Η «μαύρη χήρα» μιλάει μέσα από τη φυλακή για το έγκλημα

Η Δήμητρα Βούλγαρη μέσα από τη φυλακή μιλάει για την αγάπη της στον Θανάση Λάμπρου και ζητάει να βγει από τη φυλακή για το παιδί της. Η δικογραφία και η ομολογία.


Στοιχεία-«φωτιά» προκύπτουν από τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης του εγκλήματος με θύμα τον καπετάνιο Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας, την ώρα που η 37χρονη φερόμενη ως συζυγοκτόνος αρνείται τις κατηγορίες.

Σε αποκλειστική δήλωσή της στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής λέει μέσα από τη φυλακή: «Τον Θανάση τον αγαπούσα από μικρό κορίτσι. Δεν σκότωσα εγώ τον άντρα μου και δεν παραδέχτηκα ποτέ κάτι τέτοιο στην Αστυνομία. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να μείνω δυνατή για το παιδί μου. Θέλω να βγω από τη φυλακή για να είμαι δίπλα στην κόρη μου. Άφησαν ένα παιδί αβοήθητο».

Όσοι την έχουν αντικρίσει μετά τη σύλληψή της περιγράφουν έναν άνθρωπο που έχει γίνει «σκιά» του εαυτού του. Στον τόπο της από τότε που η Αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης αποκαλείται «διαβολική χήρα». Και αυτό γιατί η γυναίκα που οι συγχωριανοί της έβλεπαν σε τηλεοπτικές εκπομπές να αναζητά τον δολοφόνο του «αγαπημένου» της άντρα αποδείχθηκε –σύμφωνα με την Αστυνομία- μία πανούργα συζυγοκτόνος.

Περίπου οχτώ μήνες μετά το έγκλημα της 8ης Δεκεμβρίου 2014 η 37χρονη δηλώνει ότι ουδέποτε ομολόγησε στις Αρχές τη δολοφονία, εξοργίζοντας τους συγγενείς του Θανάση Λάμπρου οι οποίοι είχαν την πληροφόρηση ότι παραδέχτηκε την πράξη της ενώπιον Εισαγγελέα.

Στην ομολογία της 24ης Ιουλίου 2015, φέρεται να καταθέτει ότι επί χρόνια ο Θανάσης Λάμπρου πίστευε ότι «εκείνη διατηρούσε ερωτική σχέση με έναν 19χρονο, ότι ο καπετάνιος είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με αποτέλεσμα να λαμβάνει ερωτικά μηνύματα από γυναίκες που εμφανίζονταν ως «Ελένη» και «Κούλης» και ότι ο άντρας της χρησιμοποιούσε ως πρόφαση ακόμα και τον γνωστό εφοπλιστή Γουλανδρή -ο οποίος υποτίθεται ότι τον απασχολούσε πολλές ώρες στο σκάφος- προκειμένου να μη γυρίζει στο σπίτι τα βράδια».

Η οικογένεια του Θανάση Λάμπρου από την πλευρά της αισθάνεται δικαιωμένη που η Δήμητρα Βούλγαρη μπήκε στη φυλακή και ζητά να συνεχιστούν οι έρευνες των Αρχών για να διαπιστωθεί το κατά πόσο είχε συνεργό. Ο χαροκαμένος πατέρας Τάσος Λάμπρου ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου λέγοντας «ότι θα λυτρωθεί μόνο αν σαπίσει στη φυλακή».

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, εκπρόσωπος της οικογένειας, κάνει λόγο για μία πρωτοφανή ως προς την εξέλιξη υπόθεση: «Η σκληρότητα αυτής της κυρίας είναι πρωτοφανής. Ενώ ομολόγησε με λεπτομέρειες ενώπιον Εισαγγελέα την πράξη της μετά από λίγες ώρες μπροστά στον ίδιο Εισαγγελέα αρνήθηκε τα όσα είπε, ισχυριζόμενη ότι όλα αυτά που έχουν γραφτεί είναι ψέματα και ότι δεν ήταν καν στον τόπο του εγκλήματος. Η υπόθεση αυτή έχει ακόμα δρόμο. Η πολιτική αγωγή θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την οικογένεια του θύματος. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν όλα τα στοιχειά για να στοιχειοθετηθεί στο δικαστήριο η πράξη της».

