Η Μίλο Μουαρέ συνελήφθη στον Πύργο του Άιφελ [εικόνες]

Η αμφιλεγόμενη Ελβετίδα καλλιτέχνης Μίλο Μουαρέ που κάνει τέχνη με το γυμνό της κορμί παρουσίασε το νέο της πρότζεκτ στο Παρίσι και… πέρασε μια νύχτα στα κρατητήρια!


Μετά την ζωγραφική με αυγά χρώματος που έβγαζε από… τον κόλπο της, στην έκθεση τέχνης του Κάσελ, τη βόλτα που έκανε ντυμένη μόνο με… λέξεις στους δρόμους της Βασιλείας, και το γυμνό χάπενινγκ στη γκαλερί LWL του Munster, η πανέμορφη καλλιτέχνης παρουσίασε ένα πολύ πιο απλό χάπενινγκ, στον περιβάλλοντα χώρο του πύργου του Άιφελ:

Έστησε ένα φωτογραφικό τρίποδο και ολόγυμνη έβγαζε selfies με τους τουρίστες. Η περφόρμανς δεν άρεσε όμως ιδιαίτερα, κατά τα φαινόμενα, στους flics, τους Γάλλους αστυνομικούς που την παρακάλεσαν να ντυθεί και να τους ακολουθήσει στο τμήμα.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, όποιος δείχνει δημοσίως τα γεννητικά του όργανα τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο μέχρι  15.000 ευρώ. Οι γαλλικές αρχές είναι συνήθως ανεκτικές στο γυμνό, αλλά μάλλον η Μουαρέ δεν έπεισε τους αστυνομικούς για την αξία του καλλίγραμου γυμνού της κορμιού ως έργου τέχνης.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!