Mε Καρναβάλι στο Μαρακανά το Ρίο αποχαιρέτισε τους 31ους Ολυμπιακούς [εικόνες + βίντεο]

Και η σημαία των Αγώνων ταξιδεύει για Τόκιο. Ραντεβού το 2020

Και η σημαία των Αγώνων ταξιδεύει για Τόκιο. Ραντεβού το 2020


Με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα διάρκειας τριών ωρών έπεσε η αυλαία των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Παράλληλα τελέστηκε η επίσημη παράδοση της εμβληματικής σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων στους επόμενους οικοδεσπότες. Το 2020 οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ταξιδέψουν στο Τόκιο, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

image

Το Μαρακανά δεν ήταν γεμάτο στις κερκίδες. Ωστόσο, το γήπεδο πλημμύρισε από χρώματα με την υπογραφή της πιο επιτυχημένης σχεδιάστριας καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέιρο, της 69χρονης Ρόσα Μαγκαλιάες, τη μουσική επιμέλεια του Νορβηγού DJ Kygo και τη μαγευτική φωνή της Ρομπέρτα Σα.

image

Οι περίπου 42.000 θεατές που κατέβαλαν από 715 έως 3.200 δολάρια για να βρεθούν στις κερκίδες του «Μαρακανά» παρακολούθησαν εντυπωσιακές χορογραφίες που αναπαριστούσαν τροπικά πουλιά, εν γένει την πανίδα και τη χλωρίδα της Βραζιλίας, αλλά και σχηματισμούς των Ολυμπιακών Κύκλων. Τα έντονα πρασινοκίτρινα χρώματα, αυτά της σημαίας της Βραζιλίας, αλλά και των παπαγάλων Μακάο κυριαρχούσαν και, με τα μεγάφωνα να παίζουν ήχους σάμπα.

image

Η σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, η «χρυσή» επικοντίστρια, Κατερίνα Στεφανίδη, έκανε πρώτη την είσοδό της, με την έναρξη της παρέλασης των 207 αντιπροσωπειών των χωρών και των προσφύγων.

image

Εντυπωσιακό ήταν επίσης του σόου του Τόκυο. Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, βγήκε από ένα σωλήνα στο κέντρο του «Μαρακανά» σαν… Σούπερ Μάριο.

image

«Οι Ολυμπιακού Αγώνες φέτος ήταν θαυμάσιοι σε μια θαυμάσια πόλη», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ. «Τις τελευταίες 16 ημέρες η ενωμένη Βραζιλία ενέπνευσε τον κόσμο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Μας ενέπνευσε με την ακαταμάχητη χαρά της για τη ζωή», συμπλήρωσε.

image

Στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αγωνίστηκαν συνολικά 11.303 αθλητές από 206 κράτη και μία ομάδα προσφύγων. Αντίο Ρίο με πυροτεχνήματα.


Φωτογραφίες: EPA/JOSE MENDEZ, EPA/OLIVIER HOSLET, EPA/DEAN LEWINS



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!