Γιώργος Βουγιούκας: ”Η προσωπικότητα βγάζει τραγουδιστές, όχι η φωνή”

Είναι ταλαντούχος και μέσα από τα τραγούδια του μιλάει για όλα εκείνα που θέλουμε όλοι εμείς να πούμε και δεν τα λέμε. Είναι ο Γιώργος Βουγιούκας που με το πρώτο του τραγούδι Ψέμα ή Αλήθεια, που λέει ο Βαλάντης μας συστήνεται και μπαίνει δυνατά σε αυτό πoυ λέγεται δισκογραφία και μουσική.


Είναι ταλαντούχος και μέσα από τα τραγούδια του μιλάει για όλα εκείνα που θέλουμε όλοι εμείς να πούμε και δεν τα λέμε.  Είναι ο Γιώργος Βουγιούκας που με το πρώτο του τραγούδι Ψέμα ή Αλήθεια, που λέει ο Βαλάντης  μας συστήνεται και μπαίνει δυνατά σε αυτό πoυ λέγεται δισκογραφία και μουσική. Έρωτας, πάθη, αλήθειες, ψέμματα, έμπνευση και όλα εκείνα που τον κάνουν να γράφει στοίχους, έρχονται μέσα από την πρώτη του συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα και το www.bizznews.gr να σας συνεπάρουν!! Γνωρίστε τον …και πείτε και εσείς Ψέμα ή αλήθεια;

Πως ξεκίνησε για σένα όλο αυτό με την μουσική και την τους στοίχους;

Εντελώς ξαφνικά ξεκίνησαν όλα. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά που για μένα τελικά ήταν πολύ σημαντική. Ήμουν σε μία αρκετά σοβαρή σχέση με μια κοπέλα του χώρου τραγουδίστρια και ήθελα να της κάνω ένα δώρο. Δώρο ένα τραγούδι μου … χωρίς να ξέρω τι γράφω απλά με πολύ αγάπη. ‘Έκανα το λάθος και το έδωσα αλλού να το φτιάξουν και φυσικά το έχασα.. Το λέει κάποιος άλλος. Πείσμωσα λοιπόν και συνέχισα να γράφω. Έτσι πεισμώνω με κάποια πράγματα και αρχίζω να κάνω κάτι καλό για μένα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα … Με έρωτα και πείσμα!!

1625597_10203253286683976_1020134464_n

Δηλαδή ο λόγος που γράφεις τραγούδια είναι μια γυναίκα;

 Ο λόγος που γράφω είναι αυτή η γυναίκα. Είναι η πηγή έμπνευσης μου. Σε ότι κομμάτι και να γράψω είναι εκείνη. Δεν σου κρύβω ότι γράφω και από βιώματα φίλων, ανθρώπων που ακούω την ιστορία τους και την γράφω. Όλα όμως έχουν και μια έμπνευση από εκείνη γιατί έτσι ξεκίνησα να κάνω αυτό που γουστάρω. Τα πρώτα μου τραγούδια είναι όλα λέξεις φράσεις που ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν ποτέ αλλά κάτι έγινε και όλα χάλασαν … Όλα λοιπόν γίνονται στοίχοι!!

Είστε ακόμα μαζί με αυτή την γυναίκα; Και τι κάνεις από έμπνευση;

Όχι εδώ και τρεις μήνες όχι … Πηγή έμπνευσης είναι τα πάντα οι φίλοι μου οι ιστορίες τους οι λέξεις η πείρα οι νέοι έρωτες και όλα αυτά που υπάρχουν στην ζωή μας. Βέβαια δεν σου κρύβω πως ακόμα αυτά που δεν είχα καταφέρει να πώ … βγαίνουν σε στοίχους … (γέλια πολλά)

 1902727_10203347494119103_202107228_n

Νέος έρωτας υπάρχει στην ζωή σου;

Είναι κάτι που με κρατάει ζωντανό. Με χαλαρώνει με κάνει και χαμογελάω και περνάω καλά. Δεν ξέρω αν είναι έρωτας … αλλά μπορεί και να είναι. Γυρνάει το παρελθόν και βρίσκει το μέλλον, αυτό θα σου πώ μόνο και εσύ θα καταλάβεις..(γέλια). Είμαι σε μια ηλικία που θέλω είμαι καλά και να περνμάω καλά. Άλλωστε είναι μια γυναίκα που όπως και να το κάνουμε μυ δίνει έμπνευση …

