Καμία σχέση δεν θα κρατήσει περισσότερο στη ζωή σου, από αυτή με τον εαυτό σου

Να είσαι ο δικός σου ήρωας και θα βρεις τις δικές σου δυνάμεις


Κι αν ήμασταν εμείς οι ξεχωριστοί; Κάθε πρωί που ξυπνάω κάνω την ίδια ερώτηση στον εαυτό μου. Πώς θα μας φαινόταν για μια μέρα να ήμασταν εμείς οι ξεχωριστοί; Για μια ημέρα να έπρεπε να δεχτούμε τα πυρά που ρίχνει ο κάθε ηλίθιος στους ξεχωριστούς ανθρώπους. Θα σας πω εγώ πώς θα νιώθαμε. Ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα. Δυσκολία να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας και να πούμε «Καλημέρα». Αλλά ξέρετε κάτι; Αυτό, εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατο να συμβεί και είναι κρίμα, γιατί αν γινόταν ίσως ο κόσμος να άλλαζε. Ίσως τότε θα μπορούσε να καταλάβει τι τραγικά λάθη κάνει. Αυτό είναι για εσένα, ξεχωρίστε άνθρωπε.

Ο κόσμος μας πάσχει και δεν φταις εσύ για αυτό. Δεν έχεις την παραμικρή ευθύνη που οι κοινωνίες έχουν κατά μέσο όρο δείκτη ευφυίας ίδιο με μια χαρτοπετσέτα.
Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά αν τελικά ο άνθρωπος γεννιέται ρατσιστής ή γίνεται, ούτε μπορώ να ξέρω αν έχει έμφυτο κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας και φροντίζει να κάνει τους άλλους να νομίζουν πως δεν είναι τίποτα. Αυτό που ξέρω είναι πως όταν θέλει, αλλάζει. Όταν θέλει, ενημερώνεται, ψάχνει, μορφώνεται, ανοίγει το μυαλό του και αντιλαμβάνεται, πόσο αισχρό είναι να ζητάει εσύ να γίνεις ίδιος με τους άλλους, αντί να απαιτήσει να αλλάξουν οι υπόλοιποι μυαλό και να δεχτούν πως όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούμε να είμαστε και δεν είμαστε ίδιοι.

Ειλικρινά, όπως και εσύ, έχω μπουχτίσει να ακούω τη μαλακία «όλοι είμαστε ίδιοι». Εσύ το ξέρεις πως δεν είμαστε ίδιοι και ποτέ δε θα γίνουμε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πέρασαν όλοι τα ίδια με εσένα. Δεν υπήρξαν εκείνοι στο περιθώριο, δεν ένιωθαν αυτοί αδύναμοι μπροστά στα όσα συμβαίνουν και κυρίως δεν έμειναν μόνοι ποτέ. Εσύ έμεινες και ξέρεις να εκτιμάς τι πάει να πει συντροφικότητα, αγάπη, κουράγιο. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και καλύτερα. Θεωρεί κανένας από εσάς το ανθρώπινο είδος ικανό να συνεννοηθεί σύσσωμο; Στα λόγια μου έρχεστε.

Ξέρω εκείνο τον βλάκα που σε πείραζε ασταμάτητα και σε έκανε να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο, αλλά συνάντησα έναν ίδιο -ναι, αυτοί είναι ίδιοι, δε διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ τους- στο παρελθόν. Ο κόσμος πάντα θα λέει και θα προσπαθεί να σε μειώσει αν έχεις να δώσεις περισσότερα από αυτούς. Θέλω πάντα να θυμάσαι πως είσαι καλύτερος από αυτό και πως όλα θα φτιάξουν. Αν δε φτιάξουν μόνα τους, θα τα φτιάξεις εσύ και το ξέρω. Το ξέρεις και εσύ, απλά το ξεχνάς σε κάποιες ώρες δύσκολες.

Δε θέλω να αλλάξεις. Αυτό το κομπλιμέντο να μην το ξεχάσεις ποτέ. Δε θέλω να χωρέσεις σε ξένο σώμα, δε θέλω να μπεις σε καλούπια δανεικά. Δε θέλω να παλέψεις για να γίνεις αρεστός σε μια μερίδα πληθυσμού. Δε θέλω να ψάχνεις ήρωες και είδωλα που δν σου μοιάζουν. Θέλω να μείνεις ο όμορφος εαυτός σου και όσοι μείνουν μαζί σου, να μείνουν γιατί είσαι πραγματικά εσύ. Θέλω να είσαι ο δικός σου ήρωας και να βρεις τις δικές σου δυνάμεις, ώστε να βγεις νικητής σε κάθε αγώνα. Να μην παλεύεις για το καλύτερο, αλλά για το μέγιστο, γιατί αυτό δεν τελειώνει ποτέ.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, να είστε υπεράνω όλων. Εσύ, που σε έκριναν μόνο για την εξωτερική σου εμφάνιση και σε έκαναν να μισήσεις το σώμα σου, να το αγαπήσεις. Εσύ, ξεχωρίστε, που θες να δείξεις πόσο ερωτευμένος είσαι με το αγόρι σου, δώσε του αυτό το πεταχτό φιλί που θες κι ας είσαι στην μέση της πλατείας. Και εσύ ξεχωριστή το ίδιο. Κράτα την κοπέλα σου από το χέρι και κάντε την βόλτα σας. Εσύ που έχεις όνειρα και γέλασαν όταν τα ξεστομίσες, άστους. Μην ασχολείσαι. Παλέψε να τα κάνεις πραγματικότητα! Εσύ, που ξεχωρίζεις, συνέχιζε να ξεχωρίζεις με το δικό σου όμορφο τρόπο.

Πάντα να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνος, αλλά κάπου υπάρχουν οι ξεχωριστοί άνθρωποι να σε αγκαλιάσουν. Αν τους έχεις βρει να τους αγαπάς και να τους προσέχεις, όπως αυτοί αγαπούν και προσέχουν εσένα. Αν δεν τους έχεις βρει, μην το βάζεις κάτω. Υπάρχουν και σε περιμένουν να τους βρεις. Και όταν τους βρεις και δεις πόσο όμορφη ψυχή έχουν, τότε θα καταλάβεις τι διαθέτεις και εσύ. Μα πάνω από οτιδήποτε να θυμάσαι αυτό. Καμία σχέση δεν θα κρατήσει περισσότερο στη ζωή σου, από αυτή με τον εαυτό σου, οπότε μη τον υποβιβάζεις και μάθε τι αξίζει. Εγώ ξέρω ήδη και είμαι ήδη περήφανος για εσένα.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!