα και έδωσε φυσικά και άλλη διάσταση στο τι πάει να πει αγάπη.
-Αυτά λέμε τελικά όλες οι μαμάδες κι όσοι δεν έχουν παιδιά μάς βρίσκουν εντελώς προβλέψιμες.
-Το ξέρω ότι όλα αυτά που λέω κι εγώ μπορεί να φαντάζουν λίγο γραφικά ή αν θες κοινότοπα και τετριμμένα… m Ομως, αυτή είναι η αλήθεια. Τι άλλο να πεις για το παιδί σου; Υπάρχει κάτι άλλο να σου πω εκτός από το ότι ο Μάξιμος είναι η ίδια μου η ζωή; Βέβαια, υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν παιδί. Αν γίνεις γονιός καταλαβαίνεις όλα όσα άκουγες όλα εκείνα τα χρόνια που δεν είχες δικό σου παιδί.

-Ηθελες να γίνεις μαμά;
-Βέβαια και ήθελα, όμως, δεν ανήκα και στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που από τα είκοσί τους χρόνια ονειρεύονται τον εαυτό τους αγκαλιά με ένα μωρό ή να τσουλούν ένα καρότσι. Μάλιστα, πρέπει να σου εξομολογηθώ ότι έτσι όπως μου τα έφερνε η ζωή υπήρξαν και περίοδοι που πίστεψα πως δεν θα έρθει ποτέ στον δρόμο μου ένα παιδί. Τώρα φυσικά καταλαβαίνω το τι θα μπορούσα να είχα χάσει.
-Ενα δεύτερο μωρό θα έκανες;
-Δεν νομίζω πως θα ήθελα σε αυτήν τη φάση που βρίσκομαι να κάνω ένα δεύτερο παιδάκι. Σίγουρα, όμως, είναι κάτι που το σκέφτομαι σοβαρά, γιατί δεν θα ήθελα να αφήσω μόνο του τον Μάξιμο. Θα ήθελα να μπορέσω κάποια στιγμή να του χαρίσω ένα αδελφάκι. Απλώς για την ώρα θέλω λίγο να… κοιμηθώ! Εχω να κοιμηθώ δύο χρόνια (γέλια).
-Αν και πολλά περιοδικά θα ήθελαν να σε φωτογραφίσουν μαζί με το παιδί, εσύ απέχεις απ’ όλα αυτά. Και για ν’ ακριβολογώ απέχεις γενικότερα. Κρατάς αποστάσεις ασφαλείας από πάρτι, κοσμικά event και από παντός τύπου άλλες εκδηλώσεις.
-Ποτέ δεν ανήκα στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που διψούσαν για δημοσιότητα και που ήθελαν με κάθε τρόπο να βρίσκονται στα φώτα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Γενικότερα ποτέ δεν ήθελα να ζήσω μια ζωή για το… θεαθήναι.
-Παρ’ όλα αυτά ο χώρος της σόου-μπιζ λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό για το… θεαθήναι και κάπως έτσι έχουν κάνει και πολλοί και διάφοροι καριέρα.
-Δεν διαφωνώ, απλώς εμένα δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι δημόσιες σχέσεις, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις. Είναι, λοιπόν, θέμα προτεραιοτήτων.
-Αρα η αναγνωρισιμότητα και το αν… «ήταν της μόδας» δεν ήταν και οι λόγοι που σε έκαναν να ασχοληθείς με την υποκριτική.
-Σε καμία περίπτωση. Το να γίνω ηθοποιός ήταν το μεγάλο μου όνειρο από παιδί και είχε να κάνει με την ανάγκη έκφρασης που αισθανόμουν πως είχα.
-Για να έχεις διάρκεια και για να μη σβήσουν γρήγορα τα φώτα της ράμπας τι χρειάζεται;
-Δουλειά και αλήθεια.
Δύο γιαγιάδες σε… ετοιμότητα!
-Το μωρό έβαλε σε δοκιμασία τη σχέση σου με τον… μπαμπά;
-Δεν μπορώ να πω πως η σχέση μας πέρασε από κάποια συγκεκριμένη δοκιμασία. Αυτό που μπορώ να πω, όμως, είναι ότι διαφοροποιήθηκε και ότι πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο. Επειδή με τον σύζυγό μου δεν ήμασταν πολλά χρόνια μαζί πριν παντρευτούμε, η σχέση μας δεν έχει σταματήσει στιγμή να εξελίσσεται γιατί ακόμα ανακαλύπτουμε ο ένας τον άλλο. Πάντως, με την έλευση του αγοριού μας σίγουρα καταφέραμε να μη χαθούμε…
-Πώς τα καταφέρατε; Εξακολουθούσατε να βρίσκετε χρόνο για σας;
-Επειδή είχαμε και έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε δύο υπέροχες γιαγιάδες πάντα σε… ετοιμότητα (γέλια) και επειδή μπορούσαμε να έχουμε και μια κοπέλα για να προσέχει τον Μάξιμο, αυτό μας έδωσε την πολυτέλεια έως έναν βαθμό να διατηρήσουμε την ελευθερία μας και να μην κλειστούμε μέσα στο σπίτι.

Πηγή: TV Εθνος



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!