Η ομολογία της χήρας

 «Η σχέση-κόλαση και τα ερωτικά sms»

«Γνώρισα τον άντρα μου από όταν ήμουν 15 χρονών. Από την αρχή ο Θανάσης ήταν υπερβολικά ζηλιάρης, δεν είχε αυτοπεποίθηση, ενώ εγώ ήμουν πολύ κοινωνική και εύχαρη. Έτσι όταν με έβλεπε να μιλάω με κάποιο αγόρι, νόμιζε ότι εγώ τον απατούσα και μου έκανε σκηνές. Όταν ήμουν σε ηλικία 16 ετών περίπου ενώ είχαμε σχέση είχαμε πάει ραντεβού στην εκκλησία της «Παναγίτσας» στο Δορούφι Κοιλάδας. Εκεί μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας και κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο σπρώχνοντας με στον γκρεμό. Ήμουν τυχερή γιατί έπεσα μόνο γύρω στα δύο μέτρα κάτω, διότι μπόρεσα και κρατήθηκα στα βράχια (…)

Ο άντρας μου ήταν ναυτικός και κατά τους μήνες από Γενάρη μέχρι Αύγουστο κάθε έτους ήταν στη Μαγαδασκάρη, όπου δούλευε καπετάνιος στα γαριδάδικα. Ως ελεύθερος τότε ο Θανάσης είχε πολλές κατακτήσεις, κυρίως μεγαλύτερες γυναίκες από αυτόν κατά πέντε ή δέκα χρόνια. Μέχρι το 2002 είχα μάθει ότι πηγαίνει στο μπαρ του… και έπαιρνε από εκεί γυναίκες για ερωτική συνεύρεση. Δεχόμουν το ενδεχόμενο όταν εκείνος έλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό να πηγαίνει με κάποιες γυναίκες ώστε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες. Το 2006 ενώ ο άντρας μου ήταν στη Μαγαδασκάρη διέρρευσε μία φημολογία ότι εγώ είχα εξωσυζυγική σχέση για 5 μήνες με τον 19χρονο… (…) Το διάστημα αυτό εκείνος είχε τουλάχιστον δύο εξωσυζυγικές σχέσεις. Μία μέρα έτυχε να είμαι δίπλα στο κινητό και διάβασα μήνυμα με αποστολέα ‘Κούλης’. Το μήνυμα έγραφε: «Σ’ αγαπώ πολύ, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, σε περιμένω’. (…) Τον Αύγουστο του 2008 ανακάλυψα πολλά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου με αποστολέα το όνομα Ελένη. Έφτασα στο σημείο να τηλεφωνήσω στον αποστολέα των μηνυμάτων και άκουσα μια γυναικεία φωνή με αλλοδαπή προφορά».

Η χρεοκοπία και η μπουνιά

«Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2009. Όλο αυτό τον καιρό σκοτωνόμασταν στο σπίτι, έσπαγα ότι έβρισκα μπροστά μου, γιατί δεν άντεχα να με ξεφτιλίζει με τις αλλοδαπές πόρνες και να τρώει όλα τα χρήματα της οικογένειάς μας. Από εκείνο το σημείο καταστραφήκαμε οικονομικά γιατί δεν είχαμε χρήματα να πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου. Κάθε φορά που καυγαδίζαμε μου έλεγε κατάμουτρα: εγώ θα πηγαίνω με όπου γουστάρω, κοίτα τα δικά σου χάλια και άσε εμένα (…)

Ο Θανάσης άρχισε να γίνεται κάθε φορά και πιο επιθετικός και μια φορά με χτύπησε με δυνατή μπουνιά στην πλάτη και κόπηκε η αναπνοή μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Την επιθετικότητά του την έβγαζε και όταν ήθελε να έχουμε ερωτική συνεύρεση. Όταν του αρνιόμουν γιατί δεν είχα επιθυμία εκείνος ασκούσε βία και με καθήλωνε χωρίς να μπορώ να αντισταθώ (…) Στον τρίτο χρόνο του γάμου μας ο Θανάσης παρουσίασε ένα είδος κατάθλιψης και λάμβανε θεραπεία για έξι μήνες λαμβάνοντας δύο χάπια την ημέρα».

Η σχέση του με τον Γουλανδρή

«Από τον Αύγουστο του 2009 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Κοιλάδα. Δούλεψε στη βίλα του Γ. Κόβα στην περιοχή Κωστούλα Πορτοχελίου, βίλα την οποία στη συνέχεια αγόρασε ο Ν. Γουλανδρής. Εκεί εργαζόταν ως καπετάνιος στα σκάφη του Κόβα, ενώ ο Γουλανδρής ενοικίαζε σκάφη, τα οποία χειριζόταν ο άντρας μου. (…) Το καλοκαίρι του 2014 με διάφορες προφάσεις απέφευγε να έρθει στο σπίτι και κοιμόταν στο κτήμα όπου δούλευε τα βράδια, σε αντίθεση με παλιότερα που θα έβρισκε πάση θυσία ευκαιρία να έρθει στο σπίτι για να συνευρεθούμε ερωτικά. Ήμουν βέβαιη ότι μου έλεγε ψέματα. Ο Γουλανδρής είναι ήρεμος άνθρωπος και παρόλο που κοιμόταν νωρίς το βράδυ, ο άντρας μου προφασιζόταν εξόδους του Γουλανδρή και ότι τον απασχολούσε μέχρι αργά τη νύχτα. Να προσθέσω ότι την ίδια περίοδο όταν ερχόταν στο σπίτι και ξαπλώναμε δεν ήταν θερμός όπως τον προηγούμενο καιρό και κοιμόταν σαν να κοιμόταν με την αδερφή του, χωρίς να με αγγίζει σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που δεν με άφηνε σε ησυχία σαν γυναίκα»

