Οι ταινίες της εβδομάδας απο το Bizznews.gr

Προτάσεις για κινηματογραφικές αίθουσες.


Η πιο συναρπαστική ταινία της εβδομάδας είναι η επανέκδοση της «Σειρήνας του Μισισιπή» (*****). Η πιο χιτσκοκική ταινία του Φρανσουά Τριφό, γυρισμένη του 1969, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την ψηφιακή της αποκατάσταση. Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και η Κατρίν Ντενέβ δεσπόζουν ως καταραμένοι εραστές στην αμφίσημη εικονογράφηση ενός τρελού έρωτα, που καταργεί ηθικούς κανόνες. Η ιστορία τους αρχίζει σε εξωτικό σκηνικό, με έναν ευτυχισμένο γάμο από συνοικέσιο. Η ευτυχία διακόπτεται όμως ξαφνικά από την εξαφάνιση της νύφης. Ο κορεσμός των χρωμάτων σκληραίνει το σκηνικό και μια ρωγμή οδηγεί από το φαίνεσθαι προς το είναι των πραγμάτων.

Η νύφη, η ξανθιά Ζιλί, φτάνει στη μακρινή Ρεϊνιόν, γαλλική αποικία κοντά στη Μαδαγασκάρη, κρατώντας ένα κλουβί με ένα καναρίνι. Ο γαμπρός, ο καπνοβιομήχανος Λουί, περιμένει ανυπόμονος στο λιμάνι την πρώτη τους συνάντηση έχοντας τη φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας στο χέρι. Η «παρεξήγηση» λύνεται και δρομολογείται ο γάμος. Λίγο μετά, το καναρίνι πεθαίνει στο κλουβί και η νύφη εξαφανίζεται. Ο γαμπρός, που κοιτούσε σαν αθώο παιδί τα αδιάφορα μάτια της, ανοίγει το μπαούλο που έφερε μαζί της από τη Γαλλία και συνειδητοποιεί πως έπεσε θύμα απάτης. Για να την εκδικηθεί (;) ταξιδεύει στη Γαλλία. Στη Νίκαια, θα την ανακαλύψει τυχαία στο καμπαρέ όπου δουλεύει τις νύχτες.

Το «Αnt-Man» (**), που βασίζεται σε κόμικς της Marvel, είναι το μπλοκμπάστερ της εβδομάδας. Ενας άντρας με διαλυμένη οικογένεια και παραβατική συμπεριφορά γίνεται υπερήρωας για να σωθεί ο ίδιος, αλλά και ο κόσμος όλος. Ολα αυτά θα συμβούν χάρη σε μια στολή, που όταν τη φοράς σε σμικρύνει σε μέγεθος μυρμηγκιού. Ο κόσμος απειλείται από έναν ανήθικο τύπο, ο οποίος έχει εξελίξει το παλιό πρότζεκτ ενός ηθικού επιστήμονα.

Στις «Πεινασμένες καρδιές» (**) του Σαβέριο Κοστάνζο, ένας Αμερικανός και μια Ιταλίδα γνωρίζονται επεισοδιακά σε κινεζικό ρεστοράν στη Νέα Υόρκη και τα φτιάχνουν. Η γυναίκα μένει έγκυος χωρίς να το έχει επιδιώξει, παρατάει τη δουλειά της και παντρεύεται τον ιππότη που της έστειλε η μοίρα. Ο ερχομός του παιδιού θα ρίξει τη ζωή τους σε μια κόλαση: Η γυναίκα, που πιστεύει πως έφερε στον κόσμο το πιο χαρισματικό πλάσμα, παθαίνει εμμονή με διάφορες «εναλλακτικές» ιδέες περί διατροφολογίας και ιατρικής και το βάζει σε δίαιτα που θα ζήλευε κι ένας ασκητής.

Ο Κοστάνζο δεν ξέρει τι θέλει. Ενα δράμα, όπως το «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν», ή ένα θρίλερ στην παράδοση του Πολάνσκι;. Εάν ήθελε το δεύτερο θα ’πρεπε να προσέξει περισσότερο την ατμόσφαιρα και τη γεωμετρία του κάδρου του. Παίζουν: Αλμπα Ρορβάχερ, Ανταμ Ντράιβερ, Ρομπέρτα Μάξγουελ.

Στο θρίλερ «Βατικανό: απόρρητοι φάκελοι» ένας εξορκιστής προσπαθεί να βγάλει τον σατανά από το σώμα μιας νεαρής γυναίκας. Τέλος, στον «Ερωτα χωρίς δεσμεύσεις» δύο παλιοί εραστές



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!