10156021_10203511247092825_332055257615855133_n 

Τα δικά σου βιώματα ποια είναι; Παιδικά χρόνια;

Μεγάλωσα σε μια μια πολύ όμορφη οικογένεια με πρότυπο τον παππού μου. Ήταν όλα καλά δούλευαν οι γονείς μου αλλά εγώ σαν μικρό αντιδραστικό παιδί ήθελα να τα κάνω όλα μόνος μου. Δούλευα πολλά χρόνια στην νύχτα και αυτό το ξανακάνω τώρα. Μάλλον μου έλειψε τελικά… Έχω μια δουλειά πολύ καλή αλλά όπως καταλαβαίνεις μέσα μου υπάρχει η στιχουργική και θα ήθελα να το κάνω δουλειά, όσο μπορώ καλύτερη!

Γράφεις παντού και όπου είσαι; Ή έχεις ένα χώρο συγκεκριμένο;

Γράφω τραγούδια ακόμα και στο αυτοκίνητο. Όπου κι αν βρεθώ δημιουργώ. Μου αρέσει να το ζω όλο αυτό όπως μόνο εγώ ξέρω.

Θα άλλαζες όλη σου την ζωή για την στιχουργική και γιατί;

Ναι θα άλλαζα τα πάντα. Θέλω να κάνω πράγματα που θα πάνε μπροστά όχι πίσω. Μου αρέσει να είμαι στην τσίτα να δημιουργώ και να κάνω πράγματα για ψηλά. Μπορεί να ακούγετε λίγο κάπως, αλλά όλα μπορούν να πηγαίνουν πιο ψηλά αρκεί να αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Και εγώ το αγαπώ πολύ …

297570_2271245591635_7820788_n

Με τι κριτήρια δίνεις τραγούδια; Έχεις;

Με την προσωπικότητα και όχι βάση φωνής. Γιατί μπορεί η φωνή να φτιάξει. Η προσωπικότητα όχι .. Μπερδεύουμε φωνές με αυτά που ακούμε, οι περισσότεροι τραγουδιστές είναι κλώνοι. Για αυτό και έχουν γίνει επανεκτελέσεις … γιατί φοβούνται οι περισσότεροι να δοκιμαστούν σε κάτι καινούργιο για να μην χαρακτηριστούν.

Ποιο πιστεύεις πως είναι το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς;

Του Οικονομόπουλου το Εξαιτίας σου. Σαν στοίχος σαν μουσική χτυπάει μέσα στην καρδιά βαθειά. Μακράν το καλύτερο…

Ήδη κυκλοφορεί τραγούδι σου με τον Βαλάντη. Πες μου δυο λόγια για αυτό;

Είναι ο καλύτερος μπαλανταδόρος για μένα. Έτσι μιλήσαμε και κανονίσαμε να το τραγουδήσει. Είναι η πρώτη μου επίσημη δουλειά με την φοβερή μουσική του Τάσου Σούρμπα που εκτιμώ πολύ την δουλειά του.

Έχει κάτι παράνομο αυτό το τραγούδι;

Τίποτα παράνομο …εκτός από ότι όλοι είχαν κάποτε έναν παράνομο δεσμό ή κάτι που δεν ήθελαν να φανεί…. Αυτό … Είναι γραμμένο για διαφορετικά πρόσωπα και ο κάθε στοίχος είναι για κάτι ξεχωριστό.

Το έγραψα μέσα σε πέντε λεπτά και σημαίνει πολλά για μένα.

Τάσος Σούρμπας. Λένε πως είστε το καινούργιο δίδυμο της επιτυχίας;

Μου αρέσει να το ακούω αυτό και σε ευχαριστώ. Ο Τάκης είναι φίλος και συνεργάτης και ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την μουσική. Τον ευχαριστώ για όλα και για το είναι δίπλα μου και συνεχίζουμε δυνατά γιατί ετοιμάζουμε αρκετά πράγματα μαζί και μάλιστα …. ΣΎΝΤΟΜΑ ΜΙΑ Κλινική περίπτωση που θα συζητηθεί … (γέλια πολλά) !!

Μια ευχή σου με θετική ενέργεια για τον κόσμο αλλά και εμάς;

Υγεία αγάπη και πολύ μουσική και να χαμογελάμε γιατί η ζωή μας είναι μόνο στιγμές που δεν γυρίζουν πίσω… Σας ευχαριστώ για όλα και για αυτή την πρώτη μου συνέντευξη και την αγάπη σας!!

1

 

 

 

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!