Το ένοχο μυστικό , σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας

Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία τη στιγμή που ήταν μόνες η Δήμητρα Βούλγαρη και η αδερφή της στο σπίτι του Θανάση Λάμπρου η Δήμητρα Βούγλαρη τράβηξε την αδερφή της και της είπε ψιθυριστά για να μην ακουστεί από τον αστυνομικό: «Αν βρεις το κινητό τηλέφωνο του Θανάση μην πεις τίποτα και δώσε το σε μένα». Στη συνέχεια, αφού της επέδειξε συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού για να ψάξει, ψάξανε χωριστά, πλην όμως υποστήριξαν ότι δεν μπορούσαν να το βρουν και πιθανόν το είχε μαζί του ο θανών. Αποχωρώντας από το σπίτι ο αστυνομικός είπε στις αδελφές ότι το κινητό θα βρεθεί από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Τη στιγμή εκείνη η Βούλγαρη Δήμητρα γύρισε κρυφά από τον αστυνομικό στην αδερφή της και της είπε «αν βρεις το κινητό θα πεις ότι το βρήκες στην πολυθρόνα που είναι το σαλόνι». Το κινητό παραδόθηκε μετά από πιέσεις των αστυνομικών αρκετές ώρες μετά από την ίδια και την αδερφή της στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο φίλος του καπετάνιου: Μία τραγική ειρωνεία

«Πέντε μήνες πριν το τραγικό συμβάν ένα βράδυ που είχα καλεσμένους στο σπίτι μου το Θανάση και τη γυναίκα του ενώ βρισκόμασταν στο καθιστικό ο Θανάσης πήγε πήρε το όπλο και ήρθε στο σαλόνι κρατώντας το όπλο και σημαδεύοντας τη γυναίκα του από απόσταση τριών μέτρων περίπου. Είπε στη γυναίκα του χαριτολογώντας: «Με αυτό θα σε καθαρίσω». Όλη η παρέα το θεώρησε αστείο εκτός από εμένα που επειδή έχω σχέση με τα όπλα ως κυνηγός δεν μου άρεσε η κίνησή του , την οποία βρήκα επικίνδυνη και του έβαλα ‘χέρι’ λέγοντάς του να το πάει στη θέση του».

 

Ο νονός της κόρης του Λάμπρου

«Σε απόσταση 350 μέτρων από την οικεία του εγκλήματος ο… άκουσε έναν άνδρα να ουρλιάζει και μεταξύ άλλων να λέει ‘θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω’. Αμέσως μετά ο… άκουσε γυναικεία φωνή που έκλαιγε πολύ δυνατά με αναφιλητά και έδειχνε να τον παρακαλάει. Οι φωνές αυτές διήρκησαν ένα λεπτό, ενώ μετά τις φωνές ακούστηκαν αγκομαχητά σαν κάποιος να παλεύει. Μετά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και μία αντρική κραυγή. Μετά από 30 με 40 δευτερόλεπτα  ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός. Μετά επικράτησε απόλυτη ησυχία».

Τι δηλώνει ο δικηγόρος της Δήμητρας Βούλγαρη, Σπύρος Ρομποτής

«Η έντονη κοινωνική κατακραυγή που αγγίζει τα όρια της ανθρωποφαγίας και σχετίζεται με την άνευ ετέρου ενοχή της κατηγορουμένης, όπως και οι υπερβολικοί χαρακτηρισμοί που της αποδίδονται, προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά της, πόσω μάλλον όταν δεν υπάρχουν αδιάσειστα ενοχοποιητικά στοιχεία. Η δε περίφημη ομολογία της ενώπιον της Αστυνομίας εισφέρεται ως το μοναδικό, ελλείψει άλλων, αποδεικτικό στοιχείο ενοχής.

Σημειωτέον ότι ενώ η ίδια έως σήμερα έχει εξεταστεί επτά φορές ως μάρτυρας -δηλαδή χωρίς την δυνατότητα να παρίσταται με συνήγορο- αρνούμενη την οποιαδήποτε ανάμιξή της στο στυγερό έγκλημα, την 8η φορά που καλείται πλέον με την ιδιότητα της κατηγορουμένης, απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά δικαιώματα που απορρέουν εκ της ιδιότητας αυτής, η ίδια αρνείται να κάνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων και όλως περιέργως ομολογεί μία εγκληματική πράξη την οποία στη συνέχεια ανακαλεί. Ωστόσο, εάν πράγματι είχε ομολογήσει και αποδεχθεί την ενοχή της γιατί να μην υπογράψει την απολογία της εντός της οποίας περιλαμβάνεται η ομολογία της;».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!