Ας γίνουμε όλες η ”Στέλλα” του Κακογιάννη…

Γυναίκες ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ και το βασικότερο φίλες μου;;; Διατεθειμένες να πληρώσουν και το τίμημα της αδιαπραγμάτευτης άρνησής τους, γιατί δεν μπορούν να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο απ’ ότι τους αξίζει.


Υπάρχουν κι αυτές οι στιγμές που κάθεσαι και σκέφτεσαι βλέποντας μια θέα καταπληκτική χωρίς να φανταστείς ούτε καν εσύ η ίδια πως θα εμπνευστείς ..

Έτσι είναι όμως η έμπνευση … της στιγμής, της διάθεσης, της χαλάρωσης, της φυγής των άδειων μυαλών που θέλεις εσύ να το αδειάζεις αλλά πάντα καταλήγει…

θέλεις δεν θέλεις σε ένα προορισμό ..

Έτσι λοιπόν σε μια τέτοια στιγμή σκέφτηκα; Αναρωτήθηκα;

Δεν έχω και εγώ ακόμα καταλάβει τι .. έλεγε η γιαγιά Mου και μετά η μάνα μου..

Μην βάζεις σε καλούπια τους ανθρώπους δεν είναι πάντα καλουπωμένοι Δεν είναι πάντα αυτό που προσπαθούν να δείξουν .. Κοίτα λίγο πιο μακριά … μην βλέπεις σκιές ..

Αυτόματα μου ήρθε στο μυαλό η ταινία Στέλλα με την αξέχαστη και θρυλική Μελίνα που ναι ήταν η γυναίκα που δεν μπαίνει σε καλούπια .. Ασυμβίβαστη, με δύσκολα φρένα μυαλό ξυράφι, γυναίκα με τα όλα της ερωτευμένη στο μεγαλείο της και πάνω από όλα είχε τον όρο γυναίκα ζωγραφισμένο στο μυαλό και στο κορμί της !!  

Καλούπι ..μια λέξη, ένα  νόημα, μια σκέψη, μια δράση, μια φιλοσοφία, θα μπορούσε να πει κάποιος

Έτσι λοιπόν είπα να γράψω ένα εντιτόριαλ για τις Γυναίκες αυτές που δεν μπαίνουν σε καλούπια και τις γουστάρω γιατί είναι Αυθεντικές ..

 

Δεν θέλω  λοιπόν γυναικούλες που μπαίνουν σε καλούπια. Δεν μου αρέσουν οι γατούλες. Υπάρχουν κι αυτές που δεν μπορούν να το παίξουν γατούλες, αλλά  Δεν χάνουν την φινέτσα τους, την θηλυκότητα τους, την υπόσταση τους, φυσικά σε ότι κάνουν, αλλά δεν θα καταδεχτούν ποτέ να νιαουρίσουν ίσως επειδή αρέσει σε άλλους …

Είναι λοιπόν αυτές οι γυναίκες που δεν χωράνε σε καλούπια…

Ξέρουν τι θέλουν .. δεν κρύβονται.. Ξέρουν  ποιες είναι πολύ καλά, δεν φοβούνται την αλήθεια, δεν τους αρέσουν οι μεταξωτές κορδέλες γιατί δεν τρώνε τα φύκια ..

Που διεκδικούν την ίδια την ζωή, τα θέλω τους, τα ιδανικά τους, την ζωή τους, είναι ντόμπρες από την αρχή χωρίς να προσποιούνται (έχω και πολλά παραδείγματα πρόσφατα κακής προσποίησης κάτι σαν τον προσποιητό οργασμό κάποιων αλλά δεν τα πω γιατί είμαι κυρία)

Δεν φοράνε ψεύτικες βλεφαρίδες κουνώντας τα φλέβαρα για να δει ο άλλος το βλέμμα της ναζιάρας σκατοπιπίτσας που το μόνο που ξέρει είναι τι χρώμα νύχια θα κάνει αυτή την βδομάδα (γιατί φυσικά δεν έχει με κάτι άλλο να ασχοληθεί)…

στο φινάλε να μην μείνουν και χωρίς δουλειά οι μανικιουρίστρες .. (με κάποιες σαν αυτές ζουν)

Γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν ένα φτηνό τέχνασμα για να αποκτήσουν κάτι, γιατί αν μπορούσαν θα το είχαν αποκτήσει με την δικιά τους αλήθεια ..

