Καρυοθραύστης ο Ακατάλληλος απο τον Κωνσταντίνο Ρήγο

Ο ρηξικέλευθος, απρόβλεπτος, λυρικός, προκλητικός χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος θα δονήσει τις μέρες των γιορτών το Rex με τον περίφημο «Καρυοθραύστη».


Πόσες παραμονές Χριστουγέννων έχουν περάσει; Πότε έπαψε να είναι πια παιδί; Τι απέγινε ο νεανικός της έρωτας; Ποιο ήταν το μυστικό της ευτυχίας; Δεn θυμάται τίποτα. Ή μάλλον, σχεδόν τίποτα. Θραύσματα μνήμης αναδύονται και πάλι από τα βάθη του νου της. Η Κλάρα Στάλμπαουμ, ενήλικη πια, ακολουθεί την πορεία ενός μοναχικού ταξιδιού στο μεταίχμιο πραγματικότητας και ονείρου.

Θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες. Θα αναμετρηθεί με τους φόβους και τις επιθυμίες της. Θα συναντήσει τον ξύλινο Καρυοθραύστη της, αλλά το love story τους δεn θα επαναληφθεί. Εκείνος θα παραμείνει ξύλινος. Εκείνη θα χαθεί στους δρόμους της αναζήτησης μιας μακρινής ουτοπίας.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος με τον «Καρυοθραύστη» –παραγωγή 2010– ολοκλήρωσε μια τριλογία στηριγμένη στα μεγάλα μπαλέτα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, που ξεκίνησε με την «Ωραία κοιμωμένη» (1999) και τη «Μνήμη των κύκνων» (2002). Με οδηγό την περίφημη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ο Ρήγος δημιουργεί το δικό του μαγικό παραμύθι μέσα από την αντιπαράθεση του χιούμορ και της φαντασίας με την ασχήμια και τη βία.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ παρουσιάζουν τον «Καρυοθραύστη» από τις 15 Δεκεμβρίου και για έξι παραστάσεις
_
15 & 16 Δεκεμβρίου 2014 / 21:30
22 & 23 Δεκεμβρίου 2014 / 21:30
29 & 30 Δεκεμβρίου 2014 / 21:30
_
χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
ερμηνευτές: Ιωάννα Αντώναρου, Τάσος Καραχανίδης, Τάσος Καραχάλιος, Άρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Στρινόπουλος
οργάνωση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος
παραγωγή: People Εntertainment Group

*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!