Ινδή έγινε μαμά σε ηλικία 70 ετών

Με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από 46 χρόνια γάμου χωρίς παιδί


Ινδή έγινε μαμά σε ηλικία 70 ετών με τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Νταλιντέρ Καούρ έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί της μετά από 46 χρόνια γάμου. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρος 2 κιλών, το οποίο ονόμασε ήδη Αρμάν.

Η κ. Καούρ και ο σύζυγός της Μοχιντέρ Σινχ Γκιλ ξεκίνησαν την εξειδικευμένη θεραπεία της εξωσωματικής πριν από δύο χρόνια στο Εθνικό Κέντρο Γονιμότητας της βόρειας Ινδίας. Πήραν την απόφαση χάρη σε μια διαφήμιση. Η κ. Καούρ εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ήταν το όνειρο της ζωής της να γίνει μητέρα και ότι τώρα πια αισθάνεται ολοκληρωμένη. «Το φροντίζω μόνη μου. Αισθάνομαι γεμάτη ενέργεια και ο σύζυγός μου είναι συνέχεια στο πλευρό μου, στοργικός, συνεισφέροντος με ό,τι μπορεί».

image

Ο διευθυντής της μονάδας εξωσωματικής δήλωσε ότι η κ. Καούρ δεν έχει πιστοποιητικό γεννήσεως. Ωστόσο, λέει ότι είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της που γεννήθηκε το 1937. Ο γυναικολόγος εκτιμά ότι η νέα μαμά είναι 72 ετών. Αναφέρθηκε, επίσης, στο στίγμα που φέρουν τα άτεκνα ζευγάρια στην κοινωνία της Ινδίας. Για παράδειγμα ένα άτεκνο ζευγάρι δεν έχει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία γης, ενώ η στείρα γυναίκα δεν δικαιούται κληρονομιά από τον πατέρα της.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!