γιατί αν είσαι Γυναίκα και Κυρία με Κ κεφαλαίο και όχι με Π κεφαλαίο μπορείς να τα αποκτήσεις ΟΛΑ  μόνο με την αλήθεια σου !

Γυναίκες που δεν σκύβουν το κεφάλι, έχουν θάρρος και κάποιες φορές αυτό το ωραίο θράσος που σε κοιτάνε στα μάτια και σου λένε τα πάντα χωρίς κοροϊδία, χωρίς υποκρισία, απλά γιατί γουστάρουν να είναι μαζί σου χωρίς να σε εκμεταλεύονται.

Γυναίκες λαμπερές, γεμάτες συναίσθημα, ερωτικές, που με την ίδια ευκολία που βάζουν το κραγιόν στα χείλη, ακόμα και στο σταματημένο φανάρι, και περπατούν στο ύψος των δωδεκάποντων χωρίς να σκοντάφτουν ή να περπατούν σαν χεσμένες πάνω στα τακούνια

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν …

Να δοθούν Απόλυτα, να παραδοθούν, να τσαλακωθούν, να ερωτευτούν και το βασικότερο να αγαπούν τους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους !!

Αυτές που δίνουν κομμάτι του εαυτού τους στο μοίρασμα, με τέτοιο τρόπο που νοιάζονται, σκέφτονται, αγαπούν και ξέρουν να χτίζουν τα πάντα χωρίς ψεύτικο εγωισμό ή θιγμένα σαν κακομαθημένα κοριτσάκια ..

Δεν κωλώνουν να διαλύσουν μικρόκοσμους και να τους ξαναφτιάξουν πάλι από την αρχή, μέχρι να είναι αυτοί οι κόσμοι που τους ταιριάζουν, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και καλούπια!!

Μπορούν από το Μηδέν με αποφασιστηκότητα να αδειάσουν την καρδιά τους, να την γιατρέψουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, και να διαπρέψουν ξανά ξανά και ξανά με την δοτικότητα της ψυχής τους και μόνο ….

Είναι πρωταγωνίστριες γιατί αυτό τον ρόλο ξέρουν καλά, όλοι οι άλλοι είναι κομπάρσικοι ρόλοι και δεν τους θέλουν στην ζωή τους. 

Του ανήκει ο πρωταγωνιστικός γιατί τον έχουν φτιάξει μόνες τους με αξία, υπομονή, θυσίες, δουλειά και προσπάθεια είναι αυθεντικός και ραμμένος πάνω τους αυτός ο ρόλος .. γιατί απλά είναι Μοναδικές!!

Είναι γυναίκες που τολμούν, που ρισκάρουν, που δε δειλιάζουν, δεν προσποιούνται, δε μιμούνται, δεν παπαγαλίζουν, δεν τραυλίζουν και δεν ψιθυρίζουν.

Είναι γυναίκες με αξιοπρέπεια πολλών καρατίων, που ξέρουν να μιλούν καθαρά, να αγωνίζονται τίμια και να διεκδικούν σθεναρά τα θέλω και τα κεκτημένα τους.

Γυναίκες ευαίσθητες… αλλά περήφανες, που δεν ανέχονται τα ψεύτικα κομπαρσιλίκια, έχουν θάρρος βγαίνοντας μπροστά και δεν κρύβονται σε σκιές… Δεν είναι δεύτερες και δεν χωράνε σε καλούπια …

Γυναίκες  ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ και το βασικότερο φίλες μου;;;

Διατεθειμένες να πληρώσουν και το τίμημα της αδιαπραγμάτευτης άρνησής τους, γιατί δεν μπορούν να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο απ’ ότι τους αξίζει.

Και η δύναμή τους αυτή πηγάζει απ’ το ότι, σ’ αυτές τις γυναίκες, τίποτα και ποτέ δεν χαρίστηκε…

Ότι είναι δικό τους, το κέρδισαν με έναν και μόνο τρόπο…

Με το να είναι ο εαυτός τους!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!